ASE-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ASE-filtypen er en Adobe Swatch Exchange-fil som brukes til å lagre en samling farger som du får tilgang til gjennom fargepaletten til noen Adobe-produkter som Photoshop. Formatet gjør det enkelt å dele farger mellom programmer.

Autodesk-programvare kan eksportere filer med denne utvidelsen til Autodesk ASCII Scene Export-format. De brukes som vanlige tekstfiler som lagrer informasjon om 2D- og 3D-scener. De ligner på Autodesk ASC-format, men kan inneholde mer informasjon om ting som former og punkter.

Andre ASE-filer kan være Velvet Studio Sample lydfiler som brukes til å lagre instrumentlyder, eller Aseprite Sprite-grafikkfiler.

ASE er også kort for noen ikke-relaterte teknologibetingelser, som Application Service Element, Application Services Environment og Automated Software Engineering.


Hvordan åpne en ASE-fil

ASE-filer kan åpnes med Adobes programvare for Photoshop, Illustrator, InDesign og InCopy, samt det avviklede Fireworks-programmet.

Dette gjøres gjennom fargepaletten, som du kan åpne via Vindu > fargeprøver Meny. Velg den lille menyknappen øverst til høyre på paletten, og klikk deretter Last opp fargeprøver (det heter Åpne Swatch Library i Illustrator og Legg til fargeprøver i fyrverkeri).

Hvis du ikke finner filen, må du sørge for at alternativet "Filer av typen:" er satt til Swatch Exchange (* .ASE), ellers kan du filtrere resultatene for andre filer ved en feiltakelse, for eksempel ACO- eller ACT-filer.

Du kan også åpne ASE-filer online med ASE Color Decoder.

Autodesk ASCII Scene Export (ASE) filer og Autodesk ASCII Export (ASC) filer kan åpnes med AutoCAD og 3ds Max. Siden de er tekstfiler, kan hvilken som helst teksteditor brukes til å lese filen.

Velvet Studio brukes til å åpne filer som er Velvet Studio-eksempelfiler.

Hvis du har en Aseprite Sprite-fil, kan et program med samme navn brukes til å åpne den.


Hvordan konvertere en ASE-fil

Som du kan se ovenfor, er det noen forskjellige bruksområder for ASE-filer. Vi tror imidlertid ikke det er noen andre filkonverterere eller programmer enn de som er oppført ovenfor som kan bruke denne typen filer.

Hvis du leter etter en måte å konvertere en Adobe Swatch Exchange-fil til et tekstformat for å se fargene den inneholder, kan dette innlegget fra Adobe Community være nyttig.

Du kan kanskje bruke Autodesk-programvaren som er nevnt ovenfor for å lagre en Autodesk ASCII Scene Export-fil til et annet format, men vi har ikke prøvd dette selv for å ha flere detaljer. Se etter en filet > Lagre som meny eller en slags Eksport alternativ — du kan kanskje konvertere ASE-filen på den måten.


Mer informasjon om ASE-filer

For å opprette ASE-filer i et Adobe-program, er det bare å finne den samme menyen i fargepaletten som brukes til å åpne filen, men velg lagringsalternativet i stedet. I Photoshop heter det Lagre fargeprøver for bytter (Den Lagre fargeprøver alternativet vil lagre det til ACO).

Som standard er de forhåndsinstallerte ASE-filene lagret i Adobe-programmets Presets Swatches -mappe.

Du kan lage Adobe Swatch Exchange-filer på Adobe Color, som du deretter kan laste ned som en ASE-fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filtyper deler noen av de samme bokstavene som andre, men det betyr ikke nødvendigvis at formatene er relaterte eller at de kan åpnes med de samme programmene.

To eksempler er AST- og ASL-filer. Forskjellige programmer og / eller veibeskrivelse kreves for å se og redigere dem, de som ikke nødvendigvis fungerer med ASE-filer.

Legg igjen en kommentar