MP4V-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

MP4V står for MPEG-4 Video. Den ble opprettet av Moving Pictures Experts Group (MPEG) som en kodek som brukes til å komprimere og dekomprimere videodata.

Du vil sannsynligvis ikke se en videofil som har filtypen .MP4V. Imidlertid, hvis du gjør det, kan MP4V-filen fortsatt åpnes i en multiformat mediespiller. Vi har noen MP4V-spillere listet opp nedenfor.

Hvis du ser "MP4V" i sammenheng med en videofil, betyr det bare at videoen ble komprimert med MP4V-kodeken. MP4 er for eksempel en videokontainer som kan bruke MP4V-kodeken.


Mer informasjon om MP4V-kodeken

MPEG-4 gir en standard for å beskrive hvordan du komprimerer lyd- og videodata. Innenfor er det flere deler som beskriver hvordan visse ting skal fungere, hvorav den ene er videokomprimering, som er i del 2 av spesifikasjonen.

Hvis et program eller en enhet sier at den støtter MP4V-kodeken, betyr det selvfølgelig at visse typer videofilformater er tillatt. Som du leste ovenfor, er MP4 ett containerformat som kan bruke MP4V. Imidlertid kan det i stedet bruke H264, MJPB, SVQ3, etc. Å ha en video med .MP4-utvidelsen betyr ikke at den bruker MP4V-kodeken.

MP4V-ES står for MPEG-4 Video Elemental Stream. MP4V skiller seg fra MP4V-ES ved at førstnevnte er rå videodata mens sistnevnte er RTP (sanntids transportprotokoll) data som allerede er forberedt på å sendes over RTP-nettverksprotokollen. Denne protokollen støtter bare MP4V og H264 kodeker.

MP4A er en lydkodek som kan brukes i MPEG-4-beholdere som MP4. MP1V og MP2V er også videokodeker, men de blir referert til som henholdsvis MPEG-1-videofiler og MPEG-2-videofiler.


Hvordan åpne en MP4V-fil

Noen programmer støtter MP4V-kodeken naturlig, noe som betyr at du kan åpne MP4V-filer i disse programmene. Husk at selv om en fil kan være en MP4V-fil i teknisk forstand (siden den bruker kodeken), trenger den ikke å ha .MP4V-utvidelsen.

Noen programmer som kan åpne MP4V-filer inkluderer VLC, Windows Media Player, Microsoft Windows Video, QuickTime, iTunes, MPC-HC, og sannsynligvis noen andre medie spillere i flere format.

Det er mange filtyper som deler lignende bokstaver til MP4V, som M4A, M4B, M4P, M4R og M4U (MPEG-4 Playlist) filer. Noen av disse filene kan ikke åpnes på nøyaktig samme måte som MP4V-filer fordi de hver brukes til et unikt formål.


Hvordan konvertere en MP4V-fil

I stedet for å lete etter en MP4V til MP4-omformer (eller hvilket format du vil lagre videoen til), bør du få en videokonverter basert på filtypen som videoen bruker.

For eksempel, hvis du har en 3GP-fil som bruker MP4V-kodeken, er det bare å se etter en 3GP-videokonverterer.

Husk at M4V-filer ikke er de samme som MP4V-kodeken. Denne listen over gratis videokonvertere kan også brukes til å finne en M4V til MP3-omformer, en som sparer M4V til MP4, etc.


MP4 vs M4V vs MP4V

MP4, M4V og MP4V filtypene er så like at du lett kan feile dem for nøyaktig samme filformat.

Slik kan du raskt forstå deres grunnleggende forskjeller:

  • MP4: En kodek og et containerformat for lagring av lyd og video i bare en fil.
  • M4V: En MP4-fil som kan være DRM-kopibeskyttet.
  • MP4V: Rå MPEG-4 videostrømmer som ikke nødvendigvis holdes i MP4-beholderen.

Legg igjen en kommentar