ASP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .ASP-filtypen er sannsynligvis en Active Server Page-fil, som er en ASP.NET-webside levert av en Microsoft IIS-server. Serveren behandler skript i filen og genererer deretter HTML for å vise siden i nettleseren.

ASP-filer kalles også Classic ASP-filer, og bruker normalt VBScript-språket. Nyere ASP.NET-sider lagres med ASPX-filtypen og skrives ofte i C #.

Et vanlig sted der du kan se ".ASP" er helt på slutten av en URL som peker til en ASP.NET-webside, eller når nettleseren din sender deg en ASP-fil ved et uhell i stedet for den faktiske filen du prøvde å nedlasting.

Andre ASP-filer kan brukes av Adobe-programmer som en Adobe Color Separation Setup-fil, men formatet kan være foreldet og irrelevant med nyere programversjoner. Disse filene inneholder fargealternativer (som separasjonstype, blekkgrense og fargetyper) som brukes når du eksporterer eller skriver ut et dokument.


Hvordan åpne nedlastede ASP-filer

Hvis du fikk en ASP-fil da du prøvde å laste ned noe annet (ofte en PDF), er det en god sjanse for at serveren rett og slett ikke navngir filen riktig.

For eksempel, kanskje du prøvde å laste ned en kontoutskrift eller et annet dokument, og i stedet for å ha det åpent i PDF-visningsprogrammet ditt, åpnes det med et tekstredigeringsprogram, eller datamaskinen din vet ikke hvordan du skal åpne den.

I dette spesielle tilfellet la ikke serveren til ".PDF" til slutten av filnavnet, og brukte i stedet ".ASP" selv om det faktiske filformatet er PDF. Den enkleste løsningen her er å bare gi nytt navn til filen selv, ved å slette de tre siste bokstavene etter perioden og legge inn .PDF. For eksempel endre navn på statement.asp til statement.pdf.

Dette navneskemaet er ikke hvordan du faktisk konverterer ett filformat til et annet, men det er helt akseptabelt her siden filen virkelig er i PDF-format, men ganske enkelt ikke ble navngitt riktig. Du fullfører bare omdøpingstrinnet som serveren ikke selv gjorde.


Hvordan åpne andre ASP-filer

Active Server Page-filer som slutter på .ASP er tekstfiler, noe som betyr at de er fullt lesbare (og redigerbare) i et tekstredigeringsprogram som Notepad ++, Brackets eller Sublime Text. Noen alternative ASP-redaktører inkluderer Microsoft Visual Studio og Adobe Dreamweaver.

En URL som slutter med .ASP, som den nedenfor, betyr bare at siden kjører i ASP.NET-rammeverket. Nettleseren din gjør alt for å vise den:

https://www.w3schools.com/asp/asp_introduction.asp

Siden ASP-filer må analyseres før de sendes til en nettleser, vil åpning av en lokal ASP-fil i en nettleser bare vise deg tekstversjonen og gjengi ikke HTML-siden. For det må du kjøre Microsoft IIS og åpne siden som localhost.

Du kan opprette ASP-filer fra et tomt dokument ved å bare legge til .ASP-filtypen på slutten av filen. Dette fungerer også for å konvertere HTML til ASP - bare gi nytt navn til utvidelsen fra .HTML til .ASP.

Adobe Color Separation Setup-filer fungerer med Adobe-programmer som Acrobat, Illustrator og Photoshop.


Hvordan konvertere ASP-filer

ASP-filer som er Active Server-sidefiler kan konverteres til andre formater, men å gjøre det vil bety at filen slutter å fungere slik den var ment å fungere. Dette er fordi serveren som gir ut filen trenger at den er i riktig format for å kunne vise sidene riktig.

For eksempel kan konvertering av ASP-filen til HTML eller PDF la filen åpne i en nettleser eller PDF-leser, men vil også forhindre at den fungerer som en Active Server-sidefil hvis den ble brukt på webserveren.

Hvis du trenger å konvertere en ASP-fil, kan du bruke Microsoft Visual Studio eller Adobe Dreamweaver. Disse programmene lar deg konvertere ASP til formater som HTML, ASPX, VBS, ASMX, JS, SRF og mer.

Denne online ASP til PHP-omformeren kan utføre den konverteringen hvis du trenger at filen skal være i PHP-format.


Mer informasjon

.ASP-filtypen ligner mye på andre utvidelser som ikke har noe å gjøre med formatene som er nevnt på denne siden, og vil derfor ikke åpne med de samme programmene som er koblet til ovenfor.

For eksempel kan APS-filer se ut og høres ut som ASP-filer, men de er faktisk Greeting Card Studio Project-filer som er opprettet og brukt av Greeting Card Studio. Det samme konseptet gjelder andre filutvidelser som ALP.

Noen teknologiuttrykk bruker også ASP-akronymet, men er ikke relatert til noen av ASP-formatene på denne siden. For eksempel står ASP også for Application Service Provider, Analog Signal Processing, ATM Switch Processor, Addressable Scan Port, Advanced System Platform og Auto-Speed ​​Port.

Legg igjen en kommentar