Hvordan fikse en datamaskin som ikke vil slå på

Det er en veldig forferdelig måte å starte en dag på: du trykker på strøm knappen på datamaskinen og ingenting skjer.

Det er mange grunner til at en datamaskin ikke vil slå på, og ofte veldig få ledetråder om hva som kan være problemet. Det eneste symptomet er vanligvis det enkle faktum at "ingenting fungerer", noe som ikke er mye å fortsette.

Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Les trinn 1 nedenfor! Stol på oss, det vil få deg til å føle deg bedre.
  2. Velg den beste feilsøkings veiledningen fra trinn 2 til 9 basert på hvordan datamaskinen din fungerer, eller velg trinn 10 hvis datamaskinen din stopper når som helst på grunn av en feilmelding.

Feilsøkings veiledningene nedenfor gjelder for alle PC-enheter. Med andre ord, de vil hjelpe hvis den stasjonære eller bærbare datamaskinen ikke slås på, eller til og med hvis nettbrettet ikke slås på. Vi vil kalle ut viktige forskjeller underveis.

Disse teknikkene gjelder uansett hvilket Windows-operativsystem som er installert, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. De fem første trinnene gjelder til og med andre PC-operativsystemer som Linux.

  1. Filene dine er sannsynligvis OK. De fleste har en tendens til å få panikk når de står overfor en datamaskin som ikke vil starte, bekymret for at alle deres dyrebare data er borte for alltid.

    Det er sant at den vanligste årsaken til at en datamaskin ikke starter, er fordi en maskinvare har mislyktes eller forårsaker et problem, men at maskinvaren vanligvis ikke er en harddisk, den delen av datamaskinen som lagrer alle filene dine.

    Med andre ord, musikken din, dokumentene, e-postene og videoene dine er sannsynligvis trygge - de er bare ikke tilgjengelige for øyeblikket.

    Hvis du ikke vil fikse dette selv, kan du se Hvordan fikser jeg datamaskinen min? for en fullstendig liste over support alternativene dine, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, få filene dine av, velge en repetisjonstjeneste og mye mer.

  2. Datamaskinen viser ingen tegn til strøm. Prøv disse trinnene hvis datamaskinen ikke slår seg på og ikke viser noe tegn på at den mottar strøm - ingen vifter går og ingen lys på den bærbare datamaskinen eller nettbrettet, og heller ikke på forsiden av datamaskinens sak hvis du bruker et skrivebord.Her er hva du skal gjøre når datamaskinen ikke har strøm

    Ikke bekymre deg for skjermen ennå, forutsatt at du bruker et skrivebord eller en ekstern skjerm. Hvis datamaskinen ikke slås på på grunn av et strømforsynings problem, kan skjermen absolutt ikke vise noe fra datamaskinen. Skjerm lampen vil sannsynligvis være gul / gul hvis datamaskinen har sluttet å sende informasjon til den.

  3. Datamaskinen slås på og av. Følg disse trinnene hvis den umiddelbart slås av når du slår på datamaskinen.Her er hva du skal gjøre når datamaskinen slås av under oppstart

    Du vil sannsynligvis høre viftene på datamaskinen din slå på, se noen eller alle lampene på datamaskinen slås på eller blinker, og så vil alt stoppe.

    Du vil ikke se noe på skjermen, og du hører kanskje eller ikke lyd fra datamaskinen før den slås av av seg selv.

    Som i forrige scenario, ikke bekymre deg for tilstanden din eksterne skjerm er i, hvis du har en. Du kan også ha et skjerm problem, men det er ikke mulig å feil søke det helt ennå.

  4. Datamaskinen slås på, men ingenting skjer. Hvis datamaskinen din ser ut til å få strøm etter at den er slått på, men du ikke ser noe på skjermen, kan du prøve disse feilsøkings trinnene.Her er hva du skal gjøre når datamaskinen starter, men ingenting skjer

    I disse situasjonene vil strøm lampene fortsette å lyse, du vil sannsynligvis høre viftene inni datamaskinen din gå (forutsatt at den har noen), og du hører kanskje eller ikke en eller flere pipelyder fra datamaskinen.

    Denne situasjonen er sannsynligvis den vanligste i vår erfaring med å jobbe med datamaskiner som ikke vil starte. Dessverre er det også en av de vanskeligste å feil søke.

  5. Datamaskinen stopper eller starter på nytt kontinuerlig under POST. Bruk denne guiden når datamaskinen slås på, viser i det minste noe på skjermen, men stopper, fryser eller starter på nytt om og om igjen under Power On Self Test.Her er hva du skal gjøre når PCen fryser under POST

    POST på datamaskinen din kan forekomme i bakgrunnen, bak datamaskinprodusentens logo (som vist her med den bærbare Dell-maskinen), eller du kan faktisk se frosne testresultater eller andre meldinger på skjermen.

