Hva du skal gjøre når Mac-maskinen ikke slås på

Når Mac-en din ikke slås på, er det mye du kan gjøre for å prøve å gjøre den operativ igjen. I det minste kan du kanskje isolere hva som forårsaker problemet, selv om du ikke har verktøyene eller ferdighetene til å løse det på egen hånd.


Hva du skal gjøre når Mac-maskinen ikke slås på

Hvis du ikke kan få Mac-en din til å starte opp i det hele tatt, er det en god ide å starte med å sørge for at den mest grunnleggende boksen er merket av: strømtilkoblingen. Det er tross alt et viktig ledd i kjeden, men det er ikke den eneste mulige synderen. Hvis din Mac er en bærbar datamaskin, kan batteriet være kilden til problemet ditt. Hvis Mac-en din overopphetes, kan det også forhindre at den slås på.

D-None / Getty Images


Kontroller strømtilkoblingene

Begynn med å spore alle strømkablene tilbake til begge ender for å bekrefte at de er koblet til strøm og bak på Mac-en. Det skal ikke være noe mellom strømkontakten og noen av tilkoblingspunktene på Mac-en, strømadapteren eller strømuttaket. Fjern alt som kan redusere integriteten til tilkoblingen.

På bærbare Mac-maskiner kan kraftsteinene synke eller trekke seg ut av veggmonterte stikkontakter. Dette er spesielt problematisk når det kommer til de tostrengede adapterne, som raskt kan slites ut basert på bruk. Koble fra og koble til alt for å sikre at tilkoblingene er sikre.

Se etter vanlige tilkoblingsproblemer

Forsikre deg om at stikkontakten fungerer. Koble en lampe til samme strømuttak. Hvis lampen ikke tennes, vil heller ikke datamaskinen din. Nå feilsøker du stikkontakten, som er en helt annen oppgave.

Strømlister eller stikkontaktutvidere kan slås av eller brennes ut. Noen ganger dør deres interne sikringer, eller den underliggende ledningen eller elektronikken mislykkes. Fjern disse enhetene fra strømkjeden og koble datamaskinen direkte til et stikkontakt. Hvis det fungerer, trenger du bare å bytte ut strømuttaket eller stikkontakten.

Forsikre deg om at støpselet er jordet

Det er en god sjanse for at strømkabelen har en jordet trekantet kontakt. I så fall må du kontrollere at den er koblet til et strømuttak som støtter den trekantede kontakten. Folk har vært kjent for å omgå dette ved å fjerne den tredje jordingstappen.

Mens strømkabelen din fremdeles kan fungere uten den tredje jordstiften på bunnen, er den også betydelig farligere, både for deg og datamaskinen din. Med mange internasjonale stikkontakter er det umulig å finne en måte å deaktivere en jordnål; det er så ille en idé det er.

Bruk av jukserplugger eller fysisk fjerning av bakkenålen kan fungere i begynnelsen, men du vil begrense levetiden til enheten dramatisk, og det løser ingen problemer.


Fungerer MacBook-batteriet?

Selv når din bærbare MacBook ikke er koblet til et stikkontakt, kan mange ting gå galt. Batterier er en helt egen strømkilde som trenger en helt annen tilnærming.

Hvis MacBook-batteriet ditt er hovent eller "oppblåst" i det hele tatt, og forvrenger baksiden av den bærbare datamaskinen, må du slutte å bruke enheten umiddelbart. Slå den av og ikke slå den på igjen. Det er mulig at batteriet kan eksplodere og forårsake brann. Hold den bærbare datamaskinen borte fra brennbare gjenstander. Ta Mac-en til en autorisert servicetekniker for å bytte ut batteriet og løse eventuelle skader det forårsaket.

Ultra-Low Power Deep Sleep

Den mest sannsynlige årsaken til strømproblemene dine er et dødt batteri. Når batteriladingen på Mac-maskinen din er ekstremt lav, går datamaskinen i standby-modus for å forhindre at du mister jobben.

Når strømmen kommer tilbake, gjør enheten din det også. Det kan imidlertid ta litt tid å lade opp batteriet først. Koble MacBook til et stikkontakt som du er sikker på at fungerer, og vent i minst 10 minutter før du prøver Mac-en på batteristrøm igjen.

