TunnelBear VPN gjennomgang: Alt du trenger å vite

TunnelBear VPN


Ytelse: Overraskende flott for det meste

Gitt den barnlignende utformingen av brukergrensesnittet, vil TunnelBear virkelig overraske deg når det gjelder ytelse. VPN-tilkoblingsprosessen er lynrask, nedlastingshastigheter er over gjennomsnittet, og VPN-en forble stabil uansett hvilken server vi brukte å koble til. 

Det ene stedet vi opplevde problemer var av og til når vi byttet fra en serverplass til en annen. I noen tilfeller ville ikke VPN koble til, og vi trengte å slå den helt av og åpne den igjen før den ville koble til igjen. Når du først har åpnet en ny forekomst av TunnelBear, tok det bare sekunder å opprette forbindelsen, selv til fjerne servere.


Streaming: Det fungerer, men ...

Fordi tilkoblingshastighetene ved hjelp av TunnelBear er så raske, er streaming en hyggelig opplevelse. For det meste. Hvor de fleste brukere vil finne frustrasjon, ligger i det du kan streame.

Merkbart på listen over streamingtjenester som ikke fungerer, er Netflix, BBC iPlayer og Amazon Prime. Hvis du leter etter en VPN som lar deg streame geografisk beskyttet innhold, vil du sannsynligvis være veldig misfornøyd hvis dette er de viktigste tjenestene du bruker. Du kan fortsatt få YouTube-innhold som er geobeskyttet, men for mange brukere vil det bare ikke være nok. 


Personvernregler: Noe motstridende

TunnelBear ligger i Canada, men selskapet eies av USA-baserte McAfee, begge fakta som gjelder. Canada og USA er begge en del av Five-Eyes etterretningsallianse, noe som betyr at det alltid er en mulighet for overvåking av privat kommunikasjon. Til tross for dette hevder TunnelBear personvernregler at den ikke samler inn og lagrer:

  • IP-adresser for besøk på stedet eller tjenesteforbindelser
  • DNS-spørsmål når de er koblet til via TunnelBear VPN
  • Informasjon om applikasjoner, tjenester eller nettsteder besøkt av brukere.

TunnelBear samler imidlertid det de kaller "kontodata" og "operasjonsdata" som inkluderer en e-postadresse, OS-plattformer og versjoner, appversjonsinformasjon, en indikator på om en bruker har vært aktiv i løpet av en gitt måned , totale data som er brukt, og operasjonelle hendelser som å opprette en konto eller foreta en betaling.

For brukere som er bekymret for at identiteten deres forblir virkelig anonym mens de bruker et VPN, er dette kanskje ikke den rette tjenesten. Brukere som bare trenger et VPN for å flytte data og kommunikasjon, har sannsynligvis ikke noe å bekymre seg for.

TunnelBear tillater årlige uavhengige sikkerhetsrevisjoner og legger ut resultatene av disse revisjonene for publikum å gjennomgå.


Sikkerhetsfunksjoner: Imponerende

Hvis du leter etter en VPN som har stor sikkerhet mens du er tilkoblet, er TunnelBear et godt valg. VPN-tjenesten bruker OpenVPN, IPSEC4 og IKEv2, avhengig av hvilken plattform du kobler deg gjennom. Det er også ekstra EAS 256-bit kryptering som sikrer at dataene dine er beskyttet mens du bruker TunnelBear.

Det er også et par andre funksjoner som gjør bruk av VPN-tjenesten litt tryggere. For det første er det VigilantBear-alternativet, som tilsvarer en drepebryter. Dataene dine er beskyttet hvis forbindelsen av en eller annen grunn avbrytes, noe som gir VPN-lekkasjebeskyttelse. Ulempen med VigilantBear-alternativet er at det bare fungerer med Windows, Mac og Android 5.0 eller nyere. 

GhostBear-funksjonen er TunnelBears versjon av forvirring. Å bruke dette alternativet kan hjelpe deg med å omgå innholdsblokkering eller struping og skape en mer stabil forbindelse. Dette er spesielt nyttig hvis du prøver å få tilgang til geofences innhold fordi GhostBear kan få det til å se ut som om trafikken din kommer fra en vanlig ISP, i stedet for fra en VPN. Ulempen med tjenesten er at GhostBear kan redusere tilkoblingshastighetene dine på grunn av teknologien som gjør at trafikksignalene dine blir maskert. 

For å bevise hvor alvorlig det tar sikkerhet, gjør TunnelBear noe helt unikt i VPN-bransjen. Det tillater årlige uavhengige sikkerhetsrevisjoner og publiserer resultatene av disse revisjonene for publikum å gjennomgå. Det er enestående, men illustrerer TunnelBears forpliktelse til sikkerhet. 