    Ikke bruk denne feilsøkings håndboken hvis du støter på et problem under innlasting av operativsystemet, som oppstår etter at Power On Self Test er fullført. Feilsøking av Windows-relaterte grunner til at datamaskinen ikke slås på, begynn med neste trinn nedenfor.

  6. Windows begynner å lastes inn, men stopper eller starter på nytt på en BSOD. Hvis datamaskinen begynner å laste inn Windows, men deretter stopper og viser en blå skjerm med informasjon om det, kan du prøve disse trinnene. Du ser kanskje Windows-sprutskjermen eller ikke før den blå skjermen vises.Hvordan fikse en blå skjerm av døden

    Denne typen feil kalles en STOP-feil, men blir ofte referert til som en Blue Screen of Death, eller en BSOD. Motta en BSOD-feil er en vanlig årsak til at en datamaskin ikke kan slå på.

    Velg denne feilsøkings veiledningen selv om BSOD blinker på skjermen og datamaskinen starter på nytt automatisk uten å gi deg tid til å lese hva den sier.

  7. Windows begynner å lastes inn, men stopper eller starter på nytt uten feil. Prøv disse trinnene når datamaskinen slås på, begynner å laste Windows, men deretter fryser, stopper eller starter på nytt igjen og igjen uten å generere noen form for feilmelding.Dette er hva du skal gjøre når datamaskinen fryser under oppstart av Windows

    Stopping, frysing eller omstart av loop kan skje på Windows-skjermbildet (vist her) eller til og med på en svart skjerm, med eller uten en blinkende markør.

    Hvis du mistenker at Power On Self Test fortsatt er i gang, og at Windows ennå ikke har startet, kan en bedre feilsøkings veiledning for hvorfor datamaskinen ikke slås på være den ovenfra som heter Computer Stops or Continuously Reboots Under the POST. Det er en fin linje og noen ganger vanskelig å si.

    Hvis datamaskinen ikke starter, og du ser en blå skjerm blinker eller forblir på skjermen, opplever du en blå skjerm av dødsfallet og bør bruke feilsøkings veiledningen ovenfor.

  8. Windows går tilbake til oppstarts innstillinger eller ABO gjentatte ganger. Bruk denne håndboken når ingenting annet enn Oppstarts innstillinger (Windows 8, vist her) eller Avanserte oppstarts alternativer (Windows 7 / Vista / XP) -skjermen vises hver gang du starter datamaskinen på nytt og ingen av Windows-oppstarts alternativene fungerer.

    Løsninger for en datamaskin som ikke vil passere oppstarts alternativene

    I denne situasjonen, uansett hvilket alternativ i sikker modus du velger, stopper datamaskinen din til slutt, fryser eller starter på nytt, hvoretter du finner deg selv tilbake i Oppstarts innstillinger eller Avanserte oppstarts alternativer-meny.

    Dette er en spesielt irriterende måte som datamaskinen ikke vil slå på fordi du prøver å bruke Windows innebygde måter å løse problemet ditt, men du kommer ingen steder med dem.

  9. Windows stopper eller starter på nytt på eller etter påloggings skjermen. Prøv denne feilsøkings håndboken når datamaskinen slås på, Windows viser påloggings skjermen, men fryser, stopper eller starter på nytt her eller når som helst etter.Hva du skal gjøre når Windows fryser under eller etter pålogging

    Stopp, frysing eller omstart sløyfe kan skje på Windows-påloggings skjermen, ettersom Windows logger deg på (som vist her), eller når som helst opp til Windows er fulladet.

  10. Datamaskinen starter ikke helt på grunn av en feilmelding. Hvis datamaskinen din slås på, men deretter stopper eller fryser når som helst og viser en feilmelding av noe slag, så bruk denne feilsøkings veiledningen.

    Slik gjør du når datamaskinen din slutter med en feilmelding

    Feilmeldinger er mulig når som helst under datamaskinens oppstartsprosess, inkludert under POST, når som helst under lasting av Windows, helt opp til Windows-skrivebordet.

    Det eneste unntaket fra å bruke denne feilsøkings veiledningen for en feilmelding er hvis feilen er en blå skjerm av død. Se Windows begynner å laste, men stopper eller starter på nytt på et BSOD-trinn ovenfor for å få en bedre feilsøkings veiledning for BSOD-problemer.


Legg igjen en kommentar