PCT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PCT-filtypen er en Macintosh Picture Image-fil og var standardfilformatet for QuickDraw Mac-programmet (nå utgått). Noen applikasjoner bruker fortsatt PCT-format, men PDF har alt annet enn erstattet det.

Bildedataene i en Macintosh Picture Image-fil kan være i det opprinnelige PICT 1-formatet eller PICT 2-formatet introdusert i Color QuickDraw. Den første kan lagre åtte farger mens det andre og nyere formatet støtter tusenvis av farger.

Avhengig av programmet som opprettet den, kan du finne Macintosh Picture Image-filer med enten .PCT- eller .PICT-filtypen, men begge filtyper er i samme format.


Hvordan åpne en PCT-fil

Mens QuickDraw-programmet avvikles, kan PCT-filer i begge formatene åpnes med flere populære foto- og grafikkverktøy, hvorav noen allerede kan være eier eller har installert.

For eksempel kan stort sett alle Adobe-verktøy åpne PCT-filer, inkludert Photoshop, Illustrator, Fireworks og After Effects.

Hvis du bruker Photoshop til å åpne PICT-filen, må du kanskje bruke filet > import > Videorammer til lag menypost.

I tillegg til disse applikasjonene inkluderer også programmer som XnView, GIMP, Corel PaintShop Pro, Apple Preview og sannsynligvis de fleste andre populære grafiske verktøy, støtte for PICT 1 og PICT 2-formatene.

Vi anbefaler imidlertid å konvertere PCT-filen du har til et format som er mer populært og brukbart i moderne bildeditorer og seere. På den måten kan du dele bildet med andre og være trygg på at de kan åpne eller redigere det. Du kan lese mer om konvertering av PCT-filer i den delen nedenfor.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din er standardprogrammet som åpner PCT- eller PICT-filer når du dobbeltklikker på dem, men du helst vil at det skal være et annet program, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows .


Hvordan konvertere en PCT-fil

Den enkleste måten å konvertere en PCT-fil til et annet bildeformat er å bruke XnView. Du kan gjøre dette fra filet > Lagre som or filet > Eksport meny for å konvertere PCT til et hvilket som helst antall andre, mer vanlige, bildeformater.

Du kan også ha hell med å bruke en av PCT-åpnerne nevnt ovenfor. Photoshop lagrer for eksempel PCT i PNG, JPG og flere andre formater.

Et annet alternativ er å laste opp PCT-filen til Online-Convert.com. Nettstedet gir deg muligheten til å konvertere PCT til formater som BMP og GIF. Å være et elektronisk verktøy, fungerer denne metoden like bra på ethvert operativsystem, enten det er Mac, Windows, Linux, etc.

Legg igjen en kommentar