iPhone-kamera fungerer ikke? Prøv disse løsningene

IPhone-kameraet er en kombinasjon av programvare og maskinvare, så hvis noe virker, må vi undersøke hvor problemet ligger.

Vi begynner med programvare og går deretter til maskinvare.

Kaique Rocha / Pexels


Feilsøking av iPhone-kameraprogramvare

  • Test med FaceTime

    Kanskje den raskeste måten å teste både front- og bakkamera på er FaceTime app. Slå av appen med en venn, og prøv å bytte mellom kameraer foran og bak. Det er virkelig den perfekte appen for å teste begge kameraene.

  • Avslutt applikasjonen

    Problemet med kameraet kan bare være selve kameraappen. Enten det er frosset opp eller ikke lastes inn riktig, kan det være alt du trenger å avslutte programmet. Du må kanskje tvinge til å slutte for å få appen til å lukke helt. 

  • Start iPhone på nytt

    Selv om omstart av telefonen kan høres ut som en usannsynlig løsning, vil du bli overrasket over hvor mange ganger dette vil løse de enkleste problemene. Når du starter iPhone på nytt, tømmer du det midlertidige minnet for eventuelle feil eller lagt på apper. Omstart gir iPhone en ny start som om du nettopp har slått den på. Mens mange informasjonsteknologer tuller om å slå ting av, løser det virkelig mange problemer.

  • Oppdater programvaren

    De fleste utviklere, inkludert Apple, vil kontinuerlig forbedre og lappe appene og til og med operativsystemet (iOS) på telefonen din. Dine kameraproblemer kan bare være utdatert programvare. Du kan sjekke om kameraappen din har noen oppdateringer eller nye utgivelser i App Store. Du kan også se om Apple også har gitt ut en ny oppdatering eller OS-versjon. De fleste selskaper prøver å fikse feil slik de rapporteres eller med jevne mellomrom.

  • Tilbakestill iPhone til standardinnstillinger

    Noen ganger kan du eller en annen app endre innstillingene på iPhone som vil føre til at kameraet eller kameraappen slutter å fungere eller fungerer feil. En måte å eliminere denne muligheten på er å tilbakestille alle innstillingene på iPhone. Det fine med iPhone, du kan tilbakestille innstillingene uten å miste alle dataene, bildene og andre personlige dokumenter. Det er nesten som en tilbakestilling av fabrikken uten alt bryet med å laste inn og sikkerhetskopiere alt. Dette er forskjellig fra å "tørke" iPhone (som sletter dataene dine), men trinnene er veldig like.

    1. iPhone X, 8, 7, 6
    2. Pek innstillinger.
    3. Pek general.
    4. Pek Tilbakestill.
    5. Pek Nullstill alle innstillinger.
    6. Trykk på i dialogboksen Nullstill alle innstillinger.
  • Tørk av iPhone

    En av de siste anstrengelsene for å prøve før du kontakter Apple er å sette telefonen tilbake til fabrikkinnstillingene. En helt ny start eller å gjenopprette iPhone til fabrikken kan være den eneste løsningen på problemet ditt.

    Dette vil tørke alt på telefonen, så sørg for at du har sikkerhetskopiert dataene dine.

  • Ideelt sett har en av disse trinnene hjulpet. Hvis ikke, er det på tide å ta en titt på maskinvaren.


Maskinvareproblemer

Maskinvareproblemer kan ofte være enkle å diagnostisere. Her er hva du skal se etter.

  • Objektivobstruksjon

    Så åpenbart som dette kan høres ut, er linseblokkering en av de vanligste årsakene til at iPhone-kameraet ikke tar bilder. Først må du sørge for at hånden eller fingrene ikke blokkerer linsen. Det er lett å gjøre, spesielt når du er spent på å ta det perfekte bildet. For det andre, sjekk om telefonvesken din helt eller delvis blokkerer linsen. Noen tilfeller kan enkelt installeres opp ned, siden iPhone er en enkel rektangulær form.

  • Skitten linse

    Som mange av oss skyver vi telefonene våre i lommer, vesker og vesker, alt sammen med linsen utsatt for det som lurer for å skitne linsen. Ta en ren mikrofiberduk og tørk av linsen. En skitten linse vil også påvirke fokus og føre til at bildene blir uskarpe. Så hvis du har uskarpe bilder eller kameraet ditt ikke vil fokusere ordentlig, kan en rask tørking fikse alt som har problemer med iPhone.

  • overoppheting

    Akkurat som en hvilken som helst teknologi eller apparater, hvis det blir for varmt, vil ting begynne å fungere. På telefonen din, hvis telefonen din blir overopphetet, bør du få en slags melding på skjermen om at iPhone må kjøle seg ned før du bruker den. Hvis du har sett denne meldingen, må du slå av iPhone i noen minutter for å gi den en sjanse til å avkjøles. Hvis du ikke har sett denne meldingen ennå, og iPhone føles varm å ta på, fortsett og slå av. Selv så få som 10 minutter kan gjøre en forskjell i temperaturen på telefonen din. Imidlertid, hvis den begynner å bli overopphetet igjen, kan du se din lokale Apple-butikk eller nettsted for detaljer om reparasjon / erstatning.

  • Flash fungerer ikke

    Flash-problemer kan være maskinvare eller programvare. For å sjekke programvare, må du sørge for at du ikke har slått av blitsen i appen. Se til høyre for lynet øverst på skjermen, og sørg for at På er uthevet. Når du har bekreftet at den er på, er en rask test av blitsen å slå på lommelykten.

  • Hvis det fortsatt ikke fungerer, vil det være behov for en tur til Apple Store for videre diagnostisering.


Legg igjen en kommentar