Hvordan fikse Mozilla Thunderbird starter ikke

Mozilla Thunderbird er en fullverdig, sikker og pålitelig e-postklient. Imidlertid har brukere lagt merke til et problem der Thunderbird ser ut til å fryse, ikke starter opp selv om det ser ut til å kjøre. Thunderbird returnerer vanligvis feilmeldingen "Thunderbird kjører allerede, men svarer ikke. For å åpne et nytt vindu, må du lukke den eksisterende Thunderbird-prosessen eller starte systemet på nytt." Ofte returnerer Thunderbird denne ekstra feilen når du lukker Thunderbird: "Thunderbird-profilen din kan ikke lastes inn. Den kan mangle eller utilgjengelig."

Hvis du har disse problemene, er det hva som kan skje, og hva du kan gjøre for å fikse det og få Thunderbird i gang igjen.

Disse feilsøkingstrinnene gjelder Thunderbird versjon 68.8.0 og tidligere.


Årsaker til at Thunderbird ikke starter

Hvis Thunderbird nekter å starte og returnerer en feil om en eksisterende Thunderbird-prosess, er det fordi Thunderbird mener at profilen din er i bruk. Årsaken kan være en foreldet profillås som ble igjen etter at Thunderbird krasjet. Dette betyr at Thunderbird ikke lukket riktig eller ryddet opp midlertidige filer på riktig måte. Flere prosesser kjører i bakgrunnen, og Thunderbird er forvirret, frossen og ikke i stand til å åpne.

En annen årsak kan være at Thunderbird kjører på en annen datamaskin. Thunderbird kan ikke kjøre på mer enn én datamaskin samtidig med samme profil.

Det er noen enkle feilsøkingstiltak du kan ta for å løse dette problemet.

CC BY 2.0 / Flickr


Hvordan lage Thunderbird igjen

Hvis Thunderbird kjører, men ikke svarer, eller sier at profilen din er i bruk, er det trinnene du bør prøve.

 1. Lukk og åpne Thunderbird på nytt. Det er alltid verdt å prøve å lukke applikasjonen og deretter åpne den på nytt. Plukke ut Thunderbird> Avslutt Thunderbird fra menyen, og åpne deretter programmet på nytt for å se om dette løser problemet.

 2. Lukk Thunderbird på en annen datamaskin. Hvis Thunderbird kjører med profilen din på en annen datamaskin, lukker du Thunderbird på den maskinen ved å velge Thunderbird> Avslutt Thunderbird fra menyen. Logg deretter på igjen på datamaskinen du bruker.

 3. Drep Thunderbirds bakgrunnsprosesser. Selv om du lukket Thunderbird, kan applikasjonen kjøre i bakgrunnen. Å avslutte Thunderbird-prosesser som kjører i bakgrunnen, kan løse problemet. På et Windows-system, gjør dette fra Oppgavebehandling.

  Med macOS kan du avslutte alle Thunderbird-prosesser fra Activity Monitor. På et Unix-system, bruk killall -9 thunderbird kommando i en terminal.

 4. Start datamaskinen på nytt. Omstart er en enkel løsning som ofte løser mange tekniske problemer.

 5. Start Thunderbird i sikkermodus. Dette starter applikasjonen uten visse utvidelser eller tillegg som forårsaket feilmeldingen. Åpne i sikkermodus og se om dette løser problemet.

 6. Slett foreldrelåsen. Foreldrelåsfilen opprettes hver gang Thunderbird starter og skal automatisk tømmes etter at du har lukket Thunderbird. Hvis Thunderbird ikke fullfører avslutningsprosessen riktig, blir denne filen ikke slettet. Slett filen manuelt for å se om dette løser problemet.

  Åpne et terminalvindu på en Mac og skriv cd og et mellomrom. Fra Thunderbird-mappen i Finder, dra ikonet til terminalvinduet slik at banen til mappen umiddelbart følger cd-kommandoen. trykk Enter for å kjøre kommandoen og deretter gå inn rm -f .parentlock.

  Slett på Unix foreldrelås og låse fra Thunderbird-mappen.

 7. Bruk LockHunter-filopplåsingsverktøyet. Bruk LockHunter for å se hva som begrenser Thunderbird fra å åpne, og slå deretter av eventuelle sperrer på programmet slik at du kan bruke det normalt.

 8. Reparer Thunderbird-mapper. En mappe kan være ødelagt. Reparer Thunderbird-mapper for å se om dette løser problemet.

 9. Opprett en ny Thunderbird-profil. Det kan være noe galt med Thunderbird-profilen din. Profiler i Thunderbird og Firefox lagrer informasjon om innstillinger, e-post, kontoer og eventuelle utvidelser du har installert. Hvis noe går galt, må du sikkerhetskopiere profilen din og deretter lage en ny.

 10. Installer Thunderbird på nytt. Hvis ingen av disse feilsøkingstrinnene løser problemet, flytter du profilmappen din til et annet sted for å sikkerhetskopiere den. Installer deretter Thunderbird på nytt uten at en profil er tilstede. Alt skal begynne friskt.


Legg igjen en kommentar