MacBook kan vise en svart skjerm i løpet av denne tiden, noe som er greit. Det kan også vise et dødt batteriikon, noe som er enda bedre. Denne indikatoren forsvinner etter at du har ladet batteriet til Mac-en.

Batterisvikt

Hvis du prøver å lade batteriet og ingenting skjer, er det mulig at batteriet i MacBook-enheten din har sviktet og ikke kan lades i det hele tatt. Hvis batteriet har blitt utsatt for fysisk misbruk, elektrisk støt, vanninfiltrasjon eller annen skade, kan du ha en litiumion-papirvekt på hendene.

På en Mac med et batteri som kan byttes av brukeren, bytter du ut batteriet med en kjent funksjonell enhet for å bekrefte at det ikke er noe galt med resten av den bærbare datamaskinen.

Apple sluttet å bruke flyttbare batterier i bærbare datamaskiner i 2012. Hvis Mac-batteriet ikke kan byttes ut av brukeren, må du se på det fra Apple, enten i en Apple Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Skade på strømkontakten eller logikkortet

Når MacBook er koblet til et stikkontakt, sjekk statuslampen (tilgjengelig på noen Mac-er) som indikerer strømtilkoblingen. Hvis det lyser gult, lades batteriet. Hvis det viser grønt, er batteriet fulladet. Hvis det ikke viser noe, kan ikke enheten rapportere batteristatus, muligens på grunn av maskinvareskade på strømkontakten eller logikkortet. Dette er vanligst når Mac lider av vannskade, men mange typer fysisk skade, inkludert elektrisk støt eller stump kraft, kan føre til at dette skjer. I disse tilfellene må du ta Mac-en for reparasjon.


Er Mac-en din litt overopphetet?

Apple-datamaskiner har innebygd beskyttelse mot overoppheting. Hvis enhetens interne termostater oppdager en temperatur utenfor det sikre driftsområdet, kan enheten slå seg av eller gå i suspendert tilstand. Dette beskytter den interne elektronikken til enheten, og du bør ikke prøve å omgå den. MacBooks ideelle komfortområde er 62 ° til 72 ° F. Enhver omgivelsestemperatur over 95 ° C (35 ° C) er for varm for din Mac.

Hvis Mac-en føles varmere enn vanlig, flytt den til et kjøligere område. Du vil kjøle ned enheten så godt du kan. Fjern datamaskinen fra direkte sollys. For en bærbar datamaskin, fjern enheten fra noe mykt som en sofa, seng eller en pute, da de alle beholder varmen og kan forårsake dramatisk termisk belastning i selve Mac-en.

Hvis det er mulig, må du gi en tomme klaring under MacBook for å tillate luft å sirkulere. Hvis det ikke er mulig, still datamaskinen på en hard overflate med hengslet åpent og tastaturet og skjermen vendt mot bordplaten for å gi klar plass rundt den bærbare datamaskinen for luftsirkulasjon. MacBook er bygget for å avgi ekstra varme, så passiv kjøling bør få enheten i gang ganske raskt.

Fanning av enheten er sannsynligvis unødvendig og kan blåse rusk inn i de delikate tastaturene til den nyere MacBook Pros.


Mac slås på, men starter ikke

Hvis Mac-maskinen din slås på, men ikke fullfører oppstartsprosessen, er det en annen slags problem. Du må fokusere på feilsøkingstips for Mac-oppstartsproblemer.

Hvis ingenting fungerer

Det kan være ingenting du kan gjøre for å fikse datamaskinen på egenhånd. Hvis ingen av feilsøkingstrinnene her førte til mer informasjon eller en løsning, må du ta Mac-en din til en profesjonell.

Enten en Apple Store eller en autorisert Apple-leverandør kan hjelpe deg. De har diagnostiske verktøy som er mer avanserte enn standard hjemmebruker eller datamaskinentusiast. De kan også gi en detaljert analyse og anbefale en fremgangsmåte, enten det er reparasjon, erstatning eller datagjenoppretting.


Legg igjen en kommentar