M4V-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Utviklet av Apple og nesten identisk med MP4-format, er en fil med M4V-filtypen en MPEG-4-videofil, eller noen ganger kalt en iTunes-videofil.

Du finner ofte disse filtypene som brukes til filmer, TV-serier og musikkvideoer lastet ned via iTunes Store.

Apple kan beskytte M4V-filer med DRM-copyrightbeskyttelse for å forhindre uautorisert distribusjon av videoen. Disse filene kan da bare brukes på en datamaskin som er autorisert til å spille dem.

Musikk lastet ned via iTunes er tilgjengelig i M4A-format, mens kopibeskyttede kommer som M4P-filer.


Hvordan spille M4V-filer

Du kan bare spille beskyttede M4V-filer hvis datamaskinen har tillatelse til det. Dette gjøres via iTunes ved å logge på den samme kontoen som kjøpte videoen. Lær hvordan du autoriserer datamaskinen din i iTunes hvis du trenger hjelp med dette.

Disse DRM-beskyttede M4V-filene kan også spilles direkte på iPhone, iPad eller iPod touch som kjøpte videoen.

Hvis filen ikke er beskyttet med slike begrensninger, kan du spille M4V-er på en Windows-PC eller Linux-datamaskin med VLC eller Miro. Noen andre måter Windows spiller M4V-filer på er MPC-HC, MPlayer, QuickTime, Windows Media Player og sannsynligvis mange andre mediaspillere.

VLC Spille av en M4V i Windows.

Å åpne M4V-filer på en Mac er mulig med noen av disse programmene, så vel som Elmedia Player.

Google Drive støtter også M4V-formatet, og det fungerer fra hvilken som helst datamaskin uavhengig av operativsystem.

Siden M4V- og MP4-formatene er så like, kan du kanskje bare endre filtypen fra .M4V til .MP4 og fortsatt åpne den i en mediaspiller.

Endring av en filutvidelse som dette konverterer faktisk ikke filen til et nytt format - for det trenger du en filkonverterer (forklart nedenfor). I dette tilfellet vil omdøpingen av utvidelsen fra .M4V til .MP4 imidlertid få en MP4-åpner til å gjenkjenne at filen er noe den kan åpne (en MP4-fil), og siden de to er like, vil den sannsynligvis fungere uten problemer.


Hvordan konvertere en M4V-fil

Du kan konvertere en M4V-fil til MP4, AVI og andre formater ved hjelp av en gratis filkonverterer, for eksempel Any Video Converter. En annen M4V-filkonverterer er Freemake Video Converter, som støtter konvertering av M4V til formater som MP3, MOV, MKV og FLV, samt muligheten til å konvertere en M4V direkte til en DVD eller til en ISO-fil.

Et annet M4V-konverteringsalternativ, hvis du ikke vil laste ned en til datamaskinen din, er FileZigZag. Det er en gratis online filkonverterer som konverterer M4Vs til ikke bare andre videoformater, men også lydformater som M4A, AAC, FLAC og WMA. En lignende M4V gratis filkonverterer som fungerer som FileZigZag er Zamzar.

Som du leser over, kan du kanskje bare endre .M4V-filtypen til .MP4 for å endre M4V-filen til MP4 uten å gå gjennom en konverteringsprosess.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din med M4V-åpnerne eller omformerne som er nevnt på denne siden, må du dobbeltsjekke filtypen. Du kan faktisk ha en fil med en annen filtype, noe som kan bety at den er i et helt annet format.

Det er lett å forveksle andre filer for M4V-filer hvis filtypene deres er like. M4 brukes for eksempel til Macro Processor Library-filer, så disse filene bør åpnes med et tekstredigeringsprogram.

M-filer og MivaScript-filer som bruker MV-filtypen, er like. Bare fordi de deler noen av de samme filtypenes bokstaver, betyr ikke det at du kan åpne dem med et M4V-kompatibelt program.

Legg igjen en kommentar