AAF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med AAF-filtypen er en Advanced Authoring Format-fil. Den inneholder kompleks multimediainformasjon som video- og lydklipp, samt metadatainformasjon for det innholdet og prosjektet.

De fleste videoredigeringsprogrammer bruker proprietære formater for prosjektfilene. Når flere programmer støtter import og eksport av AAF-filer, er det enkelt å flytte arbeidsinnholdet til et prosjekt fra ett program til et annet.

AAF-formatet ble utviklet av Advanced Media Workflow Association.


Hvordan åpne en AAF-fil

Det finnes flere programmer som er kompatible med AAF-filer, inkludert Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro, Apples Final Cut Pro, Avids Media Composer (tidligere Avid Xpress), Sonys Vegas Pro og mer. Disse programmene bruker AAF-filer til å importere prosjektinformasjon fra et annet AAF-støtteprogram eller eksportere den til bruk i et annet.

Mange filer er kun tekstfiler, noe som betyr uansett filtypen, en tekstredigerer (som en fra listen over beste gratis tekstredigerere) kan kanskje vise filens innhold riktig. Vi tror imidlertid ikke dette er tilfelle med AAF-filer. I beste fall kan du kanskje se litt metadata eller filoverskriftinformasjon for AAF-filen i et tekstredigeringsprogram, men med tanke på multimediekomponentene i dette formatet, tviler vi sterkt på at en teksteditor vil vise deg noe nyttig.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne AAF-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne AAF-filer, se vår guide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en AAF-fil

Programvaren ovenfra som kan åpne AAF, kan sannsynligvis eksportere AAF-filen til OMF (Open Media Framework), et lignende format som AAF.

Konvertering av AAF-filer til multimedia-filformater som MP3, MP4, WAV, etc., kan gjøres med AnyVideo Converter HD, og ​​sannsynligvis noen lignende videokonverteringsprogrammer. Du kan også være i stand til å konvertere AAF-filen til disse formatene ved å åpne den i et av programmene ovenfor og deretter eksportere / lagre mediefilene.

AnyVideo Converter HD er bare gratis for de første 15 konverteringene.

Hvis du ikke finner en gratis AAF-omformer som fungerer, kan AATranslator være et godt alternativ. Bare vær sikker på å kjøpe Enhanced Version.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis programmene nevnt ovenfor ikke åpner filen din, må du dobbeltsjekke at du ikke forveksler en annen filtype for AAF. Dette er to vanlige bokstaver som brukes i mange andre filtyper.

For eksempel kan AAC, AXX, AAX (Audible Enhanced Audiobook), AAE (Sidecar Image Format), AIFF, AIF og AIFC se ut som om de kan være relatert til AAF-filer, men de er ikke det. Du vil mest sannsynlig få en feil hvis du prøver å åpne noen av disse filene i en AAF-filåpner, og omvendt.

Legg igjen en kommentar