Hva gjør COM Surrogate på Windows-PCen min?

Hvis du er bekymret for COM Surrogate, er sjansen stor for at du har kommet over det i oppgavebehandling og er bekymret for at det kan være et virus. Før du går og formaterer maskinen eller bytter ut maskinvare, vet du at det nesten ikke er det. Og i begge tilfeller vil du ikke slette det. COM-surrogatprosessen er nødvendig for å laste inn DLL-filer og er faktisk ganske viktig.

Informasjonen og instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hva er COM Surrogate?

COM Surrogate er et overordnet navn for en prosess som heter dllhost.exe som har vært i Windows siden Windows 7 og også er tilstede i Windows 8 og Windows 10. Du kan se dette selv hvis du åpner oppgavebehandling, høyreklikker (eller trykker og holder nede) COM Surrogat, velg deretter Gå til detaljer. Den kjører på brukernavnet ditt, i stedet for System eller Local Service.

COM Surrogate er et samlebegrep for en rekke prosesser som utfører en rekke oppgaver, og effektivt isolerer DLLer fra Windows-hovedutforskeren. Den kan brukes til ganske dagligdagse oppgaver, som å ta bilder av bilder eller dokumenter i en mappe. Årsaken til det er at hvis noe går galt med disse DLL-ene - si at de krasjer, av en eller annen grunn - vil de ikke ta Windows Explorer med seg.

Det er i utgangspunktet Windows 'måte å isolere seg fra problematiske biter av kode som kan forårsake stabilitetsproblemer. COM Surrogates gjør Windows-PCen din mer stabil.


Bruker COM Surrogate systemressurser?

COM Surrogate-prosesser bruker noen systemressurser, men bare et veldig lite beløp. Vi snakker en til to prosent av CPUen din hvis du ender med et stort antall COM Surrogate-prosesser som kjører samtidig. Det skal ikke være spesielt merkbart.

Er COM Surrogate et virus?

Det korte svaret er nei. COM-surrogatprosesser i seg selv kan ikke være virus. Imidlertid er det ikke å si at virus og skadelig programvare ikke kan skjule seg som en COM-surrogatprosess.

Hvordan sjekke om COM Surrogate er skadelig programvare

Du kan sjekke om COM Surrogate-prosessene dine er potensiell skadelig programvare i Oppgavebehandling. Høyreklikk (eller trykk og hold nede) COM Surrogat, velg deretter Åpne fil plassering.

Hvis det fører deg til C:>Windows>System32 mappen og en fil som heter dllhose.ext, så kan du være lett å vite at COM Surrogate nesten ikke er forfalsket skadelig programvare.

Hvis det tar deg et annet sted, men spesielt til en fil eller mappe du ikke kjenner igjen, ville det være lurt å gjøre en anti-malware-skanning. La den målrette den spesifikke filen eller mappen for å være dobbelt sikker.

Det kan være lurt å vurdere å starte Windows i sikker modus først, da aktivt kjørende skadelig programvare noen ganger kan skjule eller kopiere seg når det står i karantene eller sletting.


Legg igjen en kommentar