Hvordan åpne, redigere og konvertere ABW-filer

En fil med ABW-filtypen er en AbiWord Document-fil.

I likhet med Microsoft Words DOCX-format bruker AbiWord tekstbehandlingsprogramvare det XML-baserte ABW-filformatet for å lagre rik tekst, bilder, tabeller osv.


Hvordan åpne en ABW-fil

AbiWord ABW-filer kan åpnes med det gratis AbiWord tekstbehandlingsprogrammet. LibreOffice Writer er også gratis og fungerer bra med ABW-filer på Windows, macOS og Linux.

Hvis du ikke kan åpne filen din med et av programmene vi nettopp nevnte, kan du forvirre et annet format, som Amazon Kindle eBook-filformat (.AZW), med en ABW-fil siden filtypene deres er like. Det samme gjelder A2W-filer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ABW-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne ABW-filer, se vår guide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en ABW-fil

Hvis du allerede bruker AbiWord eller LibreOffice Writer, kan du åpne ABW-filen i et av disse programmene og deretter lagre den i et nytt format. AbiWord kan for eksempel konvertere ABW-filer til MS Word-formater som DOCX og DOC, samt til RTF, TXT, EML, ODT, SXW og andre formater.

Et annet alternativ er å bruke CloudConvert. Det er et gratis filkonverteringsnettsted, så du trenger bare å laste opp ABW-filen til nettstedet for å konvertere den til et annet format, som PDF.

Selv om det ikke har noe med filformatet AbiWord Document å gjøre, står ABW også for Alkohol etter vekt. Du kan konvertere ABW til ABV (alkohol per volum) med denne omformeren på BeerTutor.com.

Legg igjen en kommentar