Jsx File (Hva det er og hvordan du åpner One)

En fil med JSX-filtypen er en ExtendScript-fil. Disse filene er skrevet i skriptspråket ExtendScript, som ligner på JavaScript og ActionScript, men som støtter noen tilleggsfunksjoner.

JSX-filer brukes til å skrive programtillegg for Adobe Creative Suite-programvare som Photoshop, InDesign og After Effects.

Filutvidelsen .JSXBIN brukes når en JSX-fil er lagret i binær.


Hvordan åpne en JSX-fil

JSX-filer er kjørbare filer, noe som betyr at man kan påvirke datamaskinens normale funksjon negativt hvis den er designet med ondsinnet hensikt. Du bør være veldig forsiktig når du åpner kjørbare filformater som dette som du har mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med.

Siden JSX-filer brukes i Adobes programmer, kan du åpne dem med Photoshop, InDesign og After Effects fra filet > scripts > Søk menyelement. Dette er også der disse programmene importerer JS- og JSXBIN-filer.

Som de fleste kildekoder er JSX-filer egentlig bare tekstfiler, slik at enhver tekstredigerer kan åpne dem for redigering. Den gratis Notepad-applikasjonen som er inkludert i Windows, er en måte å gjøre dette på, men vi anbefaler en fra listen over beste gratistekstredigerere.

Adobes gratis ExtendScript Toolkit er imidlertid sannsynligvis den beste måten å redigere JSX-filer fordi den har en syntaks-kontroller, feilsøking og andre nyttige utviklingsfunksjoner.


Hvordan konvertere en JSX-fil

ExtendScript Toolkit-programmet kan konvertere JSX-filen til en binær JavaScript-fil i JSXBIN-format.

Siden JSX-filer bare er tekstdokumenter, kan du også bruke et tekstredigeringsprogram for å lagre .JSX-filen i .TXT, .HTML eller hvilket som helst annet tekstbasert format du vil ha. Husk imidlertid at Adobe-programmer bare vil kunne utføre koden i disse filene hvis de bruker JSX-utvidelsen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen JSX-filer er kanskje ikke i ExtendScript Script-format, og vil derfor ikke åpnes med ExtendScript Toolkit-programmet. Hvis du tror at JSX-filen du har er i et annet format, kan du prøve å åpne den med en tekstredigerer. Selv om formatet ikke bare er tekst, kan overskriften i filen gi deg en viss retning for hva slags fil det er.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du ta en nærmere titt på utvidelsen. Med de fleste bare tre bokstaver, er det noen ganger lett å forveksle utvidelser med lignende navn. Sjekk at JSX-filen din egentlig ikke er en annen fil med lignende filtypen, som en av disse:

  • JXR filer er JPEG XR Images
  • JSP-filer er Java Server Pages
  • SXO-filer er SX Paint Saved Graphical Working Environment-filer
  • CSX-filer er Visual C # -skript

Legg igjen en kommentar