Hvordan gjenopprette slettede tekster fra en Android

Hvis du slettet viktige tekstmeldinger, eller skadet Android-telefonen din og mistet viktige data, kan det være nesten umulig å få disse meldingene tilbake. Her er hva du kan gjøre for å redde slettede tekstmeldinger, og enda viktigere, hva du kan gjøre for å forhindre at det skjer igjen.

Hvorfor det er vanskelig å gjenopprette tekster på Android

Det er vanskelig, og i noen tilfeller umulig, å hente slettede meldinger på grunn av hvordan Android administrerer tekstdata. Det er ikke noe sted som papirkurven på Windows eller papirkurven på Mac, der slettede filer oppbevares i en viss mengde dager før de virkelig slettes. Det er heller ingen angringsfunksjon for sletting når du har gjort det.

I stedet, når du sletter noe, merker Android det for å bli overskrevet med nye data. Tenk på det som å slette noe fra oppgavelisten din med en blyant og være i stand til å skrive noe nytt i samme rom.

Det du kan prøve å gjøre er å gjenopprette dataene fra stedet Android har plassert dem for sletting, som du ikke kan nå på vanlig måte. Og hvis du leser denne artikkelen på samme telefon som du nettopp har slettet teksten fra, kan det hende du har lykken. For å være klar, er dette ikke garantert, og dataene kan allerede være slettet.

Hva du skal prøve først

Forsøk først å bevare dataene. Hvis du nettopp har slettet meldingene, setter du telefonen i flymodus umiddelbart ved å holde nede strømknappen og velge Flymodus i menyen som vises.

På noen Android-versjoner må du gå til innstillinger > Nettverk og Internett og slå på Flymodus vippebryter. Dette slår av Wi-Fi og mobilradio, slik at telefonen ikke laster ned noen ny informasjon. Du bør heller ikke bruke kameraet, ta opp lyd eller opprette nye data som kan overskrive meldingene.

Når det er gjort, må du sjekke om de relevante dataene du trenger er lagret andre steder. For eksempel blir bilder noen ganger automatisk sikkerhetskopiert til Galleri-appen, og avtaler blir noen ganger automatisk lagt til i kalenderen din. Hvis det er en relevant app for informasjonen du trenger, sjekk det først.

Hvis du har regelmessig kontakt med personen du mistet meldingene dine, kan de ha sikkerhetskopiert samtalen på telefonen sin og kan videresende den til deg. Bare forklar situasjonen og be dem sende de aktuelle meldingene til deg.

Hvis alt annet mislykkes, og du sikkerhetskopierte telefonen din helt før du slettet meldingene ved hjelp av en full sikkerhetskopi av telefonen, tørker du og gjenoppretter telefonen.

Hvis disse trinnene ikke fungerer, er det ingen enkel, garantert måte å gjenopprette meldingene på med programvare, og kuren kan være verre enn sykdommen.

Gjenopprett meldinger på Android med programvare

Hvis det ikke er mulig å tørke og gjenopprette telefonen, kan du bruke PC-basert programvare. Det er mange Android-datagjenopprettingsprogrammer, fra selskaper som ikke er tilknyttet Google. Selv om kvaliteten på disse applikasjonene varierer avhengig av selskapet, er det noen få konsekvente faktorer med disse appene.

For det første lover de ikke resultater. De kan være i stand til å gjenopprette tekstmeldingene dine, blant andre slettede data, hvis dataene ikke har blitt overskrevet. Alt disse appene vil gjøre er å finne dataene som er merket for sletting, og du bestemmer deg for å fjerne dem eller ikke.

For det andre krever de at du roter telefonen. Tenk på rot som personen som har alle nøklene til en bygning og tillatelse til å gå hvor som helst og gjøre noe i den. Rotering av telefonen din vil sannsynligvis ugyldiggjøre garantien på telefonen og kan forårsake andre problemer.

For det tredje må du betale for programvaren. Så du må avveie verdien av å hente tekstmeldingene dine mot det du betaler for programvaren, risikoen for å annullere garantien og de usikre resultatene.

Hvis du bestemmer deg for å gå programvaren, er DiskDigger en populær app som ikke krever at du roter telefonen, selv om det kan begrense programvarens effekt. Men enten du går med programvare, eller bare ber om en ny tekst, er dette et tilfelle der en unse forebygging er verdt et pund kur.

Sikkerhetskopier meldinger

Hvis du har en relativt ny Android-telefon, er det enkelt å sikkerhetskopiere tekstmeldingene. Kontroller først om Google Drive er installert på telefonen din. Hvis ikke, finn den i Google Play-butikken ved å søke etter «Google Disk». Det er en gratis nedlasting. Du kan velge å kjøpe mer lagringsplass hvis du vil, men det vil ikke være nødvendig for disse formålene.

Når Google Disk er lastet ned, åpner du den, logger på med navnet og passordet du bruker for Gmail om nødvendig, og klikker på tre linjer i øvre venstre hjørne. Velg deretter innstillinger og velg Google Backup.

Dette åpner en meny der du velger SMS-meldinger. Hvis Google Drive ble forhåndsinstallert på telefonen din, tar den allerede sikkerhetskopier av meldingene dine, men ellers, bare aktiver det og det vil bevare tekster. Imidlertid vil du ikke ha lenge; Google Drive oppdaterer sikkerhetskopien hver 12. til 24. time, så hvis en melding blir slettet, gjenopprett den umiddelbart.

Dette er et arkiv. Det kan ikke søkes etter en melding, og du kan ikke gjenopprette bare en. Dette oppdaterer tekstloggen din, samtidig, til den forrige innstillingen. Hvis det er noen viktige meldinger du mottok i mellomtiden, kan du bruke teknikkene nedenfor for å bevare dem.

For multimediemeldinger eller MMS, for eksempel bilder, gjenta denne prosessen med Google Photos, selv om det vanligvis følger med Android. For alle bilder du tar, har du imidlertid aktivert sikkerhetskopier i mange år, så du kan bli overrasket over hva som allerede er lagret der. For bilder som blir sendt til deg, kan det hende du må laste ned en tredjepartsapp, som gjør det automatisk.

Hvis du virkelig vil dekke basene dine, skjermbilde viktige meldinger, som lagres automatisk av Google Foto. På et hvilket som helst Android-telefonoperativsystem 4.0 eller nyere (som er nesten hvilken som helst telefon utgitt siden 2011), hold av / på-knappen og Volum ned-knappen samtidig for å ta et bilde av skjermen. Det er en rask måte å sikkerhetskopiere viktige meldinger når du blir forhastet etter tid, eller bare trenger å sikkerhetskopiere en håndfull meldinger.

Hvis du vil ha et fullverdig verktøy som ikke innebærer å rote med telefonen din, kan du prøve Helium, som bruker din stasjonære datamaskin og bevarer spesifikke meldinger, samt data fra Android.

Denne unns forebygging vil gå langt for å bevare teksthistorikken din og holde meldingene du vil registrert ordentlig. Og det vil også sikre at du henger på alt du fester.