Malwarebytes gjennomgang

 Malwarebytes


Type beskyttelse: Signaturdeteksjon og heuristikk

Antivirusprogrammer er vanligvis avhengige av virussignaturer for å identifisere kjente trusler, og MalwareBytes har den muligheten. Dette er en tidstestet type virusbeskyttelse siden den spesifikt retter seg mot faktiske virus som andre mennesker har blitt smittet med.

Mens MalwareBytes inneholder noen virus- og malware-signaturer, er de begrenset til spesifikke trusler som er aktive. Det gjør at den har et mye mindre fotavtrykk siden det ikke er noen massiv virussignaturdatabase som tar plass på datamaskinen din.

I stedet for å hovedsakelig stole på signaturer, bruker MalwareBytes avansert heuristisk analyse, som ser på programmets struktur, oppførsel og andre faktorer for å avgjøre om det er legitimt eller om det kan være skadelig programvare. Dette gjør det mulig å identifisere trusler og nøytralisere dem, selv om datamaskinen din bokstavelig talt er den første som noensinne er smittet.

 Malwarebytes


Typer skadelig programvare: Dekker alt

MalwareBytes er ikke en full antiviruspakke, så det er mange ting den ikke kan gjøre som ditt typiske antivirus kan takle helt fint. I området malware, blir dette forholdet snudd. MalwareBytes er i stand til å håndtere alle typer malware, inkludert spyware, trojanere, ormer og til og med ransomware. Det er til og med i stand til å identifisere tradisjonelle virus, selv om det ikke er i stand til å gjenopprette infiserte filer slik et godt antivirus kan.

Den gratis versjonen av MalwareBytes er effektiv til å utrydde alle typer skadelig programvare som allerede har infisert systemet ditt, mens premiumversjonen er i stand til å oppdage og eliminere skadelig programvare i sanntid, før det til og med blir et problem.

MalwareBytes bruker avansert heuristisk analyse, som ser på programmets struktur, oppførsel og andre faktorer for å avgjøre om det er legitimt eller om det kan være skadelig programvare.

Siden MalwareBytes primært er avhengig av heuristikk for å identifisere skadelig programvare, er den til og med i stand til å identifisere helt nye trusler som ingen noen gang har sett før. Vanlige oppdateringer fokuserer på å styrke denne evnen, i stedet for å oppdatere en liste over signaturer for skadelig programvare som har blitt identifisert tidligere.


Skannesteder: Flere tilgjengelige alternativer

 Malwarebytes

De spesifikke stedene som MalwareBytes skanner, varierer avhengig av typen skanning du kjører. Standardskanningen, som de kaller Threat Scan, skanner hovedharddisken, minnet, oppstartsregisteret og filsystemobjektene.

Hvis du vil skanne flere steder, kan du med Tilpasset skanning velge flere harddisker, USB-stasjoner og nettverksstasjoner. Det tredje alternativet er Hyper Scan, som sjekker noen få problemområder veldig raskt. Siden MalwareBytes ikke har muligheten til å identifisere trusler på andre nettverksenheter enn stasjoner, er det ingen nettverksskanning.


Brukervennlighet: Veldig enkelt grensesnitt

Brukergrensesnittet er ikke så vanskelig å pakke hodet rundt, men det har noen problemer. Dashbordskjermen kan være litt vanskelig å forstå for noen brukere, men det er en stor Scan Now-knapp foran og midt når du starter appen. Det er teknisk sett en håndfull innstillinger du kan tilpasse før du skanner, men førstegangsbrukere vil synes standardskanningen er ganske grundig.

Å finne individuelle innstillinger kan være litt vanskelig hvis du ikke vet hva du leter etter, men en uerfaren bruker har absolutt ingen problemer med å kjøre standardskanningen og eliminere skadelig programvare som er tilstede på maskinen deres.

Det er teknisk sett en håndfull innstillinger du kan tilpasse før du skanner, men førstegangsbrukere vil synes standardskanningen er ganske grundig.

Når du er klar til å grave dypere, finner du skannealternativene i skannefanen, filer i karantene under karantene-fanen, rapporter under rapportfanen, og en rekke innstillinger under innstillingsfanen, uten noen gjetninger. Innstillingsdelen er mer komplisert, med forskjellige alternativer fordelt på seks seksjoner, men de fleste brukere vil uansett kunne la disse innstillingene være i fred.


Oppdateringsfrekvens: Databasen oppdateres daglig

Den gratis versjonen av MalwareBytes oppdateres ikke automatisk, så du må oppdatere den selv manuelt. Det vil også be deg om å oppdatere hvis du ikke oppdaterer på lenge.

Premiumversjonen av MalwareBytes er i stand til å oppdatere seg selv, og det lar deg også velge oppdateringsfrekvens. Standard er at den skal se etter oppdateringer hver time, men du kan sette den til et hvilket som helst intervall mellom 15 minutter og 14 dager. MalwareBytes utgir oppdateringer daglig, men de har ikke en publisert oppdateringsplan.

