MPEG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med MPEG-filtypen (uttalt som "em-peg") er en videofil fra Moving Picture Experts Group.

Videoer i dette formatet komprimeres ved hjelp av enten MPEG-1 eller MPEG-2-komprimering. Dette gjør MPEG-filer populære for online distribusjon - de kan streames og lastes ned raskere enn noen andre videoformater.

MPEG-formatet kan holde data komprimert med så høy hastighet, fordi det i stedet for å beholde alle bilder i videoen lagrer bare endringer som skjer mellom hvert bilde.

MPEG-filer.


Viktig informasjon om MPEG

"MPEG" snakker ikke bare om en filtype (som .MPEG), men også om en slags komprimering.

En bestemt fil kan være en MPEG-fil, men egentlig ikke bruke MPEG-filtypen. En MPEG-video- eller lydfil trenger ikke nødvendigvis å bruke MPEG-, MPG- eller MPE-filtypen for at den skal betraktes som MPEG.

For eksempel kan en MPEG2-videofil bruke MPG2-filtypen mens lydfiler komprimert med MPEG-2-kodeken vanligvis bruker MP2. En MPEG-4-videofil blir ofte sett og slutter med MP4-filtypen. Begge filtypene indikerer en MPEG-fil, men verken bruker egentlig .MPEG-filtypen.

Noen andre MPEG-standarder inkluderer MPEG-7 (Multimedia Content Description Interface Interface), MPEG-MAR (Mixed and Augmented Reality Reference Model) og MPEG-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP).


Hvordan åpne en MPEG-fil

VLC Spille av en MPG-fil.

Filer som faktisk har .MPEG-filtypen, kan åpnes med mange forskjellige mediaspillere i flere format, som Windows Media Player, VLC, QuickTime, iTunes og Winamp.

Noe kommersiell programvare som støtter avspilling av .MPEG-filer inkluderer Roxio Creator NXT Pro, CyberLink PowerDirector og CyberLink PowerDVD.

Noen av disse programmene kan også åpne MPEG1-, MPEG2- og MPEG4-filer. Spesielt VLC er kjent for sin støtte for et stort utvalg av lyd- og videofilformater.

Hvis programmet du vil åpne MPEG-filen ikke starter når du dobbeltklikker på filen, kan du prøve å åpne programmet først og bruke filet > Åpen menyen (eller noe lignende) for å bla etter MPEG-filen. Du kan også endre standardprogrammet som Windows bruker for å åpne filen.


Hvordan konvertere en MPEG-fil

MPG til MP3-konvertering med FileZigZag.

Det beste alternativet for å konvertere en MPEG-fil er å se gjennom denne listen over gratis videokonverteringsprogrammer og online-tjenester for å finne en som støtter MPEG-filer. Enhver Video Converter er ett eksempel.

Zamzar er en gratis online MPEG-omformer som kjører i en nettleser for å konvertere MPEG til MP4, MOV, AVI, FLV, WMV og andre videoformater, inkludert lydformater som MP3, FLAC, WAV og AAC.

FileZigZag er et annet eksempel på en online og gratis filkonverterer som støtter MPEG-format.

Hvis du vil brenne en MPEG til en DVD, kan du bruke Freemake Video Converter. Last inn MPEG-filen i det programmet og velg Til DVD knappen for å enten brenne videoen direkte på en plate eller lage en ISO-fil fra den.

Hvis du har en større MPEG-video som du trenger å konvertere, er det bedre å bruke et av programmene du må installere på datamaskinen. Ellers kan det ta ganske lang tid å laste opp videoen til et nettsted som Zamzar eller FileZigZag — og så må du laste ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen din, noe som også kan ta en stund.


Mer informasjon om MPEG

chiariglione.org

Det er mange forskjellige filformater som kan bruke MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 eller MPEG-4-komprimering for å lagre lyd og / eller video. Du kan lese mer om disse spesifikke standardene på MPEG Wikipedia-siden.

Som sådan bruker ikke disse MPEG-komprimerte filene MPEG-, MPG- eller MPE-filtypen, men i stedet en som du sannsynligvis er mer kjent med. Noen MPEG-lyd- og videofiltyper inkluderer MP4V, MP4, XVID, M4V, F4V, AAC, MP1, MP2, MP3, MPG2, M1V, M1A, M2A, MPA, MPV, M4A og M4B.

Hvis du følger disse koblingene, kan du se at M4V-filer, for eksempel, er MPEG-4-videofiler, noe som betyr at de tilhører MPEG-4-komprimeringsstandarden. De bruker ikke MPEG-filtypen fordi de har en spesifikk bruk med Apple-produkter og derfor lettere identifiseres med M4V-filtypen og kan åpne med programmer som er tildelt til å bruke det spesifikke suffikset. De er imidlertid fortsatt MPEG-filer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det kan bli ganske forvirrende når du har med lyd- og videofilkodeker og deres tilhørende filutvidelser å gjøre. Hvis filen din ikke åpnes med forslagene fra oven, er det mulig at du leser feil filtypen eller ikke helt forstår hva slags MPEG-fil du har å gjøre med.

La oss bruke M4V-eksemplet igjen. Hvis du prøver å konvertere eller åpne en MPEG-videofil som du har lastet ned via iTunes Store, bruker den sannsynligvis filtypen M4V. Ved første øyekast kan du si at du prøver å åpne en MPEG-videofil fordi det er sant, men det er også sant at den spesielle MPEG-videofilen du har er en beskyttet video som bare kan åpnes hvis datamaskinen din er autorisert til å spille filen.

Å si at du bare har en generisk MPEG-videofil du må åpne, betyr imidlertid ikke nødvendigvis mye. Det kan være M4V, som vi har sett, eller det kan være noe helt annet, som en MP4, som ikke har samme avspillingsbeskyttelse som M4V-filer.

Poenget her er å være nøye med hva filtypen sier. Hvis det er en MP4, så behandle den som sådan og bruk en MP4-spiller, men bare sørg for at du gjør det samme for alt annet du måtte ha, enten det er en MPEG-lyd- eller videofil.


Legg igjen en kommentar