PSF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen PSF er sannsynligvis en Adobe Photoshop Proof Settings-fil. Denne typen filer lagrer spesifikke fargeinnstillinger slik at du kan se hvordan et bilde vil se ut før du skriver det ut.

En PhotoStudio-fil er et bildeformat som også bruker .PSF-filtypen. De kan inneholde tekst, lag og former.

Andre programmer kan bruke den samme filtypen, for eksempel som en GPS Prediction Support-fil, AutoCAD PostScript Patterns-fil, Portable Sound-fil, PID-skriptfil eller en HP-UX produktspesifikasjonsfil.

PSF er også en forkortelse for PlayStation-lydformat, progressiv segmentert ramme og PC Screen Font, men disse begrepene har ingenting å gjøre med filformatene vi snakker om her.


Hvordan åpne en PSF-fil

Adobe Photoshop Proof Settings-filer kan åpnes med Adobe Photoshop gjennom Utsikt > Bevisoppsett > Custom menyvalg. Plukke ut Laste for å importere filen.

Det gratis XnView-programmet åpner PSF-filer som er tilknyttet ArcSofts PhotoStudio. PhotoStudio-programmet kan også åpne dem.

Selv om denne metoden ikke gjelder for de fleste andre filtyper, kan du i stedet bare gi nytt navn til PhotoStudio-filtypen til JPG og deretter åpne den i Adobe Photoshop (og kanskje andre bilderedigerere / seere).

Her er litt informasjon om de andre programmene som bruker PSF-filer:

  • Støttefil for GPS-prediksjon: AGIs System Tool Kit (STK) eller LinQuests GPS Interferens and Navigation Tool (GIANT)
  • AutoCAD PostScript Patterns-fil: Autodesk's AutoCAD
  • Bærbar lydfil: XMPlay eller Winamp (begge krever High Experimental plugin), samt Audio Overload
  • PID-skriptfil: Palmer Performance Engineering's PCMSCAN
  • HP-UX produktspesifikasjonsfil: HPs programvaredistributør (SD)

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PSF-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne det, kan du endre standardprogrammet som åpner disse filene.


Hvordan konvertere en PSF-fil

Som du kan se ovenfra, er det mange mulige kilder for filen din. Det er viktig å først gjenkjenne hva PSF-filen din brukes til før du kan forstå hvordan du konverterer den.

En Adobe Proof Settings-fil, for eksempel, trenger sannsynligvis ikke å være eller kan konverteres til noe annet brukbart format. En PhotoStudio-fil er imidlertid en bildefil som kan konverteres til JPG og andre lignende formater ved hjelp av XnView.

Du bør følge den samme prosessen for de andre typene PSF-filer som er oppført ovenfor. Du kan åpne filen i programmet som opprettet den, og deretter prøve å eksportere eller lagre filen i et annet format.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes etter å ha prøvd alle forslagene ovenfor, er det en veldig god sjanse for at du leser feil filtypen feil. Dette kan skje ganske enkelt fordi så mange filtyper deler de samme få bokstavene, noe som kan få deg til å feile en annen utvidelse for denne.

PFS er et eksempel der alle de samme bokstavene er i PSF-filtypen. Denne brukes imidlertid av PhotoFiltre Studio for lagrede valgfiler.

En annen er PSS som brukes til PlayStation 2-videofiler, bilde- og lydvisningsfiler, RoboHelp HTML Project-datafiler og mer.

Legg igjen en kommentar