PPS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PPS-filtypen er en Microsoft PowerPoint 97-2003 Slide Show-fil. Nyere versjoner av PowerPoint bruker det oppdaterte PPSX-formatet i stedet for PPS.

Disse filene inneholder forskjellige sider som kalles lysbilder som kan inneholde video, lyd, tekst, animasjoner, bilder og andre gjenstander. Bortsett fra ett unntak, er de identiske med PowerPoints PPT-filer - forskjellen er at PPS-filer åpnes direkte for presentasjonen i stedet for for redigeringsmodus.

PPS er også en forkortelse for mange forskjellige termer som ikke har noe å gjøre med Slide Show-filformatet, som pakker per sekund, presis posisjoneringstjeneste og forhåndsbetalt system.


Hvordan åpne en PPS-fil

De fleste PPS-filer du finner er sannsynligvis opprettet av Microsoft PowerPoint og kan selvfølgelig åpnes og redigeres med det programmet. Du kan også åpne og skrive ut (men ikke redigere) PPS-filer uten å bruke PowerPoint med Microsofts gratis PowerPoint Viewer.

Siden PPS-filer brukes av PowerPoint for å umiddelbart starte en presentasjon, vil ikke åpning av en på vanlig måte la deg redigere filen. For å gjøre endringer, må du dra og slippe PPS-filen til et tomt PowerPoint-vindu eller åpne PowerPoint først og deretter bla etter PPS-filen fra programmet.

En rekke gratis programmer vil også åpne og redigere PPS-filer, inkludert OpenOffice Impress, WPS Office Presentation, og sannsynligvis andre gratis presentasjonsprogrammer og gratis Microsoft Office-alternativer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PPS-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PPS-filer, kan du endre standardprogrammet Windows bruker for å åpne den filtypen.


Hvordan konvertere en PPS-fil

For å konvertere en PPS-fil til et annet format ved hjelp av PowerPoint, er det bare å åpne filen og deretter lagre den i et annet format som PPT, PPSX, PPTX, etc. De andre nevnte PPS-redaktørene kan også konvertere filen.

Et eksempel på en online PPS-omformer er Zamzar, som kan lagre filer i dette formatet i PDF, JPG, PNG, RTF, SWF, GIF, DOCX, BMP og flere andre filformater.

Online-Convert.com er en annen PPS-omformer som støtter konvertering av PPS til videoformater som MP4, WMV, MOV, 3GP og andre. PowerPoint kan også konvertere PPS til MP4 eller WMV gjennom sin filet > Eksport > Lag en video menyen.

PPS-filer som er konvertert til et videoformat kan deretter konverteres til en ISO-fil eller brennes direkte til en DVD med Freemake Video Converter, og sannsynligvis noen andre videokonverterere.

Hvis du vil konvertere en PPS-fil for å bruke den med Google Slides, må du først laste opp filen til Google Drive-kontoen din. Høyreklikk eller trykk og hold deretter på PPS-filen i Google Disk for å få en hurtigmeny - velg Åpne med > Google Presentasjoner for å konvertere PPS-filen.

I noen sammenhenger står PPS for pakker per sekund. Hvis du leter etter en PPS til Mbps (eller Kbps, Gbps, etc.) omformer, se denne på CCIEvault.


Legg igjen en kommentar