Hvordan fysisk rengjøre den bærbare datamaskinen

Når rengjorde du den bærbare datamaskinen sist? Denne enkle datamaskinvedlikeholdsoppgaven blir ikke bare kvitt akkumulert smuss og støv; den holder den bærbare datamaskinen din i toppform.


Bærbare deler å rengjøre

Delene av den bærbare datamaskinen du bør holde rene, er saken, skjermen, tastaturet og pekeplaten, portene og kjøleåpningene.

Hvis du er komfortabel med å åpne den bærbare datamaskinen, kan du rense kjølesystemet - viften og kjøleribben - men ikke prøv dette hvis du aldri har åpnet en bærbar PC før. Rengjøring av kjølesystemet kan bidra til å løse problemer med overoppheting av bærbare datamaskiner og relaterte symptomer som at den bærbare datamaskinen fryser eller slås av uventet.

Du bør henvise til produsentens håndbok for den anbefalte prosedyren for rengjøring av bærbare datamaskiner, men noen trinn er grunnleggende for de fleste bærbare datamaskiner.


Samle materialene

Du trenger følgende materiale for å rengjøre den bærbare datamaskinen:

  • Isopropylalkohol, tilgjengelig på apotek og supermarked. Fordi det fordamper raskt og ikke etterlater seg rester, er isopropylalkohol trygt å bruke på elektronisk utstyr og skjermer. Ikke bruk: ammoniakk, vann fra springen, mineralvann eller husholdningsvinduer.
  • Destillert, renset eller flaskevann. Ikke bruk: vann fra springen, som kan etterlate permanente mineralflekker.
  • Beholder med trykkluft, tilgjengelig i mange typer butikker.
  • Lofri klut som den typen som brukes til rengjøring av briller. I en klemme kan du bruke en myk, 100% bomullsklut. Ikke bruk papirhåndklær, ansiktsservietter eller skrapete eller slitende kluter.

Forbered deg på rengjøring

  • Slå av datamaskinen og koble den fra. Hvis den bærbare datamaskinen har et flyttbart batteri, må du fjerne det.
  • Lag en 1: 1 rengjøringsløsning med vann og alkohol.
  • Fukt den lofri kluten med rengjøringsløsningen. Den skal være litt fuktet, ikke våt.

Sprøyt aldri noe direkte på datamaskinen; væsken skal gå på den lofri kluten først.

Rengjør Laptop-saken

Bruk den fuktige kluten til å tørke av utsiden av den bærbare datamaskinen. Dette får det til å se nytt ut igjen. Åpne deretter lokket og tørk av områdene rundt tastaturet med den fuktige kluten.

Rengjør skjermen

Rengjør skjermen med den samme lofri kluten eller en nylig fuktet en hvis originalen er for dyster (ikke spray noen løsning direkte på skjermen). Bruk milde sirkelbevegelser eller tørk av skjermen fra venstre til høyre, topp til bunn.

Rengjør tastaturet og pekeplaten

Bruk en boks med trykkluft for å løsne og fjerne smuss, smuler og alt annet som sitter fast i nøklene. Du kan også rengjøre tastaturet ved å snu den bærbare datamaskinen og riste forsiktig ut løst rusk, og føre fingrene over tastene for å hjelpe prosessen.

Westend61 / Getty Images

Hvis du har hengende taster eller et ekstra skittent tastatur (for eksempel på grunn av en søldrink på tastaturet), kan du fjerne de enkelte tastene på noen tastaturer og tørke under dem med en bomullspinne dyppet i rengjøringsløsningen. Sett dem tilbake på riktig måte.

Sjekk håndboken for den bærbare datamaskinen for å sikre at nøklene kan fjernes for rengjøring. Ikke alle bærbare datamaskiner har flyttbare nøkler.

Til slutt, bruk den fuktige kluten til å tørke av tastene og pekeplaten.

Rengjør portene og kjøleåpningene

Bruk boksen med trykkluft til å rengjøre dekselåpningene: portene og kjøleåpningene. Spray fra en vinkel slik at rusk blir blåst bort fra datamaskinen, i stedet for inn i den.

Hvis du åpnet den bærbare datamaskinen for å nå kjølesystemet, må du være forsiktig når du sprøyter viftene. For å forhindre at viftene snurrer over mens du blåser luft på dem, noe som kan skade viftene, plasser en bomullspinne eller tannpirker mellom viftebladene for å holde dem på plass.

Sist men ikke minst

Forsikre deg om at den bærbare datamaskinen er helt tørr før du slår den på.


Legg igjen en kommentar