Hotspot Shield VPN gjennomgang: Alt du trenger å vite

Hotspot Shield


Installasjonsprosess: Rask og enkel

Nedlasting og installering av Hotspot Shield følger standard installasjonsmetoder fra Windows-installasjonsprogrammet, Google Play og App Store. Det tar bare minutter å komme i gang.

Hotspot Shield er klar til å beskytte personvernet ditt så snart du slår det på. Det er bare noen få innstillinger som kan tilpasses. Hotspot Shield kan settes opp til å starte automatisk ved oppstart, forhindre IP-lekkasjer, koble fra VPN når det ikke er internettforbindelse, og automatisk slå på når du kobler til Wi-Fi-hotspots. På Android er det også et alternativ å slå av VPN når enheten er i hvilemodus.


Design: Bare det grunnleggende, men enkelt å bruke

Hotspot Shield-appen kan best beskrives som minimalistisk. Windows-appen har en tilkoblingsknapp, en serverliste, størrelse på dataoverføring og den virtuelle adressen. Android-appen har alle disse plussinnstillingene for automatisk å velge den optimale serveren, lukke apper og slette søppelfiler. Android-appen kan også settes opp for å starte Hotspot Shield automatisk når utvalgte apper lanseres.

Hotspot Shield-appen er lett å forstå og bruke, selv om du aldri har brukt en VPN før. Bare klikk på På og Av-bryteren for å skjule surfeaktiviteten din. Det er også enkelt å velge et annet sted å surfe. Hotspot Shield viser bare land, så det er ikke mulig å velge en server basert på byens beliggenhet.

Hvis du vil lære hvordan du bruker Hotspot Shield VPN, finner du hjelp i appene. Velg et hjelpemne for å vise instruksjoner eller for å åpne en webside med mer informasjon.

Hotspot Shield bruker den proprietære Catapult Hydra-protokollen som kobler en enhet til flere servere samtidig

Hotspot Shield


Ytelse: God hastighet med noen tilkoblingsproblemer

En ting som virket annerledes med Hotspot Shield er at det bare er mulig å bytte land, og ikke velge bestemte servere eller til og med byer. Appen viser ikke serverplasser i et land. Årsaken til dette er at Hotspot Shield bruker den proprietære Catapult Hydra-protokollen som kobler en enhet til flere servere samtidig. AnchorFree hevder at dette gjør Hotspot Shield-tilkoblinger sterkere og raskere over lange avstander.

Vi målte nedlastings- og opplastningshastigheter med seks forskjellige online verktøy for testing av båndbredde. Den maksimale nedlastingshastigheten vi klarte å oppnå var 321.68 Mbps på vår 1 Gbps-tilkobling, noe som gjør Hotspot Shield til en av de raskeste VPN-ene vi har testet.

Under vanlig bruk, som å surfe på nettet, sende e-postmeldinger og andre elektroniske oppgaver, la vi ikke merke til noen avmatning eller forsinkelse sammenlignet med andre VPN-er som vi har testet.

Vi fikk et problem mens vi testet Hotspot Shield på Windows. Noe gikk galt med VPN, og det tok mer enn noen få sekunder å løse det. Etter å ha ventet noen minutter, løste problemet på nytt ved å starte datamaskinen på nytt.

Vi har også opplevd tilkoblingsproblemer på Android-nettbrettet vårt. Under testingen klarte vi ikke å koble til VPN. Vi klikket tilkoblet, men knappen snurret bare i sirkler. Etter å ha lest gjennom hjelpefilene i appen og utført noen feilsøking, bestemte vi oss for at problemet var fordi en annen VPN-app ble installert på nettbrettet. Å fjerne den andre VPN-appen løste problemet, og vi kunne koble til.


