Slik løser du det når iPhone-telefonappen ikke fungerer

IPhone-telefonappen er lett en av de mest brukte appene på Apples smarttelefoner, men noen ganger fryser telefonen, fortsetter å krasje, eller bare slutter å fungere ordentlig. Slike tekniske problemer kan forhindre deg i å ringe til kontaktene dine, motta samtaler fra venner og familie, og til og med fra å høre telefonsamtaler når de kommer inn.

Disse tipsene for å fikse iPhone Phone-appen gjelder for alle nyere iPhone-modeller og versjoner av iOS, inkludert iOS 13, 12 og 11.


Hvordan det vises problemer med iPhone-appene

App-feil på iPhone-telefon kan ha forskjellige former. Noen ganger vil appen nekte å åpne fra iPhone-startskjermen, mens andre ganger fortsetter telefonappen å fryse og ikke svare.

Telefonsamtaler kan også påvirkes, med muligheten til å ringe ut eller motta innkommende samtaler som tidvis blir deaktivert. Standard- eller egendefinerte ringetoner kan også være stille, og appens faktiske utseende kan til og med se annerledes ut.

Årsaker til iPhone Phone App Bugs

Feil som påvirker iOS-telefonappen skyldes ofte telefontjenesteleverandøren eller en konflikt forårsaket av en app- eller operativsystemoppdatering. De feilaktige innstillingene som aktiveres eller deaktiveres, kan også ligge bak problemer med telefonappen.

Heldigvis er det en rekke reparasjoner for slike iPhone Phone-appproblemer.


Slik løser du problemer med iPhone-telefonappene

Hvis du har problemer med iPhone-telefonappen din, er det noen få ting du kan prøve å få den til å fungere igjen.

  1. Lukk iPhone Phone-appen. Når iPhone Phone-appen fryser eller slutter å fungere ordentlig, kan det ofte løse problemet å avslutte appen og åpne den igjen.

    Bare å bytte til en annen app eller gå tilbake til iPhone-startskjermen, lukker ikke Telefon-appen. Du må sveipe opp på skjermen for å hente opp alle de åpne appene dine, og dra deretter Telefon-appen opp for å lukke den riktig.

  2. Start iPhone på nytt. Å utføre en omstart kan fikse eventuelle feil som hindrer at telefonappen fungerer som den skal, og kan være en god løsning for når telefonappen din fortsetter å krasje. Denne prosessen kan også rette eventuelle tilkoblingsfeil du har med mobiloperatøren din.

  3. Slå av flymodus. Hvis du nettopp har sett en film eller har fløyet, har du kanskje glemt å slå av iPhones flymodus. Hvis den er på, vil denne funksjonen forhindre noen i å ringe deg, og hindre deg i å kontakte andre.

  4. Slå flymodus på og av igjen. Hvis du har problemer med å koble til mobiloperatøren din, kan du prøve å slå på flymodus, vente i 30 sekunder og deretter slå den av igjen. Dette vil tilbakestille forbindelsen din.

  5. Slå på mobildata. Sveip ned fra øverste høyre hjørne på iPhone og sjekk at Mobile Data-ikonet er grønt. Hvis ikke, trykker du på den for å slå den på.

  6. Sjekk Bluetooth-enhetene dine. Hvis du har problemer med å høre telefonsamtaler, sjekk alle Bluetooth-høyttalerne og øretelefonene dine, for eksempel Apple AirPods, for å se om samtalene blir viderekoblet til dem i stedet.

    Hvis dette virkelig er tilfelle, kan det være lurt å prøve å fjerne enhetene fra iPhone eller slå Bluetooth-en helt av.

  7. Bruker du riktig app? Hvis du mistenker at iPhone-telefonappen din ikke fungerer som den skal eller merker at den plutselig ser annerledes ut, må du kontrollere at du faktisk bruker riktig app. Lignende telefon- og meldingsapper som WhatsApp, Line, WeChat og Messages har veldig like grønne ikoner som den som brukes av Telefon-appen.

  8. Betalte du mobilregningene dine? Det er mulig at du har gått glipp av en betaling, og mobiloperatøren din har begrenset samtalefunksjonaliteten din på iPhone. Ring leverandøren din fra en annen telefon eller besøk en filial for å forsikre deg om at alt er i orden med kontoen din.

  9. Sjekk skyvebryteren. På venstre side av iPhone er en bryter som, når den er slått på, vil helt stille telefonsamtaler og varsler. Hvis bryteren er oransje, betyr dette at den er aktivert. Vipp den oppover for å slå den av. Du skal nå kunne høre telefonsamtaler igjen på iPhone.

    Denne bryteren blir ofte referert til som lysbildebryteren, maskinvarebryteren eller lydbryteren, avhengig av hvem du spør.

  10. Deaktiver ikke forstyrr-modus. Innstillingen Ikke forstyrr har vært kjent for å ligge bak situasjoner når iPhone Phone-appen fryser.

  11. Tilbakestill nettverksinnstillinger. Dette kan fjerne eventuelle motstridende data som kan ligge bak den ødelagte iPhone Phone-appen din.

  12. Oppdater iPhone. I tillegg til å legge til nye funksjoner og ekstra sikkerhetsforbedringer, kan en iOS-oppdatering også fikse feil og feil som har blitt oppdaget av brukere og utviklerne.

  13. Har du en roamingplan? Hvis du reiser utenlands og har problemer med å ringe fra iPhone Phone-appen, er det mulig at du ikke har global roaming aktivert på smarttelefonen din. Det er også mulig at operatøren din har glemt å aktivere den for deg, så prøv å sjekke med dem for å se om de kan oppdage en sak på slutten eller med din nåværende plan.

  14. Sjekk SIM-kortet ditt. Hvis du har brukt det samme SIM-kortet en stund, kan det endelig ha blitt utslitt og må skiftes ut.

  15. Tilbakestill iPhone. Dette vil tilbakestille iPhone til fabrikkinnstillingene og gi deg en ny start.

    Før du tilbakestiller eller gjenoppretter iPhone, må du ta en sikkerhetskopi først. Dette vil forhindre nesten alt datatap.

  16. Gjenopprett iPhone. Dette bør betraktes som en siste utvei, da det kan føre til tap av data. Hvis du har prøvd alle de andre løsningene på denne listen, er dette imidlertid verdt å prøve og er vanligvis effektivt for å fikse en rekke iPhone-problemer.


Legg igjen en kommentar