Slik tømmer du nettleserloggen i Chrome for iPad

Google Chrome-appen for iPad lagrer nettlesingsdataene dine lokalt på nettbrettet, inkludert en historikk over nettstedene du besøker og passord du velger å lagre. Chrome-appen beholder også en cache og informasjonskapsler, som den bruker i fremtidige økter for å forbedre nettleseropplevelsen din.

Å bevare disse potensielt sensitive dataene gir en mer praktisk nettopplevelse, spesielt når det gjelder lagrede passord. Imidlertid kan det også utgjøre en personvern- eller sikkerhetsfare.


Chrome Personverninnstillinger

For iPad-eiere som ikke vil lagre en eller flere av de fem datatypene, tilbyr Chrome for iOS-appen en måte å slette data permanent på bare noen få trykk.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPads som kjører iOS og iPadOS 12 og nyere, samt den nåværende versjonen av Chrome-appen. Prosessen er lik i tidligere versjoner av Chrome-appen.

Slik sletter du nettleserdata fra en iPad

Følg disse trinnene for å fjerne Chrome-nettlesingsdata fra iPad.

  1. Åpne Chrome app på iPad.

  2. Velg Chrome meny -knappen (tre horisontalt justerte prikker), plassert øverst til høyre i nettleservinduet og velg innstillinger i rullegardinmenyen.

  3. Plukke ut Privatliv.

  4. Velg på skjermbildet Personvern Fjern gjennomsynsdata.

  5. Velg a øverst på skjermbildet Fjern nettleserdata Tidsramme for dataene du vil slette. Alternativene er som følger:

    • Siste time
    • Siste 24 timer
    • Siste 7 Days
    • Siste 4 uker
    • Hele tiden

    Bare gjenstander som iPad kjøpte eller besøkte i løpet av den angitte tidsperioden, blir ryddet. Hele tiden er det beste valget hvis du tømmer alle private nettleserdata fra iPad.

  6. På skjermbildet Fjern nettleserdata velger du hver av datakategoriene du vil fjerne ved å plassere et hake ved siden av det. Når du har valgt, velger du Fjern gjennomsynsdata nederst på skjermen og bekreft slettingen. Dataene slettes fra alle enhetene du har synkronisert til Chrome.


Typer av nettlesingsdata du kan slette

De fem typene private nettlesingsdata du kan velge å fjerne, er:

  • Browsing History: Nettlesingsloggen din er en oversikt over alle nettsteder du har besøkt i Chrome. Den er tilgjengelig via Chrome-historikkgrensesnittet eller gjennom funksjonen for autofullføring i nettleserens kombinasjonsadresse og søkefelt.
  • Informasjonskapsler, nettstedsdata: En informasjonskapsel er en tekstfil som plasseres på iPad-en din når du besøker noen nettsteder. Hver informasjonskapsel brukes til å fortelle en webserver når du har returnert til en webside. Informasjonskapsler kan huske innstillinger du har på et gitt nettsted, samt viktig informasjon som påloggingsinformasjon.
  • Bufrede bilder og filer: Chrome for iPad bruker hurtigbufferen til å lagre bilder, innhold og URL-er på nylig besøkte websider. Ved å bruke hurtigbufferen kan nettleseren gjengi sider raskere ved senere besøk på nettstedet.
  • Lagrede passord: Når du skriver inn et passord på en webside, for eksempel når du logger på e-postkontoen din, spør Chrome for iOS om du vil at passordet skal huskes. Hvis du velger ja, lagres den på iPad og fylles ut neste gang du besøker nettstedet.
  • Autofylldata: I tillegg til passord, kan Chrome også lagre andre ofte angitte data, for eksempel en hjemmeadresse på iPad.

Legg igjen en kommentar