WMV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med WMV-filtypen er en Windows Media Video-fil, komprimert med ett eller flere av Microsofts videokomprimeringsformater. Det er et vanlig format som brukes til å lagre video i Windows, og det er grunnen til at noen tredjepartsprogrammer bruker den til ting som korte animasjoner.

Windows Media Audio-filer er like, men inneholder bare lyddata, ingen video. Disse filene bruker WMA-utvidelsen.


Hvordan åpne en WMV-fil

De fleste versjoner av Windows har Windows Media Player eller Movies & TV installert, så dette er de beste løsningene for å åpne WMV-filer hvis du bruker Windows. Siden WMP sluttet å bli utviklet for macOS etter versjon 9, kan Mac-brukere bruke Flip4Mac, men det er ikke gratis.

VLC, DivX Player, KMPlayer og MPlayer er noen alternativer og helt gratis mediespillere som spiller WMV-filer på både Mac- og Windows-operativsystemer, men det er mange andre. Elmedia Player er en annen WMV-spiller for Mac-maskiner.


Hvordan konvertere en WMV-fil

Å bruke et av våre anbefalte gratis videokonverteringsprogrammer eller online-tjenester er definitivt den beste måten å konvertere en WMV-fil. Bare last ned og installer en, og last deretter inn WMV-filen, og velg deretter å konvertere den til et annet videoformat som MP4, AVI, MKV, 3GP, FLV og mange andre.

Enhver Video Converter og Freemake Video Converter er to av våre favoritt WMV-omformere. De er begge veldig enkle å bruke og støtter et stort utvalg av utdataformater. For eksempel kan Freemake Video Converter konvertere WMV-filen direkte til en DVD, i tillegg til å pakke ut lyden og lagre den på MP3.

Online videokonverterere som Zamzar kan også konvertere WMV-filer. Å bruke en online filkonverterer har fordeler og ulemper, for mens du ikke trenger å laste ned et program for å gjøre konverteringen, må du laste opp videoen til nettstedet, noe som kan ta lang tid hvis du konverterer en stor WMV-fil.


Mer informasjon om WMV-filer

WMV-filer bruker Microsofts Advanced Systems Format (ASF) containerformat og ligner derfor veldig på ASF-filer, som er et annet filformat utviklet av Microsoft.

Imidlertid kan WMV-filer også pakkes inn i Matroska- eller AVI-containerformatet og har derfor MKV- eller AVI-filtypen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din fremdeles ikke åpnes selv etter å ha prøvd programmene som er anbefalt ovenfor, er det mulig du ikke har å gjøre med en Windows Media Player-fil i det hele tatt. Noen filformater bruker en filtype som ligner like, men det betyr på ingen måte at formatene er identiske eller til og med nært beslektede.

Her er noen eksempler:

  • WVM-filer er Google Play-videofiler. De sees vanligvis bare på Android-enheter som formatet Google bruker til å lagre TV-serier og filmer, og kan bli funnet når du blar gjennom enhetens filer, i com.google.android.videos / files / Movies / folder.
  • WMF-filer kan være i Windows Metafile-format, som er et grafikkfilformat som inneholder tegnekommandoer, som å forklare hvordan du lager et rektangel eller sirkel. Widelands videospill bruker også WMF-filer til kartfiler som lagrer kartets størrelse, ressurser og karakterplasseringer.
  • AMV-filer er komprimerte videofiler i Anime Music Video-format. De brukes av noen kinesiske bærbare mediaspillere.

Windows Media Player er også assosiert med andre filformater som bruker lignende filtyper, men det betyr ikke at de er de samme formatene. WMZ-filer er for eksempel komprimerte Windows Media Player Skin-filer som endrer hvordan Windows Media Player ser ut, og Windows Media Redirector-filer (WMX) er snarveier som peker til WMA- og WMV-mediefiler.