RAF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med RAF-filtypen er en Fuji Raw Image-fil. Dette formatet lagrer et ubehandlet bilde tatt fra et Fuji digitalkamera. En JPG av det samme bildet som er tatt av kameraet kan være inkludert i en RAF-fil.

RAF-filtypen brukes også til Riot Archive-filer med League of Legends videospill, og ses sammen med RAF.DAT-filer. DAT-filen lagrer de faktiske dataene, men RAF-filen beskriver hvor innholdet skal pakkes ut.


Hvordan åpne en RAF-fil

Fuji Raw-bildefiler kan åpnes med Able RAWer, Adobe Photoshop, XnView, og sannsynligvis også noen andre populære foto- og grafikkverktøy. Den gratis RAF Viewer kan også åpne og endre størrelse på RAF-filer.

RAF-filer som brukes med Riot Games videospill kan åpnes ved hjelp av Total Commander, så lenge du også installerer RAF Packer-plugin.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne RAF-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne RAF-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en RAF-fil

RAF Viewer-programmet nevnt ovenfor kan konvertere RAF-bildefiler til JPG, GIF, TIFF, BMP og PNG. Du kan også være i stand til å konvertere en RAF-fil hvis du åpner den i Photoshop eller Able RAWer og deretter lagrer den i et nytt format.

Adobe DNG Converter er en gratis filkonverterer for Windows og macOS som kan lagre en RAF-fil (fra noen Fuji-kameraer) til DNG-format.

Zamzar er en annen RAF-filkonverterer som kan lagre filen en rekke forskjellige bildeformater. Siden Zamar er et nettsted, trenger du ikke å laste ned omformeren for å bruke den, så den fungerer like bra på alle operativsystemer.

Det er mest sannsynlig ikke behov for å konvertere en Riot Archive-fil til noe annet arkivformat.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Andre filformater har filendelser som ligner veldig på .RAF, men det betyr ikke at de kan åpnes med de samme programmene. Hvis filen ikke åpnes med forslagene ovenfor, er det en god sjanse for at du leser filtypen feil og forvirrer et annet format for et av formatene som er diskutert ovenfor.

Noen eksempler på filutvidelser som ser ut som RAF inkluderer RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) og ARF.

Legg igjen en kommentar