Hvordan fikse en iPhone som ikke vil slå på

Hvis iPhone ikke slås på, kan du tro at du trenger å kjøpe en ny. Det kan være sant hvis problemet er ille nok, men det er mange måter å prøve å fikse iPhone før du bestemmer deg for at den er død. Hvis iPhone ikke slår seg på, kan du prøve disse seks tipsene for å gi den liv igjen.

Disse trinnene er relevante for alle iPhone-modeller.

2: 27


Lad iPhone-batteriet

Det høres kanskje opplagt ut, men sørg for at iPhone-batteriet er ladet. For å teste dette, koble iPhone til en vegglader eller til datamaskinen. La det lade seg i 15-30 minutter. Det kan slå seg på automatisk. Du må kanskje også holde nede på / av-knappen for å slå den på.

Hvis du mistenker at telefonen gikk tom for batteri, men ladingen ikke fungerer, er det mulig at laderen eller kabelen din er defekt. Prøv å bruke en annen kabel for å dobbeltsjekke. (PS Hvis du ikke har hørt det, kan du nå få trådløs lading for iPhone hvis du har en iPhone 8 eller nyere.)


Start iPhone på nytt

Hvis ladingen av batteriet ikke slo på iPhone, er det neste du bør prøve å starte telefonen på nytt. For å gjøre dette, hold nede på / av-knappen øverst til høyre eller høyre side av telefonen i noen sekunder. Hvis telefonen er av, skal den slå seg på. Hvis den er på, ser du kanskje glidebryteren for å slå den av.

Web 

Hvis telefonen var av, la den slå seg på. Hvis den var på, er det sannsynligvis en god ide å starte den på nytt ved å slå den av og deretter slå den på igjen.


Hard Reset iPhone

Prøv en hard tilbakestilling hvis standard omstart ikke gjorde susen. En hard tilbakestilling er en omstart som tømmer mer av enhetens minne (men ikke lagring. Du mister ikke data) for en mer omfattende tilbakestilling. Slik utfører du en hard tilbakestilling: 

Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillinger

Noen ganger er det beste alternativet å gjenopprette iPhone til fabrikkinnstillingene. Dette sletter alle data og innstillinger på telefonen din (forhåpentligvis har du synkronisert den nylig og sikkerhetskopiert dataene dine). Selv om det kan virke ekstremt, kan det løse mange problemer. Normalt vil du gjenopprette en iPhone ved hjelp av iTunes, men hvis iPhone ikke slås på, kan du prøve dette:

  1. Koble iPhone til en datamaskin med en kabel og åpne iTunes. Du bør se iPhone-ikonet øverst til venstre i iTunes-vinduet.

  2. Hvis du ikke ser iPhone i iTunes, må du gjøre det i gjenopprettingsmodus :.

    • På en iPhone 8 eller nyere: Trykk og slipp raskt av volum opp knapp. Trykk og slipp raskt av volum ned knapp. Trykk deretter og hold nede Side -knappen til du ser skjermbildet for gjenopprettingsmodus.
    • Hvis du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk og hold inne Side og volum ned samtidig. Fortsett å holde dem til du ser skjermbildet for gjenopprettingsmodus.
    • For en iPhone 6s og tidligere, iPad eller iPod touch: Trykk og hold inne begge Hjem og Topp (eller Side) -knappene samtidig. Fortsett å holde dem til du ser skjermbildet for gjenopprettingsmodus.
  3. Når iPhone er i gjenopprettingsmodus, klikker du på enhetsikonet i iTunes.

  4. Deretter klikker du på Gjenopprette Iphone... knapp.

  5. Du blir spurt om du vil sikkerhetskopiere iPhone. Dette er en veldig god idé siden du er i ferd med å tørke den av. Hvis du er SIKKER på at du har en nylig sikkerhetskopi, kan du hoppe over dette trinnet (selv om vi ikke anbefaler det).

