Sett opp en TV-mottaker for Media Center-PC-en

Hjemmekino-PCer (HTPC) anses av noen for å være den beste DVR-løsningen som er tilgjengelig. Du har generelt mer frihet og tilgang til mer innhold enn med en kabel- eller satellitt-DVR eller TiVo. Hvis de har en ulempe, er det at de krever mer arbeid. For å gjøre HTPC-livet ditt så enkelt som mulig, la oss gå gjennom å sette opp TV på Windows med installasjon av en TV-tuner i Windows Media Center.

Windows Media Center er avviklet. Følgende informasjon gjenstår som referanse.


Fysisk installasjon

Når du installerer tilleggskort til en datamaskin, er USB-tunere det enkleste, ettersom du bare kobler den til en tilgjengelig USB-port. Driverinstallasjonen er vanligvis automatisk. Hvis du installerer en intern tuner, må du slå av PCen, åpne saken og koble tuneren til riktig spor. Når den er riktig plassert, skru opp saken og start PCen på nytt. Før du hopper inn i Media Center, må du installere driverne for den nye tuneren. Disse kreves slik at PC-en kan kommunisere med tuneren.

Robert Daly / Getty Images


Start installasjonsprosessen

Nå som du har fysisk installert tuneren, kan du komme i gang med den morsomme delen. Igjen, avhengig av hvilken tuner du installerer, kan skjermene du ser være litt forskjellige, men disse er de mest typiske. Media Center gjenkjenner tunere enkelt og peker deg nesten alltid i riktig retning.

Avhengig av hvilken tuner du har, kan prosessen være litt annerledes, men Media Center er flink til å oppdage tuneren og gå deg gjennom de riktige trinnene.

  1. Velg TV-stripen i Media Center Live TV-oppsett oppføring.

  2. Media Center avgjør om du har en TV-mottaker installert. Forutsatt at du gjør det, fortsetter oppsettet. Hvis ikke, informerer Media Center deg om at du må installere en.

  3. Forsikre deg om at regionen din er nøyaktig. Media Center bruker IP-adressen din til å bestemme regionen din, så dette bør være riktig.

  4. Media Center forbereder seg på å gi deg veiledningsdata. Når du har valgt din region, skriver du inn postnummeret ditt ved hjelp av et tastatur eller en fjernkontroll.

  5. De neste to skjermbildene er lisensavtaler angående veiledningsdata og PlayReady, en Microsoft DRM-ordning. Begge kreves for å fortsette installasjonen. Deretter fortsetter PlayReady-installasjonen, og Media Center laster ned TV-oppsettdata som er spesifikke for din region.

  6. Når du har vært gjennom alle disse skjermbildene, undersøker Media Center TV-signalene dine. Igjen, avhengig av hvilken tuner du installerte, kan dette ta litt tid.

    Mens det meste av tiden Media Center finner det riktige signalet, gjør det til tider ikke det, og du må gjøre ting manuelt.

  7. Hvis Media Center ikke oppdager riktig signal, velger du Nei, vis flere alternativer. Media Center presenterer deg alle tuneralternativene som er tilgjengelige.

  8. Velg riktig signaltype. Hvis du har en mottakerboks som du mottok fra leverandøren din, velger du den da Media Center trenger å lede deg gjennom et spesielt oppsett.

  9. Hvis du bare installerer en tuner, kan du fullføre TV-oppsettet på neste skjerm. Hvis du har mer enn en tuner, velger du Ja for å gå gjennom prosessen igjen for hver tuner.

  10. Når du er ferdig med å sette opp mottakerne, er neste skjerm en bekreftelse.

  11. Etter at du har mottatt bekreftelsen, ser Media Center etter PlayReady DRM-oppdateringer, laster ned guideinformasjonen din og gir deg et skjermbilde der du velger Enter or Plukke utferdig -knappen nederst på skjermen.

  12. Det er det! Du har konfigurert en tuner til å fungere med Windows 7 Media Center. På dette tidspunktet kan du se live TV eller bruke guiden til å planlegge programopptak. Guiden gir 14 dagers data.

Microsoft gjorde installering og konfigurering av en TV-tuner så enkel som mulig. Annet enn sporadisk signalhikke, er hver skjerm selvforklarende. Hvis du får problemer, kan du begynne på nytt når som helst, slik at du kan korrigere eventuelle feil.


Legg igjen en kommentar