DOCM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DOCM-filtypen er en Word Open XML Macro-Enabled Document-fil som brukes i Microsoft Word. Den ble introdusert i Microsoft Office 2007.

DOCM-filer er akkurat som DOCX-filer, bortsett fra at de kan utføre makroer, som lar deg automatisere repeterende oppgaver i Word. Dette betyr at akkurat som DOCX-filer, kan DOCM-filer lagre formatert tekst, bilder, figurer, diagrammer og mer.

DOCM-filer bruker XML- og ZIP-format for å komprimere dataene til en mindre størrelse, i likhet med Microsofts andre XML-formater som DOCX og XLSX.


Hvordan åpne en DOCM-fil

Makroer innebygd i DOCM-filer har potensial til å lagre skadelig kode. Vær forsiktig når du åpner kjørbare filformater mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med. Se vår liste over kjørbare filutvidelser for en full liste over disse typene filutvidelser.

Microsoft Word (versjon 2007 og nyere) er det primære programvaren som brukes til å åpne DOCM-filer, samt redigere dem. Hvis du har en tidligere versjon av Microsoft Word, kan du laste ned gratis Microsoft Office Compatibility Pack for å åpne, redigere og lagre DOCM-filer i din eldre versjon av MS Word.

Du kan åpne en DOCM-fil uten Microsoft Word ved å bruke Microsofts gratis Word Viewer, men det lar deg bare se og skrive ut filen, ikke gjøre noen endringer.

Den gratis WPS Office Writer, OpenOffice Writer, LibreOffice Writer og andre gratis tekstbehandlere, vil også åpne og redigere DOCM-filer.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne DOCM-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne DOCM-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en DOCM-fil

Den beste måten å konvertere en DOCM-fil på er å åpne den i en av DOCM-redaktørene ovenfra og deretter lagre den åpne filen i et annet format som DOCX, DOC eller DOTM.

Du kan også bruke en dedikert gratis filkonverterer som FileZigZag til å konvertere DOCM-filen online eller med et skrivebordsprogram. FileZigZag er et nettsted, så du må laste opp DOCM-filen før du kan konvertere den. Den lar deg konvertere DOCM til PDF, HTML, OTT, ODT, RTF og andre lignende filformater.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av programmene nevnt ovenfor lar deg åpne DOCM-filen, er den mest sannsynlige årsaken at du leser feil filtypen. Det er vanlig at filformater bruker filtyper som ligner de som brukes til andre, ikke-relaterte formater.

For eksempel ser DOCM mye ut som DCO og DMO, to andre filutvidelser. Disse utvidelsene tilhører imidlertid formater som ikke er relatert til MS Word i det hele tatt. Safetica Free Encrypted Virtual Disk Archive (DCO) og Cube 2: Sauerbraten Demo (DMO) -filer krever at det installeres helt andre programmer før du kan bruke dem.

Dette er bare to eksempler; DICOM er en annen. Ta en ny titt på filtypen på slutten av filen, og gjør litt undersøkelser online eller her på Web for å se om du kan grave opp programmet som kan åpne, redigere eller konvertere det.


Legg igjen en kommentar