Slik åpner du Enhetsbehandling (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Det er mange grunner til at du kanskje trenger å åpne Enhetsbehandling i Windows, men vanligvis er det for å feilsøke en slags problem med datamaskinens maskinvare.

Det spiller ingen rolle om du oppdaterer enhetsdrivere, justerer systemressurser, finner Enhetsbehandling-feilkoder eller til og med bare sjekker inn enhetens status - du må åpne Enhetsbehandling før du kan gjøre noe av det.

Enhetsbehandling er ikke oppført ved siden av de vanlige programmene dine, så det kan være vanskelig å finne om du ikke allerede vet hvor det er. Kontrollpanelmetoden er sannsynligvis den enkleste måten å komme dit, men vi går gjennom alle alternativene nedenfor.

Følg de enkle trinnene nedenfor for å åpne Enhetsbehandling i Windows:

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. 

Tid kreves: Å åpne Enhetsbehandling bør bare ta et minutt eller så, uansett hvilken versjon av Windows du bruker. Se Andre måter å åpne Enhetsbehandling nederst på siden for noen andre, uten tvil raskere måter på i det minste noen versjoner av Windows.

Hvordan åpne Enhetsbehandling via Kontrollpanel

 1. Åpne Kontrollpanel.

  I Windows 10 og Windows 8, forutsatt at du bruker et tastatur eller en mus, er den raskeste måten gjennom strømbrukermenyen - bare trykk på VINN (Windows) -tasten og X nøkkel sammen.

  I noen versjoner av Windows 10 kan du kanskje også åpne Enhetsbehandling direkte fra Start-menyen, som en undermeny under Kontrollpanel.

  Avhengig av hvilken versjon av Windows du har, er Kontrollpanel vanligvis tilgjengelig fra Start-menyen eller Apps-skjermen.

 2. Hva du gjør videre, avhenger av hvilket Windows-operativsystem du bruker:

  • I Windows 10 og Windows 8 velger du Maskinvare og lyd. Du kan også hoppe rett til Enhetsbehandling via strømbrukermenyen og ikke trenge å gå gjennom kontrollpanelet.
  • I Windows 7 velger du System og sikkerhet.
  • I Windows Vista velger du System og vedlikehold.
  • I Windows XP velger du Ytelse og vedlikehold.

  Hvis du ikke ser disse alternativene, kan kontrollpanelvisningen være satt til Store ikoner, små ikonereller Klassisk utsikt, avhengig av hvilken versjon av Windows du har. I så fall, finn og velg Enhetsbehandling fra den store samlingen av ikoner du ser, og hopp til trinn 4 nedenfor.

 3. Fra dette kontrollpanelskjermbildet, se etter og velg Enhetsbehandling:

  I Windows 10 og Windows 8, sjekk under Enheter og skrivere overskrift. I Windows 7, se under system. I Windows Vista finner du det Enhetsbehandling mot bunnen av vinduet.

  I Windows XP har du noen ekstra trinn siden Enhetsbehandling ikke er like lett tilgjengelig i din versjon av Windows. Velg det åpne kontrollpanelvinduet system, Velg maskinvare kategorien, og bruk deretter Enhetsbehandling knapp.

  Systemegenskaper i Windows XP.

 4. Når Enhetsbehandling nå er åpen, kan du se enhetens status, oppdatere enhetsdriverne, aktivere enheter, deaktivere enheter eller gjøre hva annet maskinvarebehandling du kom hit for å gjøre.

Andre måter å åpne Enhetsbehandling på

Hvis du er komfortabel med kommandolinjen i Windows, spesielt kommandoprompt, er en veldig rask måte å starte Enhetsbehandling i hvilken som helst versjon av Windows via kommandoen:

devmgmt.msc

Hvordan få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten

Kommandolinjemetoden kommer virkelig til nytte når du trenger å ta opp Enhetsbehandling, men musen din vil ikke fungere eller datamaskinen din har et problem som forhindrer deg i å bruke den normalt.

Selv om du sannsynligvis aldri trenger å åpne Enhetsbehandling på denne måten, bør du vite at den også er tilgjengelig i alle versjoner av Windows via Datamaskinbehandling, en del av pakken med innebygde verktøy som heter Administrative verktøy.

Enhetsbehandling får et litt annet utseende i Computer Management. Bare velg den fra venstre marg og bruk den som en integrert funksjon i verktøyet til høyre.

En annen måte å åpne Enhetsbehandling på, i det minste i Windows 7, er gjennom GodMode. Dette er en spesiell mappe som gir deg tilgang til mange innstillinger og kontroller som finnes i hele operativsystemet. Hvis du allerede bruker GodMode, kan det være den foretrukne måten å bruke den på å åpne Enhetsbehandling.