Slik løser du det når iTunes ikke gjenkjenner iPhone

iTunes er Apples underholdningsnav, og lagrer all musikken din, filmene, TV-programmene og mer. For å nyte iTunes på alle enhetene dine, lar Apple deg synkronisere iTunes på datamaskinen og iPhone ved hjelp av en USB-tilkobling. Selv om dette vanligvis fungerer bra, kan iTunes noen ganger ikke gjenkjenne iPhone, noe som kan være frustrerende og forvirrende.

Her er en titt på hvorfor dette problemet kan oppstå, og hvordan du løser det og får iPhone og iTunes synkronisert igjen.

Med macOS Catalina erstattet Apple Music iTunes. Disse feilsøkingstrinnene gjelder systemer med eldre iTunes-versjoner samt nyere systemer med Apple Music.


Årsaker til at iTunes ikke gjenkjenner iPhone

Det er noen grunner til at iTunes ikke gjenkjenner en iPhone. Det kan være et fysisk problem, for eksempel en defekt USB-kabel eller USB-port på datamaskinen. Rusk kan tette iPhone-porten, ellers kan det være et programvareproblem.

Uansett hva kilden til problemet er, er det noen enkle feilsøkingstrinn med stor sjanse for å få en iPhone og iTunes tilbake til å kommunisere.

Stevica Mrdja / Getty Images


Slik løser du det når iTunes ikke gjenkjenner iPhone

Mange ganger kommer tilkoblingsproblemer fra iPhone til iTunes fra problemer du enkelt kan løse. Prøv hvert feilsøkingstrinn for å se om det løser problemet. Hvis ikke, går du videre til neste forslag.

 1. Forsikre deg om at iTunes er installert på datamaskinen. Hvis du ikke har iTunes, kan ikke programmet gjenkjenne enheten. Det er enkelt å installere iTunes (eller etterfølgeren, Apple Music) på en Mac eller Windows-PC.

 2. Sjekk USB-kabelen. En defekt USB-kabel kan forårsake tilkoblingsproblemet mellom iPhone og iTunes. Forsikre deg om at USB-kabelen er i god stand. Hvis den er flosset eller kuttet, bruk en annen USB-kabel og se om dette løser problemet.

  Bruk en ekte Apple USB-kabel. USB-kabler laget av andre selskaper kan ikke utløse en forbindelse mellom enhetene.

 3. Sjekk iPhone-porten. Noen ganger fører søppeloppbygging til at en iPhone-port mislykkes. Bruk en tørr, antistatisk børste eller tannbørste for å rengjøre den forsiktig. Koble deretter til igjen og se om dette løser problemet.

 4. Kontroller USB-porten på datamaskinen. Start med å koble alle USB-enheter fra datamaskinen. Flytt iPhone-kabelen til en annen port, og koble den til igjen. Hvis dette fungerer, er det et problem med den spesifikke porten, og du må reparere den.

  Hvis du bruker en ekstern USB-enhet til kablene, kobler du den fra og kobler iPhone-kabelen direkte til datamaskinen. Det kan være et tilkoblingsproblem mellom USB-enheten og datamaskinen.

 5. Start iPhone på nytt. En liten programvarefeil kan forårsake en feil tilkobling. Start enheten på nytt og koble til igjen.

 6. Start datamaskinen på nytt. En mild programvarefeil eller funksjonsfeil kan føre til at iTunes ikke fungerer. Slå av datamaskinen og la den sitte i noen minutter før du slår den på igjen.

 7. Forsikre deg om at iOS-enheten er låst opp og på startskjermen. Koble til enheten, lås den opp umiddelbart, og sørg for at den er på startskjermen. Koble deretter iPhone til iTunes.

  Etter at du har låst opp iPhone, la den være ulåst i noen minutter før du prøver å koble til.

 8. Last ned den nyeste versjonen av iTunes. En gammel versjon av iTunes kjenner kanskje ikke til iPhone. Oppdater iTunes og prøv deretter å koble til iPhone igjen.

 9. Oppdater programvaren til operativsystemet. Oppdater Windows eller macOS og se om dette tar vare på programvarefeil eller skjulte feil som forårsaket tilkoblingsproblemet mellom iPhone og iTunes.

 10. Sørg for å trykke på Stol på denne datamaskinen. Hvis du kobler iPhone til datamaskinen for første gang, bør du se Stol på denne datamaskinen varsel på startskjermen. Når du ser dette varselet, må du låse opp enheten og trykke på den umiddelbart for å angi datamaskinen som en pålitelig enhet.

  Tapte du ved et uhell Ikke stol på? Det er en løsning. Gå til innstillinger > general > Tilbakestill > Tilbakestill plassering og personvern. Når du kobler til iPhone, ser du popup-vinduet igjen.

 11. Sjekk systemrapporten. Dette gjelder bare hvis du bruker en Mac. Koble til iPhone og sjekk systemrapporten, som viser aktive enheter. Hvis iPhone vises, men du ikke kan koble til, kan du oppleve et programvareproblem.

 12. Deaktiver eller avinstaller sikkerhetsprogramvare. Hvis du bruker en Mac og iPhone ble oppført i systemrapporten, kan du deaktivere eller avinstallere antivirusprogramvare og andre sikkerhetsprogrammer en om gangen. Se om noe program forårsaker problemet.

  Tredjeparts antivirusprogramvare kan blokkere eksterne USB-enheter, for eksempel kabelen som kobler en iPhone til en datamaskin. Dette bidrar til å beskytte datamaskindata i tilfelle en ukjent USB kobles til enheten.

 13. Installer USB-driveren for Apple Mobile Device på nytt. Dette gjelder bare Windows-PCer. Denne driveren forteller PCen hva du skal gjøre med Apple-enheter. Når den ikke fungerer, leser den ikke enheten riktig. Installer driveren på nytt og se om dette løser problemet.

 14. Avinstaller og installer iTunes på nytt. En feil dypt inne i iTunes kan noen ganger løses ved å avinstallere og installere programvaren på nytt.

  Du mister ikke musikken din og annet innhold ved å avinstallere iTunes. Men hvis du er bekymret, må du opprette en iTunes-sikkerhetskopi før du går videre.

 15. Kontakt Apple Support. Apple iTunes-støttenettsted tilbyr mange nyttige funksjoner, inkludert en søkbar kunnskapsbase og muligheten til å stille samfunnet et spørsmål. Du kan også avtale en avtale i Genius Bar i din lokale Apple Store.


Legg igjen en kommentar