Trenger du en annen oppfatning av skadelig programvare?

Du har den nyeste, mest oppdaterte antivirusprogramvaren. Du har kjørt en fullstendig system skann og alt vises "grønt" uten problemer. Alt ser ut til å kjøre problemfritt bortsett fra at nettleseren din fortsetter å omdirigere deg til kasinosider uansett hva du skriver inn på Google. Hva skjer?

Det høres ut som om du trenger en second opinion skadevare skanner for å ta en titt på systemet ditt for å se om ditt primære antivirus eller anti skadevare skanner har kanskje la noe gli på systemet ditt uoppdaget.

En second opinion skanner er akkurat hvordan det høres ut, et sekundært program for oppdagelse og fjerning av skadelig programvare som fungerer som en annen forsvarslinje for datamaskinen din hvis din primære skanner ikke oppdager en aktiv skadevare infeksjon

De fleste tror at en enkelt skanner som har de nyeste virus / skadevare definisjonene, vil beskytte systemet mot skade, dessverre er dette ikke alltid tilfelle. Virus og skadevareutviklere koder bevisst sitt skadevare for å unngå deteksjon av mange av de største virus- / skadevare skannere på markedet. De slemme gutta bruker kryptering, skjult teknikker og alle måter med svart kunstkoding for å skjule nyttelastene sine, som vanligvis er ondsinnede programvarepakker designet for å slavebinde datamaskinen din mens utviklerne og skadelige programvare tjener.


Hvordan en second opinion skanner finner skjulte problemer

Det er flere faktorer som påvirker deteksjon av skadelig programvare. Ulike skadevare skannere kan bruke forskjellige metoder for skanning. En kan spesialisere seg i rootkit deteksjon, mens en annen kanskje bare leter etter spesifikke virussignaturer.

Det er mange varianter av second opinion skannere tilgjengelig i dag, men du må være veldig forsiktig når du velger en, fordi noen skadevare utviklere vil produsere falske antivirusprodukter eller Scareware som faktisk vil introdusere skadevare i systemet ditt i stedet for å fjerne det. Mange av dem har veldig smarte navn og kan ha svært overbevisende nettsteder som ser ut til å være legitime. Du bør Google på en hvilken som helst skanner du tenker på å bruke for å sikre at den er legitim og ikke en svindel.

Her er en liste over noen av de mer kjente, legitime og effektive second opinion skannere på markedet:

  • Malwarebytes (Windows) - En av de mest anbefalte second opinion skannere på markedet. Den oppdateres veldig ofte og har muligheten til å oppdage mange former for skadelig programvare som tradisjonelle virus skannere savner. Det er en gratis versjon tilgjengelig samt en betalt versjon som tilbyr sanntids beskyttelse.
  • HitMan Pro (Windows) - HitMan Pro tar en unik skybasert tilnærming til skanning av skadelig programvare. Det kan skanne en datamaskin for mange former for skadelig programvare på veldig kort tid. Den har også en gratis versjon tilgjengelig.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit Utility (Windows) - TDS Killer skanneren er et flott verktøy i siste instans. Hvis du tror du har en rootkit på systemet ditt som har blitt savnet av alle andre verktøy, er TDS Killer ofte ditt siste og beste håp om å utrydde rootkit. Det er et gratis verktøy som fokuserer på TDL-utvalget av rootkits som er veldig sofistikerte og ekstremt vanskelige å oppdage og fjerne.

Selv om second opinion skanneren du installerte ikke klarer å oppdage skadelig programvare som du er trygg på fortsatt skjuler på systemet ditt, er ikke alt håp tapt. Det er et utmerket nettsted kalt Bleeping Computer som har et kunnskapsrikt personale av ekspertfrivillige som vil veilede deg gjennom prosessen med å finne og kvitte datamaskinen din med omtrent enhver form for skadelig programvare som eksisterer i dag. De har en diagnostisk prosess som krever litt innsats fra din side, men de er der for å hjelpe deg hvert trinn på veien.


Legg igjen en kommentar