KEY File (Hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med .KEY-filtypen kan være en ren tekst eller kryptert generisk lisensnøkkelfil som brukes til å registrere et program. Ulike applikasjoner bruker forskjellige KEY-filer for å registrere sin respektive programvare og bevise at brukeren er den lovlige kjøperen.

Et lignende filformat bruker KEY-filtypen som en måte å lagre generell registreringsinformasjon på. Det er mest sannsynlig opprettet av programmet når en produktnøkkel brukes, og kan overføres til andre datamaskiner hvis brukeren trenger å installere programvaren på nytt.

En annen type KEY-fil er en Keynote-presentasjonsfil opprettet av Apple Keynote-programvaren. Dette er en type presentasjonsfil som kan inkludere lysbilder som inneholder bilder, figurer, tabeller, tekst, notater, mediefiler, XML-relaterte data osv. Når de lagres i iCloud, brukes ".KEY-TEF" i stedet.

Tastaturdefinisjonsfiler lagres også med .KEY-filtypen. De lagrer informasjon om tastaturer, for eksempel hurtigtaster eller oppsett ..

Ikke relatert til en KEY-fil er en registernøkkel i Windows-registeret. Noen lisens- eller registreringsfiler kan i stedet bare kalles en nøkkelfil og ikke bruke en bestemt filtype. Atter andre kan være i PEM-format som lagrer offentlige / private krypteringsnøkler.


Hvordan åpne en nøkkelfil

Det er viktig å vite hvilket filformat KEY-filen er i før du bestemmer deg for hvordan du skal åpne den. Selv om alle programmene som er nevnt nedenfor, kan åpne KEY-filer, betyr det ikke at de kan åpne KEY-filer som tilhører andre programmer.

Lisens eller registrering KEY-filer

For eksempel, hvis antivirusprogrammet tilfeldigvis bruker en KEY-fil for å registrere programvaren og bevise at det er du som har kjøpt den, må du bruke dette programmet til å åpne KEY-filen.

LightWave er et eksempel på et program som bruker en KEY-fil for å registrere den som en juridisk kopi.

Hvis det faktisk er en lisensnøkkelfil du har, kan du kanskje også lese lisensinformasjonen med et tekstredigeringsprogram som Notisblokk.

Det er viktig å gjenta at ikke alle nøkkelfiler kan åpnes med det samme programmet, og dette gjelder også i sammenheng med programvarelisensnøkler. For eksempel, hvis sikkerhetskopiprogrammet ditt krever en KEY-fil, kan du ikke forvente å bruke den til å registrere antivirusprogrammet ditt (eller til og med noe annet sikkerhetskopiprogram som ikke er det KEY-filen tilhører).

Nøkkelfiler som er registreringsfiler er sannsynligvis kryptert og kan ikke vises, og de trenger sannsynligvis aldri være. De kan kopieres andre steder hvis scenariet skulle oppstå at programmet som brukes, er installert andre steder og det gamle deaktiveres.

Siden de er spesifikke for hvert program som bruker dem, kan du kontakte programvareutvikleren hvis du ikke kan få deg til å fungere som den skal. De vil ha mer informasjon om hvordan den skal brukes.


Keynote Presentasjon Nøkkelfiler

Du kan åpne KEY-filer på macOS ved hjelp av Keynote eller Preview. iOS-brukere kan bruke KEY-filer med Keynote-appen.

Tastaturdefinisjon KEY Files

Åpne tastaturrelaterte KEY-filer er bare nyttig i et program som støtter tilpassede hurtigtaster. Hvis du ikke har et program som kan bruke KEY-filen, kan du kanskje lese instruksjonene med en tekstredigerer.

Hvordan konvertere KEY Files

Av filformatene nevnt ovenfor som bruker KEY-filtypen, er det bare fornuftig å konvertere en Keynote-presentasjonsfil, som du kan bruke Keynote-programmet for macOS.

Med den kan KEY-filer eksporteres til PDF-, MS PowerPoint-formater som PPT eller PPTX, HTML, M4V og bildefilformater som PNG, JPG og TIFF.

IOS-versjonen av Keynote-appen kan eksportere KEY-filer til PPTX og PDF.

En annen metode er å bruke en online KEY-filkonverterer som Zamzar for å lagre filen i KEY09, MOV eller et av formatene nevnt ovenfor, som PDF eller PPTX.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filene dine ikke åpnes med programvaren ovenfra, må du sjekke at filtypen leser ".KEY" og ikke noe som bare ser ut. Det er lett å forveksle KEY-filer og KEYCHAIN-, KEYSTORE- og KEYTAB-filer.

Hvis du ikke egentlig har en KEY-fil, er det best å undersøke den faktiske filtypen for detaljer om hva som åpnes eller konverterer den spesifikke filtypen.


Legg igjen en kommentar