Slik åpner du Enhetsbehandling (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Det er mange grunner til at du kanskje trenger å åpne Enhetsbehandling i Windows, men vanligvis er det for å feilsøke et slags problem med datamaskinens maskinvare.

Det spiller ingen rolle om du oppdaterer enhetsdrivere, justerer systemressurser, finner Enhetsbehandling-feilkoder eller bare sjekker enhetens status - du må åpne Enhetsbehandling før du kan gjøre noen av disse oppgavene.

Enhetsbehandling er ikke oppført ved siden av de vanlige programmene dine, så det kan være vanskelig å finne om du ikke allerede vet hvor det er. Kontrollpanelmetoden er sannsynligvis den enkleste måten å komme dit på, men vi går gjennom alle alternativene nedenfor.

Følg de enkle trinnene nedenfor for å åpne Enhetsbehandling i Windows:

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

Tid kreves: Å åpne Enhetsbehandling bør bare ta et minutts tid, uansett hvilken versjon av Windows du bruker. Se Andre måter å åpne Enhetsbehandling nederst på siden for flere alternativ, det finnes utvilsomt raskere måter å åpne det på i flere versjoner av Windows.


Hvordan åpne Enhetsbehandling via Kontrollpanel

  1. Åpne Kontrollpanel.

    I Windows 10 og Windows 8, forutsatt at du bruker et tastatur eller en mus, er den raskeste måten gjennom strømbrukermenyen - bare trykk på WIN (Windows) -tasten og X nøkkel sammen.

    I noen versjoner av Windows 10 kan du muligens også åpne Enhetsbehandling direkte fra Start-menyen, som en undermeny under Kontrollpanel.

    Avhengig av hvilken versjon av Windows du har, er Kontrollpanel vanligvis tilgjengelig fra Start-menyen eller Apps-skjermen.

  2. Hva du gjør videre, avhenger av hvilket Windows-operativsystem du bruker:
    • I Windows 10 og Windows 8 velger du Maskinvare og lyd. Du kan også hoppe rett til Enhetsbehandling via strømbrukermenyen og trenger ikke å gå gjennom kontrollpanelet.
    • I Windows 7 velger du System og sikkerhet.
    • I Windows Vista velger du System og vedlikehold.
    • I Windows XP velger du Ytelse og vedlikehold.

    Hvis du ikke ser disse alternativene, kan kontrollpanelvisningen være satt til Store ikoner, små ikoner eller Klassisk utsikt, avhengig av hvilken versjon av Windows du har. I så fall, finn og velg Enhetsbehandling fra den store samlingen av ikoner du ser, og hopp til trinn 4 nedenfor.

  3. Fra dette kontrollpanelskjermbildet, se etter og velg Enhetsbehandling:

    I Windows 10 og Windows 8, sjekk under overskriften Enheter og skrivere. I Windows 7, se under system. I Windows Vista finner du Enhetsbehandling mot bunnen av vinduet.

    I Windows XP har du noen ekstra trinn siden Enhetsbehandling ikke er like lett tilgjengelig i din versjon av Windows. Velg det åpne kontrollpanelvinduet system, Velg kategorien maskinvare, og bruk deretter knappen for Enhetsbehandling.

    Systemegenskaper i Windows XP.

  4. Når Enhetsbehandling nå er åpen, kan du se enhetens status, oppdatere enhetsdriverne, aktivere enheter, deaktivere enheter eller gjøre hvilken som helst annen maskinvarebehandling du kom hit for å gjøre.

Andre måter å åpne Enhetsbehandling på

Hvis du er komfortabel med kommandolinjen i Windows, spesielt kommandoprompt, er dette en veldig rask måte å starte Enhetsbehandling på i hvilken som helst versjon av Windows. Det gjøres via kommandoen:

devmgmt.msc

Hvordan få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten:

Kommandolinjemetoden kommer godt til nytte når du trenger å ta opp Enhetsbehandling når musen din ikke vil fungere eller datamaskinen din har et problem som forhindrer deg i å bruke den normalt.

Selv om du sannsynligvis aldri trenger å åpne Enhetsbehandling på denne måten, bør du vite at den også er tilgjengelig i alle versjoner av Windows via Datamaskinbehandling i en del av pakken med innebygde verktøy som heter Administrative verktøy.

Enhetsbehandling får et litt annet utseende i Computer Management. Velg det fra venstre marg og bruk det som en integrert funksjon i verktøyet til høyre.

En annen måte å åpne Enhetsbehandling på, i det minste i Windows 7, er gjennom GodMode. Dette er en spesifikk mappe som gir deg tilgang til mange innstillinger og kontroller som finnes i hele operativsystemet. Hvis du allerede bruker GodMode, kan det være den foretrukne måten for å åpne Enhetsbehandling.


Legg igjen en kommentar