Hva du skal gjøre når du ser et popup-vindu for virusadvarsler på Android

Noen ganger, uansett hvor hardt du prøver å beskytte Android mot virus, kan du til slutt se en virus advarsel som vises på Android-enheten din. Dessverre, mesteparten av tiden når du virkelig har et virus på Android-enheten din, vil du ikke se noen advarsler med mindre du kjører antivirusprogramvare.


Virus advarsel-popup-vinduet på Android

I de fleste tilfeller ser Android-brukere bare en falsk virus advarsel når de bruker nettleseren til å besøke et ondsinnet nettsted.

Pop-up-vinduet advarer deg om at Android er infisert med et virus, og inviterer deg til å trykke på en knapp for å kjøre en skanning og fjerne programvaren fra enheten.

Det viktigste du kan gjøre er ikke trykk på hvilken som helst knapp på nettstedet.

Hvis virusvarslingsvinduet på Android dukket opp utenfor nettleseren, er det mulig at nettleseren selv ble infisert med et ondsinnet tillegg som må fjernes.

Den gode nyheten er at Android sannsynligvis ikke er smittet av noe virus ennå, så lenge du ikke har trykket på noen knapp på nettstedet.

Hvordan vite om telefonen din har virus.


Fjerne et falskt popup-popup-virus på Android

Det er enkelt å fjerne den ondsinnede nettleserkoden som startet popup-vinduet.

  1. Det er mulig at du ikke vil kunne lukke popup-vinduet for antivirus. Ikke bekymre deg for det for nå, bare lukk alle nettleservinduene du kan.
  2. Gå til Android innstillinger og trykk for å åpne Apps.

  3. Deretter blar du ned til nettleseren du brukte like før du så den falske virusvarselet. Trykk på den appen for å åpne innstillingene.

  4. Du ser to knapper øverst i app-vinduet. Plukke ut Tving Stopp for å tvinge nettleser programmet til å slutte å kjøre.

  5. Det kan hende du ser en advarsel som viser at hvis du tvinger til å stoppe applikasjonen, oppfører den seg dårlig. Dette vil ikke være en bekymring i dette tilfellet. Bare velg OK knapp.

  6. Tilbake i App-vinduet, bla ned til du ser Tøm buffer og trykk på den.

  7. Når hurtig bufferen er fullstendig tømt, vil du se minne bruk til høyre synke til 0 MB.

  8. Nå som du har stoppet nettleseren og tømt hurtig bufferen, bør det falske popup-vinduet være borte.

Blokker popup-vinduer i Android-nettleseren din

Selv om du har stengt det falske virus-popup-vinduet, kan det fremdeles være innstillinger i nettleseren din som gjør at den falske virus-popupen kan vises igjen.

Ta følgende trinn for å forhindre at dette skjer igjen.

Disse instruksjonene antar at du bruker den mobile Chrome-nettleseren.

  1. Trykk på pilen øverst til høyre i Chrome-nettleservinduet. Hvis du ser at en ny Chrome oppdatering er tilgjengelig, velger du Oppdater Chrome for å starte oppdateringen. Dette vil sikre at du har den nyeste versjonen, sammen med alle de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

  2. Tilbake i Chrome-menyen, bla ned og trykk på innstillinger.

  3. I Innstillinger-menyen, rull ned og trykk på Nettsted innstillinger.

  4. I menyen Nettsted innstillinger blar du ned til Pop-ups og viderekoblinger og trykk på den.

  5. Pop-ups og viderekoblinger vindu, deaktiver velgeren slik at innstillingen er satt til Blokker nettsteder fra å vise popup-vinduer og viderekoblinger (anbefales).

  6. Gå tilbake til Nettsted innstillinger vindu, og bla ned til annonser. Trykk på den for å åpne annonser vinduet.

  7. annonser vindu, deaktiver velgeren slik at innstillingen er satt til Blokker annonser på nettsteder som viser påtrengende eller villedende annonser.

  8. Tilbake i Nettsted innstillinger vindu, bla ned til Automatiske nedlastinger og trykk på den.

  9. Automatiske nedlastinger vindu, aktiverer velgeren slik at innstillingen er Spør først.

Når du er ferdig med å oppdatere alle disse innstillingene, vil nettleseren din være bedre beskyttet mot ondsinnede nettsteder som prøver å starte den falske virusvarsel-popupen på Android.


Fjerne og deaktivere Android-virus

Hvis du aldri har rotet Android-en din, er sjansen for å få et virus veldig lav. Imidlertid er det alltid mulig, og det kan være et virus eller en annen form for skadelig programvare som forårsaket den falske virusvarselet.

Har du et Android-virus? Slik zapper du det bort

Følg trinnene nedenfor for å sikre at Android er ren for skadelig programvare.

  1. Gå inn i Android innstillinger, trykk Apps, og bla nedover listen over apper. Avinstaller apper som du ikke kjenner igjen, eller som du nylig har installert. For å avinstallere, trykk bare på appen og velg Avinstaller.

  2. Installer Malwarebytes-appen fra Google Play. Når den er installert, oppdaterer du databasen og kjører en fullstendig system skanning på Android. Hvis Malwarebytes finner skadelig programvare, må du rense viruset fra enheten din.

  3. Installer CCleaner fra Google Play. Følg instruksjonene for å gi appen nødvendige tillatelser. Velg deretter Kjør skanningen for å kjøre en full skanning, velg Start rensing og velg Fullfør rengjøring for å rense alle søppel filer fra Android.

Når du har fullført trinnene ovenfor, bør Android være ren for skadelig programvare som kan ha forårsaket falske virusvarsler på Android.


Legg igjen en kommentar