Streaming: Fungerer med flere streamingtjenester

Hotspot Shield har ikke dedikerte strømmeservere, men vi hadde hell med å få forskjellige strømmetjenester til å fungere på de vanlige serverne. Vi klarte å koble til Netflix i Japan, USA og Storbritannia, Hulu i USA, og til og med BBC iPlayer i Storbritannia.

Personvernregler: Ikke så privat som det burde være

Selv om Hotspot Shield bruker kryptering på høyt nivå, har det vært bekymringer for ukjent og uklar datadeling og omdirigering av trafikk i gratisversjonen. I 2017 sendte Senter for demokrati og teknologi inn en klage til Federal Trade Commission om disse ukjente metodene og ba om at denne praksisen ble ansett som urettferdig og villedende.

I 2018 var det en ny rapport fra National Vulnerability Database om lekkasjer i brukerdata som identifiserte navnene og stedene til brukerne.

Det har vært bekymringer for ikke-avslørt og uklar datadeling og omdirigering av trafikk

Etter at disse klagene ble uttrykt, oppdaterte AnchorFree personvernreglene. De lagrer, logger eller deler ikke lenger brukernes IP-adresser, og de sletter IP-adresser etter at hver VPN-økt er stengt. De deler heller ikke lenger personlig informasjon med ikke tilknyttede tredjeparter. Imidlertid deler de denne informasjonen med tjenesteleverandører de bruker til intern teknologi og forretningsdrift.

Hotspot Shield


Sikkerhetsfunksjoner: Bruker en proprietær protokoll

AnchorFree pleide å bruke industristandarden OpenVPN-protokoll, men de har byttet Hotspot Shield til sin egen proprietære Catapult Hydra-protokoll. De hevder at denne protokollen er raskere enn OpenVPN, og like sikker, men det er umulig å verifisere det på grunn av teknologiens egenart.

Vi nøler med å anbefale en VPN som er så ugjennomsiktig, fordi du ikke kan stole på tredjepartseksperter for å se på hvordan systemet fungerer og gi forsikringer om at det ikke er noe fishy som skjer. Selv om det er sant at Hotspot Shield er ganske raskt, vil alle som virkelig er bekymret for sikkerhet, lete etter en tjeneste som tilbyr OpenVPN som et alternativ.

Torrenting: Ingen dedikerte servere

Hotspot Shield tillater torrenting på tjenesten deres, selv om de ikke har servere som er konfigurert for det spesifikt. Vi kom ikke inn på noen peer-to-peer-problemer under testingen vår, og VPN inkluderer også en drepebryter for å beskytte identiteten din i tilfelle forbindelsen din blir avbrutt med en torrent som kjører.

Annonseblokkering: Ikke inkludert

Hotspot Shield inkluderer ikke noen form for annonseblokkering. Noen VPN-tjenester inkluderer denne funksjonen som et ekstra beskyttelseslag, og det er spesielt nyttig når VPN er i stand til å kutte av annonsesporere og skadelig programvare på DNS-nivå før forespørsler blir gjort. Hvis du er interessert i den typen funksjoner, må du fortsette å lete.

Kundeservice: Vanskelig å finne

Hotspot Shield har et støttesenter der du kan finne svar på vanlige spørsmål, feilsøke informasjon om vanlige problemer og se guider på hver app, men å finne faktisk kundesupport er noe vanskelig.

Hvis du følger noen av feilsøkingsveiledningene til slutt, finner du til slutt en lenke for å sende inn en støtteforespørsel. Dette er Hotspot Shields billettbaserte støttesystem, som egentlig burde være mye lettere å finne enn det er.

Pris: Abonnementsplaner gir den beste prisen

Hotspot Shield tilbyr en gratis plan og premium-planer. Premiumplanene gir betydelig flere fordeler enn gratisplanen. Premiumplanene dekker opptil fem enheter, har tilgang til alle virtuelle steder, har ubegrenset databåndbredde og tilgang til alle nettsteder, er tilleggsfrie og leveres med et dedikert kundesupportteam. Den gratis abonnementet har kun tilgang til amerikanske steder, støtter en enkelt enhet, er begrenset til 500 MB båndbredde per dag, er tilleggsstøttet og viser en Premium Payment Wall når du får tilgang til streaminginnhold som Netflix.

