Hva er Conhost.exe i Windows?

Filen conhost.exe (Console Windows Host) er levert av Microsoft og er vanligvis legitim og helt trygg. Det kan sees på Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Conhost.exe er nødvendig for å kjøre for at ledeteksten skal kunne grensesnittet med Windows Utforsker. En av oppgavene er å gi muligheten til å dra og slippe filer / mapper direkte til ledeteksten. Selv tredjepartsprogrammer kan bruke conhost.exe hvis de trenger tilgang til kommandolinjen.

I de fleste tilfeller er conhost.exe helt trygt og trenger ikke å slettes eller skannes for virus. Det er til og med normalt at denne prosessen kjører flere ganger samtidig (du vil ofte se flere forekomster av conhost.exe i Oppgavebehandling).

Imidlertid er det situasjoner der et virus kan maskere seg som conhost EXE-filen. Et tegn på at conhost.exe er skadelig eller falsk, er hvis det bruker mye minne.

Windows Vista og Windows XP bruker crss.exe for et lignende formål.


Programvare som bruker Conhost.exe

Conhost.exe-prosessen startes med hver forekomst av ledeteksten og med ethvert program som bruker dette kommandolinjeverktøyet, selv om du ikke ser programmet kjører (som om det kjører i bakgrunnen).

Her er noen prosesser som er kjent for å starte conhost.exe:

  • Dells “DFS.Common.Agent.exe” 
  • NVIDIAs “NVIDIA Web Helper.exe”
  • Plexs “PlexScriptHost.exe”
  • Adobe Creative Clouds “node.exe”

Er Conhost.exe et virus?

Det meste av tiden er det ingen grunn til å anta at conhost.exe er et virus eller at det må slettes. Det er imidlertid noen ting du kan sjekke hvis du ikke er sikker.

For det første, hvis du ser conhost.exe kjører i Windows Vista eller Windows XP, er det absolutt et virus, eller i det minste et uønsket program, fordi disse versjonene av Windows ikke bruker denne filen. Hvis du ser conhost.exe i en av disse Windows-versjonene, kan du hoppe ned til bunnen av denne siden for å se hva du trenger å gjøre.

En annen indikator for at conhost.exe kan være falsk eller skadelig, er hvis den er lagret i feil mappe. Den virkelige conhost.exe-filen kjører fra en veldig spesifikk mappe og bare fra den mappen. Den enkleste måten å lære om conhost.exe-prosessen er farlig eller ikke, er å bruke Oppgavebehandling til å gjøre to ting: a) bekrefte beskrivelsen, og b) sjekke mappen den kjører fra.

  1. Åpne Oppgavebehandling. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å trykke på Ctrl + Shift + Esc tastene på tastaturet.

  2. Finn conhost.exe-prosessen i detaljer fanen (eller prosesser kategorien i Windows 7).

    Conhost.exe i Oppgavebehandling (Windows 10).

    Det kan være flere forekomster av conhost.exe, så det er viktig å følge de neste trinnene for hver eneste du ser. Den beste måten å samle alle conhost.exe-prosessene sammen er å sortere listen ved å velge Navn kolonne (Bildenavn i Windows 7).

    Ser du ikke noen faner i Oppgavebehandling? Bruke Mer informasjon link nederst i Oppgavebehandling for å utvide programmet til full størrelse.

  3. Innenfor den conhost.exe-oppføringen, se helt til høyre under "Beskrivelse" -kolonnen for å sikre at den leser Console Windows Host.

    Den riktige beskrivelsen her betyr ikke nødvendigvis at prosessen er trygg siden et virus kan bruke samme beskrivelse. Imidlertid, hvis du ser noen annen beskrivelse, er det en stor sjanse for at EXE-filen ikke er den virkelige Console Windows Host-prosessen og bør behandles som en trussel.

  4. Høyreklikk eller trykk og hold inne prosessen og velg Åpne filplassering.

  5. Mappen som åpnes viser deg nøyaktig hvor conhost.exe er lagret.

Hvis du ikke kan åpne filplasseringen på denne måten, kan du bruke Microsofts Process Explorer-program i stedet. I dette verktøyet dobbeltklikker du eller holder nede og holder nede conhost.exe for å åpne Egenskaper-vinduet, og deretter bruker du Bilde kategorien for å finne Utforske -knappen ved siden av filens bane.

Dette er den virkelige plasseringen av den ikke-skadelige prosessen:

C: Windows System32

Hvis dette er mappen der conhost.exe lagres og kjører fra, er det en veldig god sjanse for at du ikke har å gjøre med en farlig fil. Husk at conhost.exe er en offisiell fil fra Microsoft som har et reelt formål å være på datamaskinen din, men bare hvis den finnes i den mappen.

