MacBook Pro vil ikke slå på? 6 måter å fikse det på

En MacBook Pro som ikke kan slå på, må kanskje betjenes i Apple Store, men før du tar den inn, kan du prøve noen få ting for å se om problemet er noe enkelt du kan fikse.

En MacBook Pro som ikke starter opp i det hele tatt er forskjellig fra en som starter opp og fryser på en blå eller svart skjerm. Informasjonen i denne artikkelen gjelder for enhver MacBook som ikke starter i det hele tatt.

Unsplash


Årsaker til at MacBook Pro ikke vil slå på

Når en MacBook Pro ikke slår seg på i det hele tatt, er problemet ofte relatert til strøm fra et stikkontakt og kabelen som leverer den til Mac-en eller batteriet. Imidlertid er det andre mulige skyldige.

Hvordan fikse en MacBook Pro som ikke vil slå på

Trykk på strømknappen på MacBook Pro, og lytt etter lyder fra viften eller brummende eller hvirrende lyder. Hvis du hører noe eller ser lys på tastaturet, starter Mac-maskinen din helt fint, men skjermen har et problem som kan kreve profesjonell hjelp. Men hvis du ikke hører og ser ingenting, kan disse løsningene få MacBook Pro i gang igjen.

  1. Kontroller strømtilkoblingene. Hvis MacBook Pro ikke slår seg på i det hele tatt, er det første du må sjekke at den er koblet til. Vent noen minutter før du slår på Macen igjen. Ikke glem å sjekke strømuttaket med en lampe eller en annen enhet for å sikre at stikkontakten fungerer som den skal.

  2. Bytt ut strømkabelen eller adapteren. Hvis Mac-en er koblet til og ikke slås på, kan strømkabelen være feil. Bytt den med en kjent arbeidskabel for å finne problemet.

  3. Lade batteriet. Hvis du kjører den bærbare datamaskinen på batteristrøm, kan batteriet være dødt. Koble til den bærbare datamaskinen, og vent i minst 10 minutter mens batteriet lades før du starter MacBook på batteristrøm. Hvis du ikke kan lade batteriet, tar du MacBook til en App Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør for erstatning.

  4. Skru opp skjermens lysstyrke. Det er mulig at MacBook Pro er slått på, men du kan ikke se den. Trykk på F2-tasten øverst på tastaturet for å gjøre skjermen lysere. På MacBook Pros med berøringslinjen er lysstyrkekontrollen på berøringslinjen, men hvis berøringslinjen ikke lyser, er ikke MacBook Pro slått på.

  5. Fjern alt tilbehør og eksterne enheter fra Mac-en. Et problem med en skriver, ekstern stasjon, USB-hub eller mobil enhet - eller en av kablene - kan forhindre at Mac-en starter.

  6. Tilbakestill System Management Controller (SMC). SMC styrer mye av den grunnleggende funksjonaliteten til en Mac, fra skjermen og lysene til viften og strømknappen. Å tilbakestille det løser noen ganger det som hindrer MacBook Pro i å slå på. Metoden skiller seg ut for MacBook Pros fra 2009 eller tidligere, eller for de siste MacBook Pros med T2-sikkerhetsbrikken.


Legg igjen en kommentar