Hvordan tillate (eller blokkere) tilgang til kamera og mikrofon i Chrome

Du kan bruke Google Chrome til å kontrollere hvilke nettsteder som har tilgang til webkameraet og mikrofonen din. For eksempel kan du tillate at YouTube bruker datamaskinens mikrofon mens du blokkerer Skype for å gjøre det samme. Det samme gjelder datamaskinens kamera. Når du tillater eller blokkerer et nettsted for å få tilgang til webkameraet eller mikrofonen, lagrer Chrome nettstedet i en innstilling som du kan endre når du vil.

Veibeskrivelsen på denne siden er relevant for alle stasjonære enheter som kjører den nyeste versjonen av Chrome.


Chrome kamera- og mikrofoninnstillinger

Hvis du vil blokkere et nettsted fra å få tilgang til mikrofonen eller kameraet ditt, eller hvis du vil la et nettsted få tilgang til dem, kan du gjøre det under innstillingsmenyen til Chrome.

  1. Åpne Chrome og velg Chrome-menyen, representert av tre vertikale prikker i øverste høyre hjørne.

  2. Trykk på innstillinger.

    Du kan bruke en hurtigtast for å få tilgang til Innstillinger-menyen. Trykk på på Windows Alt + F or Alt + E eller F10 etterfulgt av Mellomrom. Trykk på på en Mac Kommando +,.

  3. Rull ned og velg Avansert.

  4. Under Personvern og sikkerhet seksjon, velg Nettstedsinnstillinger.

  5. Velg enten Kamera or Mikrofon for å få tilgang til begge innstillingene.


Flere alternativer for nettstedsinnstillinger

Hvis du har flere mikrofoner eller kameraer, kan du velge hvilken du vil bruke som standard enhet for Chrome.

For å blokkere all tilgang hele tiden, bytt Spør før du går inn alternativet til av.

Du kan endre kamera- og mikrofontilgang manuelt for individuelle nettsteder. Det er to måter:

  • Hvis du allerede har blokkert eller tillatt tilgang til nettstedet, følger du trinnene ovenfor og velger deretter papirkurven ved siden av nettstedet. Dette vil tvinge nettstedet til å be deg om tilgang neste gang det må.
  • Hvis du ikke har gitt eksplisitt tillatelse eller blokkering av tilgang, velger du låsikonet ved siden av URL-en øverst i Chrome og velger Nettstedinnstillinger. Velg Mikrofon or Kamera, og blokker eller tillat det.

Hvis du fjerner et nettsted fra blokkeringslisten, flyttes det ikke til tillatelses-listen og omvendt. I stedet kan du velge å slette et nettsted fra Chromes liste over blokkerte nettsteder Tillat or Blokker tillatelse neste gang nettstedet ber om tilgang til kameraet eller mikrofonen din. I motsetning til dette, hvis nettstedet er på listen over blokkerte nettsteder for kameraet, og du prøver å bruke kameraet, blir du ikke bedt om å bruke det. Den blir blokkert automatisk.

Den samme ideen gjelder for listen over tillatte enheter. Hvis du sletter et nettsted der, flyttes det ikke til listen over blokkerte nettsteder. Å ha det i Tillat seksjonen vil gi tillatelse uten å spørre hver gang.


Legg igjen en kommentar