HWP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HWP-filtypen er en Hangul tekstbehandlingsfil, eller noen ganger kalt en Hanword-dokumentfil. Dette filformatet ble opprettet av det sørkoreanske selskapet Hancom.

HWP-filer ligner på MS Words DOCX-filer, bortsett fra at de kan inneholde koreansk skriftspråk, noe som gjør det til et av de standard dokumentformatene som brukes av den sørkoreanske regjeringen.

HWP er også en forkortelse for ting som ikke har noe med en tekstbehandler å gjøre, som Hewlett-Packard Company (det gamle aksjesymbolet, erstattet av HPQ) og helse- og velferdsplanen.


Hvordan åpne en HWP-fil

OpenOffice Writer og LibreOffice Writer er to gratis programmer som kan åpne og redigere HWP-filer. Når du lagrer HWP-filer i disse programmene, må du imidlertid velge et annet format (som DOC eller DOCX) fordi de ikke støtter lagring til HWP.

Microsoft tilbyr et gratis verktøy for å åpne HWP-filer, også kalt Hanword HWP Document Converter. Ved å installere dette kan du åpne HWP-filer i Microsoft Word ved å konvertere dem til DOCX.

Microsoft Office, OpenOffice og LibreOffice kan bare åpne HWP-filer hvis de ble opprettet med Hangul '97 - nye versjoner av .HWP-filen kan ikke åpnes med disse programmene.

Hancom Office er en annen HWP-visning / redaktør, men det er bare gratis i en måned. Den kan ikke bare åpne HWP-filer, men også HWPX- og HWT-filer, som har lignende filformater. Denne gratis filviseren støtter også andre Hancom Office-formater, som CELL, NXL, HCDT, SHOW og HPT, samt Microsoft Office-filformater.

Hancom Office Online, heller ikke gratis, lar deg se HWP-filer online.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne HWP-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne HWP-filer, kan du lære hvordan du endrer hvilket program som åpner HWP-filen.


Hvordan konvertere en HWP-fil

Hvis du allerede bruker en av HWP-redaktørene ovenfra, som LibreOffice Writer, kan du eksportere eller konvertere HWP til DOC-, DOCX-, PDF-, RTF- og andre dokumentformater.

Du kan også bruke en gratis filkonverterer til å konvertere HWP-filen til et annet format, som Online-Convert.com. For å bruke denne online HWP-omformeren, er det bare å laste opp. HWP-fil til nettstedet, og velg deretter et format å konvertere den til, som ODT, PDF, TXT, JPG, EPUB, DOCX, HTML osv. Deretter må du laste ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen din før du kan bruke den .


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din fremdeles ikke åpnes etter å ha prøvd forslagene ovenfor, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen feil. Noen filer bruker lignende filtypen selv om formatene ikke er helt relaterte.

For eksempel kan du forvirre Hedgewars Saved Game eller Demo-filer, som bruker HWS og HWD-filtypen, for en HWP-fil. Disse filtypene brukes med Hedgewars-spillet og kan ikke åpnes med noen av HWP-åpnerne / redigererne ovenfor.

WPH er et annet eksempel der alle de samme filtypenes bokstaver brukes, men i stedet for å være relatert til HWP-filer, er de faktisk i Phoenix BIOS-filformat og brukes som BIOS-filer.

Legg igjen en kommentar