Torrenting: Støttet, men ikke annonsert

Ingen steder på TunnelBear-nettstedet finner du en referanse til torrenting. Det er ingenting på nettstedet som sier at det støttes eller ikke støttes. For å finne ut av det, må du enten prøve å torrent mens du bruker TunnelBear eller spør selskapet. Vi spurte selskapet, og de motvillig (og noe vagt) bekreftet at torrenting er tillatt mens du bruker TunnelBear, men det foreslås at spesifikke tunneler er mer vellykkede for torrentaktiviteter. Disse inkluderer:

  • forente stater
  • Canada
  • Storbritannia
  • Tyskland
  • Sverige
  • Nederland
  • Romania

 Tunnelbear VPN

Annonseblokkering: Ingen innebygd blokkering

TunnelBear inkluderer ikke en innebygd annonseblokkering, så du er fortsatt sårbar for overivrige annonsesporere og skadelig programvare når du bruker tjenesten. Det er en søsterapp tilgjengelig for iPhone som heter BlockBear, og et Chrome-tillegg kalt Blocker, men de er ikke en del av kjernen TunnelBear-appen.

Kundeservice: Nettprat

TunnelBear gir en omfattende kunnskapsbase som du kan bruke til feilsøking. Hvis det ikke er nok, inneholder hjelpesiden også en stor, enkel å finne kontakt oss alternativ. Ved å klikke på dette alternativet kommer du til et skjema der du kan starte nettprat. Hvis agenter ikke er tilgjengelige, vil de kontakte deg via e-post så snart som mulig.

Pris: Rimelig nok for uformelle brukere

En annen ting som TunnelBear har for seg, og som gjør tjenesten ganske attraktiv for noen brukere, er kostnaden for tjenesten. TunnelBear tilbyr en av de beste gratis tjenestene du finner, og tilbyr opptil 500 MB data per måned gratis for brukere. Den gratis planen begrenser ikke tjenestene du kan koble til, og fjerner heller ikke noen av de andre funksjonene i TunnelBear-tjenesten.

TunnelBear tilbyr en av de beste gratis tjenestene du finner, og tilbyr opptil 500 MB data per måned gratis for brukere.

Hvis du er en tung VPN-bruker, vil 500mb data ikke vare lenge. Begge tilgjengelige TunnelBear-betalte planer tillater ubegrenset data, fem tilkoblede enheter og prioritert kundeservice. Måned-til-måned-planen koster deg $ 9.99 per måned, og ettårsplanen vil koste deg omtrent halvparten av det til $ 4.99 per måned (hvis du betaler for hele året på forhånd til $ 59.88). Begge betalte planer inkluderer også en 30-dagers tilbake-garanti, så hvis du i løpet av den første måneden finner ut at TunnelBear ikke oppfyller dine behov, kan du få refusjon.

Konkurranse: TunnelBear er en god mid-grade VPN

Til tross for spørsmålet om ikke å kunne streame Netflix, BBC iPlayer eller Amazon Prime med TunnelBear, holder det fortsatt utrolig bra mot selv den tøffeste konkurransen. Brukervennligheten og sikkerheten som tilbys av TunnelBear er ofte nok for tilfeldige brukere som ikke trenger et VPN for streaming. 

Når streaming er en faktor, vinner ExpressVPN imidlertid TunnelBear. ExpressVPN tillater ikke bare streaming fra Netflix og andre nettsteder, men det tilbyr også topprangerte hastigheter og høy sikkerhet. Der ExpressVPN taper til TunnelBear er priser, med både månedlige og årlige priser som kommer høyere inn på ExpressVPN. 

TunnelBear slår også ut NordVPN i priskategorien, men taper både NordVPN og ExpressVPN i hastighetskategorien. Og i likhet med ExpressVPN tilbyr NordVPN bedre hastigheter og høy sikkerhet, selv om hverken ExpressVPN eller NordVPN har tillatt en uavhengig revisor å verifisere sikkerheten eller offentliggjort revisjonsresultatene. Begge fører også til antall tilgjengelige torrenting-servere, samt antall land som brukere kan tunnelere fra. 

Endelige dommen

Vår endelige dom er at TunnelBear er en god VPN for nye VPN-brukere som trenger sikker VPN-beskyttelse for kommunikasjon og filoverføring. Det er også et godt valg for brukere som trenger grunnleggende VPN på flere enheter. Men fordi TunnelBear har et begrenset antall serverplasser og ingen streamingfunksjoner for Netflix og andre populære streamingtjenester, kan det hende at det ikke appellerer til mer avanserte VPN-brukere.

Specs

  • Produktnavn TunnelBear VPN

  • Pris $ 9.99

  • Hastighet (raskest observert) 154.54 Mbps (testet på en 1 Gbps-tilkobling)

  • Operativsystemer Windows, macOS, Linux, iOS, Android

  • Enheter Fem enheter om gangen

  • Serverlokasjoner 22 land

  • Antall servere som ikke er spesifisert

  • Streaming No (Testet og fungerer ikke med Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer)

  • Torrenting Ja

  • Kryptering AES 256-bit OpenVPN, IPSEC, IKEv2

  • Loggfiler begrenset til ikke-identifiserende data

  • Jurisdiksjon Canada (amerikansk eierskap)


Legg igjen en kommentar