Prisen for Hotspot Shield er sammenlignbar med andre VPN-tjenesteleverandører når du abonnerer på en ett- eller treårsplan. Å betale for Hotspot Shield månedlig kan være dyrt. Månedsprisen er $ 12.99 per måned. En ettårsplan er $ 72 eller $ 6 per måned. Treårsplanen er $ 108 eller $ 3 per måned.

Hotspot tilbyr en 45-dagers pengene-tilbake-garanti. Hotspot tilbyr også en gratis syv-dagers prøveperiode, men krever et kredittkort eller PayPal-konto for å behandle prøveperioden. Syv dagers prøveperiode fornyes automatisk til en måneds pris på $ 12.99 og faktureres månedlig etter prøveperioden. For å få en bedre pris, må du oppdatere abonnementet til enten ett- eller treårsplanen.

Det er andre VPN-tjenester tilgjengelig med Hotspot Shield. Imidlertid kommer disse tjenestene med en tilleggspris.

  • Device Boost legger til fem flere enheter til en konto (totalt 10 enheter) og koster ekstra $ 8.99 hver måned.
  • Dedikerte Ultra-servere gir tilgang til dedikerte servere som bare er tilgjengelige for begrensede brukere. Disse serverne gir raskere service og er en kul funksjon for de som ønsker en raskere måte å streame innhold på. Denne tjenesten koster også $ 8.99 per måned.

Konkurranse: Hotspot Shield vs NordVPN

Hotspot Shield er en sterk konkurrent når man sammenligner størrelsen på serverbasen med andre VPN-leverandører. Hotspot Shield har 3,200 serversteder i 70 land sammenlignet med NordVPNs 5,770 60 servere i XNUMX land. Med dette store antallet servere kan Hotspot Shield tilby rask og stabil service som kan sammenlignes med andre VPN-tjenester.

Hotspot Shield skiller seg fra NordVPN og andre konkurrerende VPN-tjenester på krypteringssiden av sikkerhetsprotokollen. Nord og de fleste andre populære VPN-tjenester bruker OpenVPN og IKEv2, med noen inkludert eller L2TP / IPSec og andre; Hotspot Shield bruker den proprietære Catapult Hydra-teknologien. Catapult Hydra er basert på TLS 1.2 med AES-128-kryptering, som er like sikker som konkurrentene.

Problemet med bruk av proprietær programvare er at det ikke er lett å se hva som skjer. Med OpenVPN er det mulig for eksperter å se på systemet og se at det er veldig sikkert, noe som bare ikke er mulig med Catapult Hydra.

Endelige dommen

Rask, men ikke uten ulemper.

Hotspot Shield er en sterk aktør blant VPN-tjenesteleverandører, men vår erfaring med tilkoblingsproblemer og de høye prisene gjør dette VPN mindre enn ønskelig. Imidlertid, hvis hastighet er ditt viktigste kriterium, er Hotspot-skjold en av de raskeste VPN-ene vi har testet.

Specs

  • Produktnavn Hotspot Shield

  • Pris $ 13

  • Hastighet (raskest observert) 321.68 Mbps (testet på en 1 Gbps-tilkobling)

  • Operativsystemer Windows, macOS, Android, iOS

  • Enheter Fem enheter om gangen

  • Serverlokasjoner 70+ land

  • Antall servere 3200+

  • Streaming Ja, testet Netflix (USA, Storbritannia, Japan), Hulu (USA), BBC iPlayer (Storbritannia)

  • Torrenting Ja, inkludert drepebryter

  • Kryptering proprietær (katapult hydra)

  • Jurisdiksjon USA


Legg igjen en kommentar