CSR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CSR-filtypen er en Certificate Signing Request-fil som brukes av nettsteder for å autentisere identiteten sin til en Certificate Authority.

CSR-filer er delvis kryptert, med den krypterte delen som beskriver domenet, e-postadressen og søkerlandet. 

Den offentlige nøkkelen er også inkludert i en CSR-fil. CSR-filen opprettes ved hjelp av den offentlige nøkkelen og den private nøkkelen, den siste er for signering av CSR-filen.

CSR er også en forkortelse for noen andre tekniske begreper, men ingen av dem har noe å gjøre med CSR-filformatet beskrevet på denne siden. Noen eksempler inkluderer cellebryterrouter, selvreparasjon av kunder, innholdstjenesteforespørsel og kontroll- og statusregister.


Hvordan åpne en CSR-fil

CSR-filer kan noen ganger åpnes med programvare som OpenSSL eller Microsoft IIS.

Du kan også åpne en CSR-fil med en tekstredigerer, men det vil sannsynligvis ikke være nyttig. Siden den primære informasjonen i en CSR-fil er kryptert, vil en teksteditor bare tjene til å vise forvrenget tekst når den blir sett på som en tekstfil.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne CSR-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne CSR-filer, kan du endre standardprogrammet som åpner CSR-filer.


Hvordan konvertere en CSR-fil

De fleste filformater kan konverteres til andre formater med en gratis filkonverterer. CSR-filer er litt forskjellige, og det er derfor ikke så mange dedikerte CSR-omformere tilgjengelig. For eksempel er en PNG-fil populær nok til at mange gratis bildefilkonverterere kan lagre den i et annet format, men det er egentlig ikke tilfelle med CSR-filer.

Den enkleste måten å konvertere CSR til PEM-, PFX-, P7B- eller DER-sertifikatfiler er med den gratis online SSL-omformeren på SSLShopper.com. Last opp CSR-filen din der, og velg deretter et utdataformat du vil lagre den i.

  1. Gå til SSLShopper.com.

  2. Under Sertifikatfil å konvertere, plukke ut Velg Fil.

  3. Åpen velger du filen du vil konvertere og velger Åpen.

  4. Under Type nåværende sertifikat, velg typen.

  5. Under Skriv for å konvertere til, velg typen du vil konvertere.

  6. Plukke ut Konverter sertifikat.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

En grunn til at du ikke kan åpne filen din, kan være at du leser feil filtypen og forvirrer et annet format for Certificate Signing Request-formatet. Det er mange filtyper som ser ut som de leser ".CSR" når de egentlig bare ser like ut.

Noen eksempler kan sees med CRS-, CSH-, CSV-, CSS- og CSI-filer. Selv om de kanskje liker at de har noe til felles med CSR-filer, utover filtypenes bokstaver, er de faktisk helt forskjellige typer filer som åpnes med forskjellige programmer.

Dobbeltsjekk filtypen filen din bruker, og bruk den som forskning for å finne ut hvilke programmer som kan åpne eller konvertere filen.

Legg igjen en kommentar