Slik slår du på kameraet på din Mac

Apples iMac-, MacBook-, MacBook Air- og MacBook Pro-datamaskiner har et kamera øverst på skjermen. Denne enheten kalles iSight-kameraet, som har et lite, grønt indikatorlys til høyre for det som tennes når kameraet aktiveres.

Du kan bare aktivere iSight-kameraet ved å åpne et program som bruker det. Med andre ord kan du ikke bare bestemme å slå iSight-kameraet på eller av alene.

Disse instruksjonene gjelder enheter som kjører macOS 10.10 og nyere.


Slik aktiverer du kameraet på Mac

Følg trinnene nedenfor for å bruke en Mac-app for å slå på datamaskinens iSight-kamera.

  1. Finder, åpne applikasjoner mappe.

    Hvis applikasjonsmappen ikke er i sidemenyen din, kan du nå den ved å følge banen Macintosh HD > brukere > [kontonavnet ditt] > applikasjoner.

  2. Velg en app som bruker iSight-kameraet. PhotoBooth og FaceTime støtter det.

    Du kan også velge en annen app du har lastet ned fra Mac App Store som du allerede vet bruker iSight-kameraet.

  3. Så snart du åpner PhotoBooth, FaceTime eller en annen iSight-kompatibel app, aktiveres iSight-kameraet. Du vet at den er på og fungerer når du ser det grønne indikatorlampen over skjermen.

    Det grønne lyset betyr ikke nødvendigvis at iSight-kameraet tar opp noe, men det er aktivt. Nå er det klart for når du bestemmer deg for å ta bilder, spille inn en video eller videochatte med noen.


Tips for bruk av Mac-iSight-kameraet

Å bruke iSight-kameraet er greit, men her er noen tips for å gjøre bilde- eller videoopplevelsen enda bedre:

  • Minimer appen for å få tilgang til andre programmer mens du holder iSight-kameraet klart. Velg det gule minimere -knappen øverst til venstre i en app for å midlertidig stikke den bort uten å lukke den eller slå av kameraet.
  • Se etter det grønne indikatorlampen når du lukker appen for å slå av iSight-kameraet. Hvis den grønne indikatorlampen fremdeles lyser, har du ikke lukket appen ordentlig, og iSight-kameraet er fortsatt på. Appen kan minimeres i Dock, eller den kan være et sted på skrivebordet som gjemmer seg bak andre vinduer.
  • Bruk en annen app for å varsle deg når apper bruker iSight-kameraet ditt. Bruk en app som Oversight for å fortelle deg når iSight-kameraet og mikrofonen din er aktiv, pluss hvilke applikasjoner som bruker den. Oversight fungerer på alle Mac-maskiner som kjører OS X 10.10 og nyere.
  • Hold iSight-kompatible apper i Dock for enkel tilgang. I stedet for å gå til applikasjonsmappen din for å åpne en iSight-app, legger du til appen i Dock for å velge den og åpne den derfra. Åpne appen, høyreklikk på appikonet i Dock, rull markøren over alternativer, og klikk Hold i Dock.

Legg igjen en kommentar