ACO-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ACO-filtypen er en Adobe Color-fil, opprettet i Adobe Photoshop, som lagrer en samling farger.

Navnet på hver farge lagres også i denne filen. Du kan se navnene ved å holde musepekeren over fargen i fargeprøvevinduet i Photoshop.

Noen ACO-filer kan i stedet være ArCon Project-filer som brukes med ArCon arkitektoniske programvare, men vi har veldig lite informasjon om dem.


Hvordan åpne en ACO-fil

ACO-filer som er Adobe Color-filer, kan åpnes med Adobe Photoshop på flere forskjellige måter.

Den enkleste måten å åpne en ACO-fil på er å bruke Rediger> Forhåndsinnstillinger> Forhåndsinnstillingsbehandling ... menyelement. Endre "Forhåndsinnstilt type:" til fargeprøver og velg deretter Laste... for å bla etter ACO-filen.

En annen metode er å få tilgang til Vindu> Fargeprøver Meny. Øverst til høyre i det lille vinduet som åpnes i Photoshop (sannsynligvis til høyre for programmet) er det en knapp. Klikk på den knappen og velg deretter Last fargeprøver ... alternativet.

Uansett hvilken metode du bruker, når du søker etter ACO-filen du vil åpne, må du sørge for at alternativet "Filer av typen:" er satt til ACO og ikke ACT, ASE eller noe annet.

Mens du kan lage dine egne fargeprøver i Photoshop (gjennom Lagre fargeprøver ... alternativet ved hjelp av den andre metoden ovenfor), inkluderer programmet en håndfull av dem når den først ble installert. Disse ligger i Presets Color Swatches -mappen i installasjonskatalogen og lastes automatisk inn i Photoshop når den åpnes.

ArCon Project-filer er assosiert med programvare som heter ArCon (planTEK).

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ACO-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ACO-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en ACO-fil

ACO-formatet er et spesielt format som bare brukes i Photoshop, så det er ingen grunn til å konvertere en ACO-fil til noe annet format. Faktisk kan Photoshop ikke engang se / bla gjennom / åpne filen hvis den er lagret under en annen filtype, så konvertering vil være ubrukelig.

Selv om ACO-filer er et unntak, er det i dette tilfellet normalt at du kan bruke en gratis filkonverter til å konvertere ett filformat til et annet som du kan med populære formater som DOCX og MP4.

Hvis du klarer å få en ACO-fil til å åpne med ArCon, kan du kanskje også bruke den til å konvertere ACO-filen. Imidlertid lagres prosjektfiler som disse normalt i et proprietært format som bare er nyttig i programmet som opprettet dem. I tillegg, gitt at det er en prosjektfil, har den sannsynligvis andre ting som er relevante for prosjektet, som bilder, teksturer, etc., så det er lite sannsynlig at det kan konverteres til et annet format.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes riktig med programmene vi lenker til ovenfor, må du dobbeltsjekke filtypen for å bekrefte at den virkelig leser ".ACO" og ikke noe som bare ligner. Noen filer har lignende suffikser med samme utseende, selv om de ikke er relaterte og ikke kan åpnes på samme måte.

ACF- og AC3-filer, for eksempel, er påfallende like, men bør ikke behandles nøyaktig som ACO-filer.

AC-filer er et annet eksempel. De bruker en filtillegg som bare har en bokstav av, men som egentlig ikke er relatert til Adobe Photoshop og ArCon. I stedet kan AC-filer være Autoconf Script-filer eller AC3D 3D-filer.

Legg igjen en kommentar