EMZ-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

Hva å vite

  • En EMZ-fil er en Windows Compressed Enhanced Metafile-fil.
  • Åpne en med XnView MP eller Quick View Plus.
  • Konverter til JPG, PNG eller annet bildeformat med XnConvert eller CoolUtils.com.

Denne artikkelen forklarer hva en EMZ-fil er, hvordan du åpner en direkte eller trekker ut EMF-bildet, og hvilke programmer som kan konvertere en til et bildeformat som JPG, GIF eller PNG.


Hva er en EMZ-fil?

En fil med EMZ-filtypen er en komprimert bildefil, mer spesifikt referert til som en Windows Compressed Enhanced Metafile-fil.

Disse filtypene er faktisk bare GZIP-komprimerte EMF-filer, som er et grafikkformat som brukes av Microsoft-applikasjoner som Visio, Word og PowerPoint.

EMF-filer som er lagret i EMZ-filer kalles Windows Enhanced Metafile-filer, men noen filer med .EMF-filtypen er helt ubeslektede og lagret i Jasspa MicroEmacs makroformat.

Hvordan åpne en EMZ-fil

Det gratis XnView MP-programmet kan vise EMZ-filer på Windows, Mac og Linux.

Du kan også åpne en EMZ-fil ved å sette den inn i et Microsoft Office-program som et bilde. Du kan gjøre dette fra innfelt > Bilder menyvalg eller ved å dra og slippe filen i et åpent dokument, som et nytt eller eksisterende Word-dokument.

Et annet alternativ er å trekke ut EMF-filen fra EMZ-filen med et program som 7-Zip. Deretter kan du åpne den ekstraherte EMF-filen i et bilderedigeringsprogram eller bruke den slik du vil.

Selv om 7-Zip og de fleste andre gratis zip / unzip-verktøy vil tillate utvinning av filene som er inkludert i EMZ-filen, støtter de ikke den utvidelsen. Alt som betyr er at du må åpne utvinningsprogrammet først, og deretter navigere til EMZ-filen for å åpne det komprimerte innholdet. I 7-Zip kan dette gjøres ved å høyreklikke på EMZ-filen og velge 7-Zip > Åpent arkiv.

Andre grafikkprogrammer kan også åpne EMZ-filer. Quick View Plus er et eksempel, men mens den kan åpne EMZ-filen, kan den ikke redigere den.

Hvis du har å gjøre med en EMF-fil som ikke er i grafikkformat, kan det hende du har en makrofil som brukes med Jasspa MicroEmacs-programmet.


Hvordan konvertere en EMZ-fil

Den beste måten å konvertere en EMZ-fil på er å åpne den i en gratis bildekonverterer som XnConvert eller CoolUtils.com. Du kan da lagre filen i et annet format som JPG, PNG eller GIF, som sannsynligvis vil være mer nyttig.

En annen måte å konvertere en EMZ-fil på er å først trekke ut EMF-filen ut av den ved hjelp av et filutpakningsverktøy, som 7-Zip, som beskrevet ovenfor, og deretter bruke en filkonverterer på EMF-filen.

Hvis du ikke finner en EMZ-omformer som vil konvertere filen direkte til et annet format du vil ha den i (f.eks. PDF), må du først konvertere EMZ-filen til et format som støttes (som PNG), og deretter konvertere den til formatet du ønsker (som PDF). For dette eksemplet vil Zamzar fungere perfekt for å konvertere PNG til PDF.


Mer informasjon om EMZ-filer

Den resulterende EMF-filen dekomprimert fra en EMZ-fil er en nyere versjon av Microsofts Windows Metafile (WMF) filformat. Så mens EMF-filer er GZIP-komprimert til en EMZ-fil, kan WMF-formatet ZIP-komprimeres, noe som resulterer i en WMZ-fil.

En Windows Metafile-fil ligner SVG-formatet ved at de kan inneholde bitmap og vektorgrafikk.

Etter å ha åpnet en EMZ-fil med et filutpakningsverktøy, kan du oppdage at det ikke er noen EMF-filer der, men i stedet filer som har .EM-utvidelsen. Du bør kunne endre navn på disse til .EMF og fortsatt bruke dem som for en EMF-fil.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den mest sannsynlige grunnen til at filen din ikke åpnes som en EMZ-fil med programmene nevnt ovenfor, er fordi den egentlig ikke er en EMZ-fil. Du kan dobbeltsjekke dette ved å se på filtypen.

For eksempel er det enkelt å forveksle EMZ-filer og EML-filer fordi filtypene deres er veldig like. Imidlertid er en EML-fil en e-postmeldingsfil som brukes av noen e-postklienter for å lagre en e-postmelding - dette er helt uten tilknytning til EMZ-filer.

Tilsvarende kan EMI-filer, som allerede ser ut som EML-filer, forveksles med EMZ-filer, selv om de brukes av spillet Pocket Tanks.

Det samme kan sies for ethvert filformat som bruker et tilsvarende lydende eller stavet suffiks, som EMY for eMelody Ringtone-filer. Disse filene kan se veldig mye ut som om de er relatert til EMZ-filer, men de kan ikke åpne med de samme programmene, og krever i stedet en tekstredigerer eller Awave Studio-programmet.

Hvis filen din ikke ender med ".EMZ", kan du undersøke den virkelige filtypen på Google for å lære hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar