Bruk flere iPhoto-biblioteker til å administrere bildene dine

IPhoto-verktøyet lagrer alle bildene det importerer i et enkelt fotobibliotek. Det fungerer med flere fotobiblioteker, selv om bare et enkelt fotobibliotek kan være åpent til enhver tid. Men selv med denne begrensningen er bruk av flere iPhoto-biblioteker en fin måte å organisere bildene på, spesielt hvis du har en veldig stor samling; det er kjent at store bildesamlinger bremser iPhotos ytelse.

Å lage flere fotobiblioteker kan være en god løsning hvis du har et stort antall bilder, men trenger en enklere måte å administrere dem på. Hvis du for eksempel driver en hjemmebasert virksomhet, vil du kanskje oppbevare forretningsrelaterte bilder i et annet bildebibliotek enn personlige bilder.


Sikkerhetskopier før du oppretter nye fotobiblioteker

Å lage et nytt iPhoto-bibliotek påvirker faktisk ikke det nåværende bildebiblioteket, men det er alltid en god ide å ha en gjeldende sikkerhetskopi før du manipulerer et fotobibliotek du bruker. Tross alt er det en ganske god sjanse for at bildene i biblioteket ikke er enkle å bytte ut.

Følg instruksjonene i Slik sikkerhetskopierer du iPhoto-biblioteket ditt før du oppretter nye biblioteker.

Opprett et nytt iPhoto-bibliotek

For å opprette et nytt bildebibliotek, avslutter du iPhoto hvis den kjører.

  1. Hold nede alternativ og hold den nede mens du starter iPhoto.

  2. Når du ser en dialogboks som spør om hvilket fotobibliotek du vil at iPhoto skal bruke, slipper du alternativtasten.

  3. Klikk på Opprett Ny knappen, skriv inn et navn for det nye bildebiblioteket og klikk Spar.

  4. Hvis du legger igjen alle bildebibliotekene dine i Bilder-mappen, som er standardplasseringen, er det lettere å sikkerhetskopiere dem, men du kan lagre noen biblioteker et annet sted, hvis du foretrekker det, ved å velge det fra Hvor nedtrekksmenyen.

  5. Etter at du har klikket Spar, iPhoto åpner med det nye bildebiblioteket. For å opprette flere fotobiblioteker, avslutt iPhoto og gjenta prosessen.

Hvis du har mer enn ett bildebibliotek, vil iPhoto alltid markere det du brukte sist som standard. Standard fotobibliotek er det iPhoto åpner hvis du ikke velger et annet fotobibliotek når du starter iPhoto.


Velg hvilket iPhoto-bibliotek du vil bruke

  1. For å velge iPhoto-biblioteket du vil bruke, holder du nede alternativ nøkkel når du starter iPhoto.

  2. Når du ser dialogboksen som spør hvilket fotobibliotek du vil at iPhoto skal bruke, klikker du på et bibliotek for å velge det fra listen, og deretter klikker du på Velg knapp.

  3. IPhoto-appen starter ved hjelp av det valgte bildebiblioteket.

Hvor ligger iPhoto-bibliotekene?

Når du har flere fotobiblioteker, er det lett å glemme hvor de ligger; det er derfor jeg anbefaler å holde dem på standardplasseringen, som er Bilder-mappen. Det er imidlertid mange gode grunner til å opprette et bibliotek på et annet sted, inkludert å spare plass på Macens oppstartsstasjon.

Over tid kan du glemme nøyaktig hvor bibliotekene ligger. Heldigvis kan iPhoto fortelle deg hvor hvert bibliotek er lagret.

  1. Avslutt iPhoto, hvis appen allerede er åpen.

  2. Hold nede alternativtast, og start deretter iPhoto. Dialogboksen for å velge hvilket bibliotek som skal brukes, åpnes.

  3. Når du markerer et av bibliotekene som er oppført i dialogboksen, vises plasseringen nederst i dialogboksen.

Bibliotekets banenavn kan ikke limes inn, så du må enten skrive det ned eller ta et skjermbilde for å se senere.

Hvordan flytte bilder fra ett bibliotek til et annet

Med mindre du starter fra bunnen av og bare skal importere nye bilder fra kameraet til de nye bibliotekene, vil du sannsynligvis flytte noen bilder fra det gamle standardbiblioteket til de nye.

Prosessen er litt involvert, men vår trinnvise guide, Opprett og fylle ut flere iPhoto-biblioteker, vil lede deg gjennom prosessen. Når du har gjort det en gang, vil det være en enkel prosess å utføre igjen for andre fotobiblioteker du vil opprette.


Legg igjen en kommentar