Men hvis mappen som åpnes i trinn 4 ikke er System32-mappen, eller hvis den bruker massevis av minne og du mistenker at den ikke trenger så mye, fortsett å lese for å lære mer om hva som skjer og hvordan du kan fjerne conhost.exe virus.

For å gjenta: conhost.exe skal ikke kjøre fra noen annen mappe, inkludert roten til mappen C: Windows . Det kan virke greit at denne EXE-filen lagres der, men den tjener egentlig bare formålet i system32-mappen, ikke i C: Users [brukernavn] , C: Program Files , etc.


Hvorfor bruker Conhost.exe så mye minne?

En vanlig datamaskin som kjører conhost.exe uten skadelig programvare, kan se at filen bruker rundt hundre kilobyte (f.eks. 300 kB) RAM, men sannsynligvis ikke mer enn 10 MB selv når du bruker programmet som lanserte conhost.exe. 

Hvis conhost.exe bruker mye mer minne enn det, og Oppgavebehandling viser at prosessen bruker en betydelig del av CPUen, er det en veldig god sjanse for at filen er falsk. Dette gjelder spesielt hvis trinnene ovenfor fører deg til en mappe som ikke er C: Windows System32 .

Det er et bestemt conhost.exe-virus kalt Conhost Miner som lagrer "conhost.exe" -filen i denne mappen og muligens andre:

% brukerprofil% AppData Roaming Microsoft

Dette viruset prøver å kjøre en Bitcoin eller annen cryptocoin-gruvedrift uten at du vet det, noe som kan være veldig krevende for minnet og prosessoren.


Hvordan fjerne et Conhost.exe-virus

Hvis du bekrefter eller til og med mistenker at conhost.exe er et virus, bør det være ganske greit å bli kvitt det. Det er mange gratis verktøy tilgjengelig som du kan bruke til å slette conhost.exe-viruset fra datamaskinen din, og andre for å sikre at det ikke kommer tilbake.

Imidlertid bør ditt første forsøk være å stenge foreldreprosessen som bruker conhost.exe-filen, slik at den ikke lenger kjører den ondsinnede koden og gjør det lettere å slette.

Hvis du vet hvilket program som bruker conhost.exe, kan du hoppe over disse trinnene nedenfor og bare prøve å fjerne applikasjonen i håp om at det tilknyttede conhost.exe-viruset også blir fjernet. Det beste alternativet er å bruke et gratis avinstalleringsverktøy for å sikre at alt blir slettet.

  1. Last ned Process Explorer og dobbeltklikk (eller trykk og hold) conhost.exe-filen du vil fjerne.

  2. Fra Bilde kategorien, velg Kill Process.

  3. Bekreft med et OK.

    Hvis du får en feil om at prosessen ikke kan stenges, kan du hoppe til neste avsnitt nedenfor for å kjøre en virusscanning.

  4. Press OK for å gå tilbake til hovedskjermen. Du kan lukke Process Explorer på dette tidspunktet hvis du vil.

Nå som conhost.exe-filen ikke lenger er knyttet til det overordnede programmet som startet den, er det på tide å fjerne den falske conhost.exe-filen:

Følg trinnene nedenfor i rekkefølge, start datamaskinen på nytt etter hver og sjekk for å se om conhost.exe virkelig er borte. For å gjøre det, kjør Task Manager eller Process Explorer etter hver omstart for å sikre at conhost.exe-viruset er slettet.

  1. Prøv å slette conhost.exe. Åpne mappen fra trinn 4 ovenfor, og bare slett den som om du ville gjort en hvilken som helst fil.

    Du kan også bruke Alt til å gjøre et fullstendig søk på hele datamaskinen for å sikre at den eneste filen conhost.exe du ser er i system32 mappen. Du kan faktisk finne en annen i C: Windows WinSxS -mappen, men den conhost.exe-filen skal ikke være det du finner i Task Manager eller Process Explorer (det er trygt å beholde). Du kan trygt slette annen conhost.exe-imitasjon.

  2. Installer Malwarebytes og kjør en fullstendig systemskanning for å finne og fjerne conhost.exe-viruset.

    Malwarebytes er bare ett program fra listen over beste gratis verktøy for fjerning av spyware som vi anbefaler. Prøv gjerne de andre på den listen.

  3. Installer et komplett antivirusprogram hvis Malwarebytes eller et annet verktøy for fjerning av spyware ikke gjør susen. 

    Dette bør ikke bare slette den falske conhost.exe-filen, men vil også sette opp datamaskinen din med en alltid på-skanner som kan bidra til å forhindre at virus som denne kommer på datamaskinen din igjen.

  4. Bruk et gratis oppstartbart antivirusverktøy for å skanne hele datamaskinen før operativsystemet selv starter opp. Dette vil sikkert fungere for å fikse conhost.exe-viruset, siden prosessen ikke vil kjøre på tidspunktet for virusskanningen.


Legg igjen en kommentar