  6. Et bekreftelsesvindu sørger for at du vil gjenopprette iPhone. Klikk Gjenopprette hvis du er klar, og vent til iPhone starter på nytt etter flere minutter.

  7. Nå skal din iPhone være så ren og ny som den var dagen du fikk den. Du kan enten la den være som en ny telefon eller gjenopprette den fra sikkerhetskopien du nettopp gjorde.

I noen tilfeller kan det oppstå et problem når du gjenoppretter iPhone som hindrer deg i å fullføre prosessen. Hvis du støter på dette problemet, kan du lære hvordan du løser det i Slik løser du iPhone-feil 4013.


Sett iPhone i DFU-modus

I noen situasjoner kan det hende at iPhone ikke slås på fordi den ikke starter opp eller blir sittende fast på Apple-logoen under oppstart. Dette kan skje etter jailbreaking eller når du prøver å installere en iOS-oppdatering og den mislykkes. Hvis du står overfor dette problemet, må du sette telefonen i DFU-modus på denne måten:

  1. Forsikre deg om at iTunes kjører, og at du har slått av iPhone. Koble iPhone til datamaskinen.

  2. Hold nede av / på-knapp i 3 sekunder, og la den gå.

  3. Trykk raskt på Volum opp-knappen, trykk raskt på Volum ned-knappen, hold nede Sideknappen til skjermen blir svart. Uten å slippe sideknappen, hold nede Volum ned-knappen i flere sekunder. Slipp sideknappen mens du holder nede volum ned-knappen i flere sekunder til. Åpne iTunes og følg instruksjonene.

    * Trykk og hold nede volumer ned på venstre side av iPhone mens fortsatt holder nede På Av knapp i omtrent 10 sekunder *

    For iPhone 6 og tidligere holder du nede av / på-knapp og Hjem-knapp sammen i ca 10 sekunder.

  4. Slipp av / på-knappen, men hold inne volum ned-knappen (på iPhone 6 eller tidligere, hold inne Hjem ned) i omtrent 5 sekunder.

    Hvis du ser meldingen "plug in iTunes", har du holdt knappene nede for lenge. Starte på nytt.

  5. Hvis skjermen forblir svart og ingenting vises, er du inne DFU Mode. Følg instruksjonene på skjermen i iTunes.

Har du ikke nok plass til å oppdatere iPhone? Sjekk ut artikkelen vår for noen få tips som hjelper deg med å få jobben gjort.

Tilbakestill iPhone Nærhetssensor

En annen sjelden situasjon som får iPhone til ikke å slå på, er en funksjonsfeil i nærhetssensoren som demper iPhone-skjermen når du holder den opp til ansiktet ditt. Dette får skjermen til å forbli mørk selv når telefonen er på og ikke i nærheten av ansiktet ditt. Slik tilbakestiller du iPhones nærhetssensor:

  1. Utfør en Hard Reset på iPhone ved hjelp av instruksjonene fra tidligere i denne artikkelen.

  2. Når telefonen starter på nytt, skal skjermen fungere.

  3. Trykk på innstillinger app.

  4. Pek general.

  5. Pek Tilbakestill.

  6. Pek Nullstill alle innstillinger. Dette sletter alle dine preferanser og innstillinger på iPhone, men sletter ikke dataene dine.

Hvis iPhone fortsatt ikke vil slå på

Hvis iPhone ikke slår seg på etter alle disse trinnene, er problemet sannsynligvis for alvorlig å løse på egen hånd. Du må kontakte Apple for å avtale en avtale i Genius Bar. I den avtalen vil Genius enten fikse problemet ditt eller fortelle deg hva det koster å fikse. Sjekk statusen på iPhones garanti før avtalen, siden det kan spare deg for penger på reparasjoner.

Selvfølgelig er det noen situasjoner der det motsatte problemet skjer: iPhone vil ikke slå seg av. Hvis du står overfor det problemet, kan du lære hva som skjer og hvordan du løser det i Slik reparerer du en iPhone som ikke vil slå seg av.


Legg igjen en kommentar