Ytelse: Lynrask og lett

Under våre interne tester fant vi at MalwareBytes standardskanning var lynrask. Den er i stand til å skanne det grunnleggende på bare noen få minutter, og det er lett nok til at vi ikke så testsystemet vårt ta noen form for ytelseshit. Skanning av flere tilleggssteder tar lengre tid, men fremdeles ikke systemressurser.

 Malwarebytes

Tilleggsverktøy: Nettbeskyttelse, Ransomware-blokkering

Mange antivirus- og antimalwareverktøy gir mye oppblåsthet i form av tvilsomme funksjoner, men MalwareBytes forblir laserfokusert på skadelig programvare. Den kan håndtere alle typer skadelig programvare, men du finner ikke passordlås eller e-postfiltrering.

MalwareBytes inkluderer grunnleggende nettbeskyttelse, som er i stand til å blokkere problematiske nettsteder. Det er ikke mye der, når det gjelder innstillinger eller alternativer, men du kan legge til nettsteder i en safeliste hvis du får falske positive.

Du får også en veldig kompetent ransomware-blokkering, som er i stand til å identifisere ransomware og stoppe den i sporene. Ideen er å stenge ransomware før den kan begynne å kryptere filene dine, slik at Malwarebytes faktisk ikke kan dekryptere noe hvis du allerede er blitt offer for ransomware.

Du får også en veldig kompetent ransomware-blokkering, som er i stand til å identifisere ransomware og stoppe den i sporene.

Type støtte: Live chat og et billettsystem

MalwareBytes tilbyr live chat, men vi hadde ikke en veldig god opplevelse med det. Vi prøvde å kontakte support for live chat flere ganger i løpet av evalueringsprosessen for å se om de kunne svare på noen spørsmål, men vi klarte aldri å komme gjennom. Når det skjer omdirigerer de deg til et supportbilletter-system.

Vi har aldri hatt noen problemer med MalwareBytes som faktisk krevde kundesupport. Hvis du ender opp med et problem, må du sannsynligvis vente på hjelp.

Pris: Dyre priser for én enhet

MalwareBytes har en gratis versjon og en betalt versjon. Den gratis versjonen er en god avtale, fordi den gir samme høye beskyttelsesnivå som den betalte versjonen, med forbehold om at den ikke kan skanne eller oppdatere automatisk.

Den betalte versjonen legger til noen viktige funksjoner, som automatiske skanninger og oppdateringer, men det er dyrt. En enkelt enhetslisens koster $ 39.99 i ett år eller $ 69.98 i to år. Det er dyrere enn det meste av konkurransen. Det gode er at du kan legge til flere enheter for bare $ 10 hver per år, så prisingen er mye mer attraktiv hvis du har mange enheter du trenger å beskytte.

Konkurranse: MalwareBytes vs. Adaware Antivirus

Med både en gratis versjon og en enkelt enhetslisens priset til $ 36 per år, er Adaware Antivirus rett i tråd med MalwareBytes når det gjelder pris. Den gratis versjonen av Adaware har en liten kant, ved at den gir sanntidsbeskyttelse, men MalwareBytes heuristikker er bare bedre til å finne og spikre tidligere ukjente tråder.

Premiumversjonen av Adaware kommer med en rekke funksjoner du ikke får fra MalwareBytes, inkludert online shoppingbeskyttelse, en brannmur, e-postbeskyttelse og nettverksbeskyttelse, som alle vanligvis er et komplett antivirus-sett. Men for ren malwareoppdagelse og eliminering, gir vi fortsatt MalwareBytes kanten.

Endelige dommen

Et toppvalg for å eliminere skadelig programvare.

Som et verktøy for gjenkjenning og fjerning av skadelig programvare på frontlinjen, fant vi MalwareBytes som et utmerket alternativ. Det er ikke en full antiviruspakke, og du bør ikke prøve å bruke den som en. Men når det brukes sammen med et faktisk antivirus, utmerker MalwareBytes seg i å fange de farlige tingene som faller gjennom sprekkene. De fleste kan trygt holde seg til den gratis versjonen, men premiumversjonen er verdt oppgraderingen, bare for tryggheten ved ikke å måtte bekymre seg for manuelle oppdateringer.

Lignende produkter vi har anmeldt:

  • Adaware Antivirus Free
  • Avast Free Antivirus
  • AVG AntiVirus Free

Specs

  • Produktnavn Malwarebytes

  • Pris $ 39.99

  • Plattform (er) Windows, macOS, Android, Chrome OS, iOS (Gratis versjon er kun Windows)

  • Lisenstype Personlig (virksomhet også tilgjengelig)

  • Antall beskyttede enheter

  • Systemkrav (Windows) 10, 8.1, 8 eller 7

  • Systemkrav (CPU) 800 MHz eller raskere

  • Systemkrav (RAM) 1020 MB

  • Systemkrav (diskplass) 100 MB

  • Systemkrav (skjermoppløsning) Anbefalt minimum 1024x768

  • Systemkrav Aktiv internettforbindelse

  • Betalingsmåter Visa, MasterCard, Discover, American Express, PayPal

  • Kostnad $ 39.99 per enhet (ett år), $ 69.98 per enhet (to år)


Legg igjen en kommentar