Hvordan fikse en datamaskin som slås på, men som ikke viser noe

Den vanligste måten at en datamaskin "ikke vil slå på" er når PCen faktisk slår seg på, men ikke viser noe på skjermen.

Du ser lys på datamaskinkassen, sannsynligvis hører fans som løper fra innsiden, og kan til og med høre lyder, men ingenting vises i det hele tatt på skjermen.

Hvis datamaskinen din faktisk viser informasjon på skjermen, men fortsatt ikke starter opp helt, kan du se Slik løser du en datamaskin som ikke vil slå på for en bedre feilsøkingsveiledning.


Hvordan fikse en datamaskin som slås på, men som ikke viser noe

Prøv disse vanlige løsningene i den rekkefølgen vi presenterer dem:

  1. Test skjermen. Før du begynner mer komplisert og tidkrevende feilsøking med resten av datamaskinen, må du sørge for at skjermen fungerer som den skal.

    Når skjermen er koblet fra datamaskinen, slår du den av og på. Hvis skjermen viser diagnostisk informasjon av noe slag, vet du at skjermen er strømforsynt og kan vise innhold.

  2. Bekreft at PC-en din har startet på nytt helt og slår seg på fra en helt avslått tilstand.

    En datamaskin kan se ut til å "ikke være på" når den bare har problemer med å gjenoppta fra enten standby / hvilemodus eller dvalemodus i Windows.

    Slå av datamaskinen din i strømsparemodus ved å holde strømknappen nede i 3 til 5 sekunder. Etter at strømmen er helt av, slå på PCen og test for å se om den starter normalt.

  3. Feilsøk årsaken til pipekoden hvis du er heldig nok til å få en.

    En pipekode vil gi deg en veldig god ide om nøyaktig hvor du skal se etter årsaken til at datamaskinen slås av.

  4. Fjern CMOS. Hvis du tømmer BIOS-minnet på hovedkortet, blir BIOS-innstillingene tilbakestilt til fabrikkinnstillingene. En BIOS-feilkonfigurasjon kan være grunnen til at PCen din ikke starter opp hele veien.

    Hvis tømming av CMOS løser problemet ditt, må du sørge for at endringene du gjør i BIOS er fullført en om gangen, så hvis problemet kommer tilbake, vet du hvilken endring som forårsaket problemet ditt.

  5. Kontroller at strømforsyningsspenningsbryteren er riktig innstilt. Hvis inngangsspenningen for strømforsyningen ikke er riktig, kan det hende at datamaskinen ikke slår seg helt på.

    Det er en god mulighet for at PCen din ikke vil slå på i det hele tatt hvis denne bryteren er feil, men en feil strømforsyningsspenning kan også forhindre at datamaskinen din starter riktig på denne måten også.

  6. Sett på plass alt mulig inni PCen.

    skeeze / Pixabay 

    Resetting vil gjenopprette de forskjellige tilkoblingene på datamaskinen din, og er ofte en "magisk" løsning på problemer som denne.

    Kontroller at alle kablene er riktig tilkoblet. Hvis det innebygde skjermkortet for eksempel er deaktivert, vil det å koble en VGA-kabel til det ikke resultere i noe på skjermen, selv om datamaskinen er slått på. I dette tilfellet vil du koble VGA-kabelen til riktig skjermkort.

    Prøv å gjenta følgende komponenter, og test deretter om datamaskinen din viser noe på skjermen:

    • Sett alle interne data- og strømkabler på plass
    • Sett på plass minnemodulene
    • Sett på plass eventuelle utvidelseskort
  7. Sett bare på plass CPUen hvis du mistenker at den kan ha løsnet eller ikke har blitt installert riktig.

    Vi adresserer bare denne komponenten separat fordi sjansen for at en CPU løsner er veldig liten, og fordi installasjon av en er en sensitiv oppgave.

  8. Se etter tegn på elektriske shorts inne i datamaskinen. Hvis du finner det, må du undersøke årsakene til de elektriske shortsene.

  9. Test strømforsyningen. Bare fordi datamaskinens vifter og lys fungerer, betyr ikke det at strømforsyningen fungerer som den skal. PSU har en tendens til å forårsake flere problemer enn noen annen maskinvare, og er ofte årsaken til at datamaskinkomponentene fungerer selektivt eller intermitterende.

    Bytt strømforsyningen umiddelbart hvis den ikke klarer noen test du utfører.

    Etter at du har byttet strømforsyningen, forutsatt at du gjør det, må du holde PCen koblet til i 5 til 10 minutter før du slår den på. Denne forsinkelsen gir tid for litt opplading av CMOS-batteriet, som kan ha blitt tømt.

    Ikke hopp over en test av strømforsyningen din, og tenk at problemet ditt ikke kan være PSU fordi "ting får strøm." Strømforsyninger kan fungere i forskjellige grader - en som ikke er fullt funksjonell, må byttes ut.

  10. Start datamaskinen din bare med viktig maskinvare. Hensikten her er å fjerne så mye maskinvare som mulig mens du fortsatt opprettholder PCens evne til å slå seg på.

    Hvis datamaskinen din starter normalt med bare nødvendig maskinvare installert, fortsett til trinn 11.

    Hvis datamaskinen fremdeles ikke viser noe på skjermen, fortsett til trinn 12.

    Dette trinnet er enkelt nok for en nybegynner å fullføre, tar ingen spesialverktøy og kan gi deg mye verdifull informasjon. Dette er ikke et skritt å hoppe over hvis datamaskinen fortsatt ikke slår seg på etter alle trinnene ovenfor.

  11. Installer hver maskinvare du fjernet i trinn 10, en om gangen, og test etter hver installasjon.

    Siden datamaskinen din er slått på med bare nødvendig maskinvare installert, må disse komponentene fungere skikkelig. Dette betyr at en av maskinvarekomponentene du fjernet får PCen til å ikke slå seg på riktig. Ved å installere hver enhet tilbake på PCen og teste dem hver gang, vil du til slutt finne maskinvaren som forårsaket problemet ditt.

    Bytt ut den defekte maskinvaren når du har identifisert den.

  12. Test datamaskinens maskinvare ved hjelp av et Power On Self Test-kort. Hvis PC-en din fremdeles ikke viser informasjon på skjermen din med alt annet enn viktig maskinvare installert, vil et POST-kort hjelpe deg med å identifisere hvilken gjenværende maskinvare som får datamaskinen til å ikke komme helt på.

    Hvis du ikke har og ikke er villig til å kjøpe et POST-kort, kan du hoppe til trinn 13.

  13. Bytt ut hver eneste viktige maskinvare på datamaskinen din med en identisk eller tilsvarende reserve maskinvare som du vet fungerer, en komponent om gangen, for å finne ut hvilken maskinvare som kan være feil. Test etter hver maskinvareutskifting for å finne ut hvilken komponent som er defekt.

  14. Hvis du ikke har et POST-kort eller reservedeler du kan bytte inn og ut, er det ikke noe du vet om hvilken del av den viktige PC-maskinvaren din er feil. I disse tilfellene har du lite valg enn å stole på hjelp fra enkeltpersoner eller selskaper som tilbyr disse ressursene.


Legg igjen en kommentar