SØKNAD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .APPLICATION-filtypen er en ClickOnce Deployment Manifest-fil. De gir en måte å starte Windows-applikasjoner fra en webside med bare ett klikk.

APPLICATION-filer inneholder informasjon om programoppdateringer ved å inkludere navnet, identiteten til utgiveren, applikasjonsversjonen, avhengigheter, oppdateringsatferd, digital signatur, etc.

Filer med .APPLICATION-utvidelsen vises sammen med .APPREF-MS-filer, som er Microsoft Application Reference-filer. Disse filene er det som faktisk ringer ClickOnce for å kjøre applikasjonen - de har lenken til hvor applikasjonen er lagret.

chokkicx / Getty Images

En "applikasjonsfil" er også begrepet som brukes til å beskrive en fil som et program legger på en datamaskin etter at den blir installert. De kalles oftere programfiler og kan bruke EXE-filtypen, men uansett har de ikke nødvendigvis noe å gjøre med .APPLICATION filendelsen.


Hvordan åpne en APPLICATION-fil

APPLICATION-filer er XML-baserte, kun tekstfiler. Dette betyr at Microsofts Visual Studio eller til og med hvilken som helst tekstredigerer skal kunne lese filen ordentlig. Det er flere fritekstredaktører som vil gjøre jobben pent.

.NET Framework kreves for å faktisk kjøre .APPLICATION-filer.

ClickOnce er et Microsoft-system - de har mer informasjon om denne typen filer gjennom den lenken. Teknisk sett er Microsoft ClickOnce Application Deployment Support Library navnet på programmet som åpner .APPLICATION-filer.

Det er sannsynlig at ClickOnce bare åpnes hvis URL-en er tilgjengelig via en av Microsofts nettlesere: Edge eller Internet Explorer. Dette betyr også at programmer som MS Word og Outlook bare kan åpne .APPLICATION-filen hvis Microsofts nettleser er angitt som standard nettleser.

Noen ganger blir vanlige dokument-, musikk- eller videofiler feil referert til som applikasjonsfiler, som .PDF, .MP3, .MP4, .DOCX, etc. Disse filformatene har ingenting å gjøre med .APPLICATION-utvidelsen.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne APPLICATION-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne APPLICATION-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en APPLICATION-fil

Du bør kunne åpne en .APPLICATION-fil i Visual Studio og deretter lagre den åpne filen i et annet format. XML-redaktører kan selvfølgelig også lagre .APPLICATION-filer i et annet format.

Husk imidlertid at å endre formatet til noe annet betyr at alt som er avhengig av .APPLICATION-filen for å fungere, ikke lenger fungerer som det skal i det nye formatet.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Andre filformater kan bruke en lignende filtypen, men de har egentlig ikke noe å gjøre med ClickOnce Deployment Manifest-filer. Hvis du ikke kan åpne filen, kan du lese filendelsen på nytt for å se om du virkelig har å gjøre med et helt annet filformat.

APP-filer kan for eksempel være macOS- eller FoxPro-applikasjonsfiler, og APPLET-filer brukes av Eclipse som Java Applet Policy-filer. APK er en annen filtillegg som kan være forvirret av en APPLICATION-fil.


Legg igjen en kommentar