ACV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ACV-filtypen er en Adobe Curve-fil som Adobe Photoshop bruker til å lagre egendefinerte RGB-farger som er justert med det innebygde Curves-verktøyet.

Adobe Photoshop leveres installert med ACV-filer, lagret i programmets installasjonsmappe. Du kan også lage dine egne tilpassede ACV-filer eller laste ned ACV-filer fra internett, og deretter bruke Curves-verktøyet til å importere dem til Photoshop.

Photoshop bruker også lignende AMP-filformat for å lagre de samme dataene som finnes i ACV-filer, men du kan tegne kurven selv i stedet for å justere linjen du får i Curves-verktøyet.

Hvis du er sikker på at ACV-filen du har ikke har noe med Photoshop å gjøre, kan det i stedet være en OS / 2 Audio Driver-fil.


Hvordan åpne en ACV-fil

ACV-filer opprettes og åpnes med Adobe Photoshop gjennom Bilde > Justeringer > Curves menyvalg (eller Ctrl + M i Windows). Velg den lille innstillingene / girknappen øverst i Curves-vinduet for å velge en av dem Lagre forhåndsinnstilling or Last forhåndsinnstilt, for å lage eller åpne en ACV-fil.

Du kan også åpne en ACV-fil ved å lagre den i Photoshops installasjonskatalog. Dette viser ACV-filen sammen med de andre forhåndsinnstillingene i Curves-verktøyet. Hvis du importerer flere Adobe Curve-filer samtidig, er dette den beste måten å gjøre det på.

Her er et eksempel på standardmappen som brukes til Adobe Photoshop's Curve-filer i Windows:

C: Program Files Adobe Adobe Photoshop 2020 Presets Curves

Hvis du har en ACV-fil som du er sikker på at ikke brukes i Photoshop, kan du prøve å åpne den med et gratis teksteditor. Hvis du gjør det på denne måten, kan du se filen som et tekstdokument. Hvis du ser gjennom teksten, kan du kanskje finne noen nøkkelord som hjelper deg med å bestemme hvilket program som ble brukt til å lage ACV-filen, som normalt er alt du trenger for å finne programmet som kan åpne den.

OS / 2 står for Operativsystem / 2, så en ACV som er en OS / 2 Audio Driver-fil er en lyddriver som brukes i det operativsystemet. Det er høyst usannsynlig at ACV-filen din har dette formatet. Oppriktig, hvis det er, visste du sannsynligvis det allerede.

Igjen, det er en god sjanse for at ACV-filen du har er tilknyttet Adobe Photoshop. Men hvis det ikke er tilfelle, eller hvis et annet program prøver å åpne ACV-filer som standard, og du vil endre dette, er det veldig enkelt å gjøre.


Hvordan konvertere en ACV-fil

Vanlige filtyper som DOCX og PDF konverteres ofte til andre formater ved hjelp av en gratis filkonverterer, men ACV-filer tjener egentlig ikke et formål utenfor Adobe Photoshop-sammenheng, så det er ikke nødvendig å konvertere en ACV-fil til noe annet format .

Hvis du finner ut at filen din egentlig bare er en tekstfil, kan du konvertere den til andre tekstbaserte formater som TXT og HTML, med hvilket som helst tekstredigeringsprogram. Se denne listen over beste gratistekstredigerere for våre favoritter.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den viktigste årsaken til at filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er mest sannsynlig fordi du ikke egentlig har med en ACV-fil å gjøre. Flere andre filtyper bruker en filtypen som ligner veldig på .ACV, så hvis filen ikke åpnes med Adobe Photoshop's Curves-verktøy, må du sørge for at du ikke leser utvidelsen feil.

Noen andre Photoshop-filtyper som ligner på inkluderer ACB-, ACF-, ACO- og ACT-filer, men ingen av dem åpnes på samme måte som ACV-filer. Andre lignende navngitte, men ikke Photoshop-filutvidelser inkluderer AC3, SCV, ASV og CVX.

Hvis det ikke egentlig er en ACV-fil du prøver å åpne, kan du undersøke filens virkelige utvidelse for å finne ut hvilke programmer som kan brukes til å åpne eller konvertere den.

Legg igjen en kommentar