Slik løser du det når Internet Explorer ikke åpnes

Internet Explorer fungerer bra det meste av tiden, men det er tider når det ikke åpnes uansett hva du prøver. Det kan være mange grunner til at dette kan skje, men hvis du jobber fra den enkleste løsningen til de mer komplekse, bør du få den til å fungere igjen på kort tid.

Internet Explorer ble foreldet da Windows 10 rullet ut, og Microsoft støtter ikke det lenger. Hvis du bruker IE på et eldre system, er denne artikkelen noe for deg. Disse taktikkene kan også brukes på Microsoft Edge-nettleseren eller hvilken som helst nettleser du har problemer med, selv på de nyeste versjonene av Windows.


Mulige årsaker til at Internet Explorer ikke åpnes

Flere problemer kan føre til at Internet Explorer ikke åpnes, inkludert:

  • Korrupte standardinnstillinger
  • Endringer i viktige internettinnstillinger når programmer installeres
  • Add-ons
  • Skadelig programvare som endret eller ødela viktige IE-registernøkler

Hvordan fikse Internet Explorers manglende åpning

Noen ganger er det enkelt å få Internet Explore til å åpne, noe som ligner på en ny start. Andre ganger er løsningen mer involvert. Prøv hvert av trinnene nedenfor for å spikre og løse problemet.

  1. Tving Internet Explorer til å slutte. Åpne den igjen etter at den er avsluttet. Ofte kjører Internet Explorer i bakgrunnen etter at du har lukket den. Å avslutte prosessen med tvinging tar den ut av denne limboen, slik at du kan starte programmet på nytt.

  2. Start datamaskinen på nytt. Dette fjerner det elektroniske rusk som er igjen av alle handlingene du tar mens du bruker datamaskinen, for eksempel å åpne, lukke, installere og slette programmer.

  3. Start datamaskinen på nytt i sikkermodus. Dette er en god måte å se om skadelig programvare har ødelagt systemfilene dine. Dette forhindrer skadelig programvare fra å starte opp. Hvis Internet Explorer åpnes uten problemer, ligger årsaken til problemet sannsynligvis med en malwareinfeksjon.

    Hvis det er tilfelle, er neste trinn å tilbakestille sikkerhetsinnstillingene for Internet Explorer. Hvis det ikke løser problemet, må du installere Internet Explorer på nytt.

  4. Kjør Internet Explorer med deaktiverte tillegg. Noen tilleggsprogrammer forstyrrer nettleserens normale drift eller korrupte systemfiler. Hvis Internet Explorer åpner som det skal med deaktiverte tillegg, bruk Add-On Manager for å slå på de du trenger en etter en, og sjekk nettleserens funksjonalitet mens du går.

  5. Forsikre deg om at du har versjon 11. Internet Explorer 11 er den siste (og siste) versjonen av nettleseren. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert de nødvendige oppdateringene. Dette skal erstatte alle Internet Explorer DLL-filer som ble ødelagt av skadelig programvare.

    Selv om tilbakestilling eller oppdatering av Internet Explorer-innstillinger løser problemet, kan det hende du fortsatt har skadelig programvare på datamaskinen. Det er en god ide å kjøre en full antivirusskanning.

  6. Installer Internet Explorer på nytt. Hvis ingen av alternativene ovenfor fungerer, og du fortsatt ikke kan få Internet Explorer til å åpne, må du installere den på nytt.

    Nettleseren er inkludert som en Windows-funksjon, så du kan ikke avinstallere og installere den på nytt som en vanlig app. I stedet må du deaktivere den og deretter aktivere den på nytt som en Windows-funksjon.


Hvordan fikse Internet Explorers manglende åpning når du klikker på en kobling

Noen ganger, når du klikker på en URL på et nettsted, åpner ikke Internet Explorer lenken, spesielt hvis nettleseren er åpen. Uansett årsak, er det noen få ting du kan gjøre for å fikse det.

  1. Forsikre deg om at standardleseren for å åpne nettlenker er satt til Internet Explorer.

  2. Sett webfilforeninger til Internet Explorer. Dette gjør IE til din standardapp for å åpne lenker.

Forhindre en gjenta

For å unngå at problemet skjer igjen, installer du god antivirus- og antiprogramvare-skanningsprogramvare. Sørg også for at Internet Explorer fortsatt fungerer etter at du har kjørt Windows-oppdateringer. Hvis ikke, se trinnene ovenfor for å fikse det igjen.


Legg igjen en kommentar