SFZ File (Hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med SFZ-filtypen er en SoundFont Compressed-fil.

Når den brukes i en kompatibel spiller, uttrykker en SFZ-fil visse parametere som eksempler på lydfiler skal følge, som hastighet, reverb, loop, equalizer, stereo, følsomhet og andre innstillinger.

SFZ-filer er bare tekstfiler som vanligvis finnes i samme mappe som lydfilene de refererer til, som WAV- eller FLAC-filer. Her er et eksempel på en grunnleggende SFZ-fil som viser koden en SFZ-spiller vil bruke til å strukturere visse lydfiler.

SFZ Files.


Hvordan åpne en SFZ-fil

Enhver teksteditor kan brukes til å se koden til en SFZ-fil. Notisblokk er inkludert i Windows, eller du kan laste ned en annen tekstredigerer som Notepad ++, som kan være enklere å bruke.

Igjen, fordi SFZ-filer bare er vanlige tekstfiler, gjør de faktisk ikke noe i seg selv. Mens du absolutt kan åpne filen i et tekstredigeringsprogram for å lese hva den vil gjøre i et kompatibelt program, vil ingenting faktisk finne sted med mindre du bruker en SFZ-spiller.

Så for å faktisk bruke en SFZ-fil i stedet for bare å redigere den, er det best å bruke et gratis program som Polyphone, som vi tror er en av de bedre SFZ-spillerne og redaktørene. Når du redigerer en SFZ-fil i dette programmet, kan du lagre den i SF2-, SF3- eller SFZ-filformatet. Du kan også bruke dette programmet til å eksportere en åpen prøvefil til WAV-format.

Plogs gratis sforzando-programvare kan også åpne en SFZ. Det fungerer i Windows og macOS ved å dra SFZ-filen til programmet. Så lenge syntaksen er riktig i SFZ-filen, blir både instruksjonene og lydfilene som blir fulgt, gjenkjent av programmet. Vi anbefaler på det sterkeste å lese gjennom sforzando-hjelpesidene hvis du planlegger å bruke dette programmet.

Noen andre verktøy som ligner på de to ovenfor som kan åpne og bruke SFZ-filer (og kanskje også SF2-filer) inkluderer Rgc: audio sfz, Garritans ARIA Player, Native Instruments 'Kontakt og rgc: audio's SFZ + Professional.

Hvis du bruker Kontakt for å åpne SFZ-filen, må du sørge for at viser utenlandske formater alternativet er aktivert. Finn det i filer menyen i Utsikt nedtrekksmenyen.


Hvordan konvertere en SFZ-fil

Siden en SFZ-fil bare er en tekstfil, kan du ikke konvertere selve .SFZ-filen til et lydformat som WAV, MP3 eller andre lydfiler. Du kan imidlertid konvertere lydfilene som SFZ-filen peker på ved å bruke en gratis lyd- / musikkomformer. Husk at lydfilen du vil konvertere, sannsynligvis er i nøyaktig samme mappe som SFZ-filen.

Det gratis Polyphone-verktøyet vi nevnte ovenfor, kan brukes til å konvertere den faktiske SFZ-filen til en Soundfont-fil med .SF2- eller .SF3-filtypen, via filet > Eksporter lydfont.

Du trenger ikke å konvertere SFZ til NKI (en Kontakt Instrument-fil) for bruk i Kontakt, siden programmet kan åpne SFZ-filer.

Selvfølgelig, hvis du trenger at SFZ-filen skal være i et annet tekstbasert format som TXT eller HTML, er det like enkelt som å åpne teksten i tekstredigeringsprogrammet og deretter lagre den i en ny fil.


Kan du fortsatt ikke åpne den?

Den mest sannsynlige grunnen til at SFZ-filen ikke åpnes med programmene som er koblet til ovenfor, er at du ikke har en SFZ-fil. Dobbeltsjekk at suffikset leser ".SFZ" og ikke bare noe lignende.

Årsaken til at du må sjekke filtypen, er fordi mange filer deler noen av de samme filtypenes bokstaver, selv om de ikke åpnes med de samme programmene eller brukes til samme formål. Å åpne en ikke-relatert fil i programmene ovenfor kan være grunnen til at du ikke kan få filen til å åpne.

For eksempel kan det hende du virkelig har en Windows Self-Extracting Archive-fil som ender på .SFX som bare ser ut som en SFZ-fil. Du vil mest sannsynlig få en feil hvis du prøver å åpne en SFX-fil i en SFZ-åpner eller redaktør.

Det samme gjelder for andre som en SFV-, SFC-, SFPACK-, SFK-, FZZ-, SSF- eller SFF-fil.

Ideen her er å sjekke filtypen og deretter undersøke den du har å gjøre med for å finne ut hvordan du åpner filen eller konverterer den til et nytt filformat.


Legg igjen en kommentar