iPhone DFU-modus: Hva det er og hvordan du bruker det

Du kan løse mange problemer med iPhone med noe relativt enkelt, for eksempel en omstart. Mer utfordrende problemer kan trenge en mer omfattende tilnærming, kalt DFU Mode.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder alle iOS-enheter, som inkluderer iPhone, iPod touch og iPad.

Emilija Manevska / Moment / Getty Images


Hva er DFU-modus?

IPhone Device Firmware Update (DFU) Mode gjør lave endringer i programvaren som kjører enheten. Selv om det er relatert til gjenopprettingsmodus, er det mer omfattende, og du kan bruke det til å løse vanskeligere problemer.

Når en iOS-enhet er i DFU-modus, er enheten slått på, men har ikke startet opp operativsystemet. Som et resultat kan du gjøre endringer i operativsystemet fordi det ikke kjører ennå.

Når skal du bruke DFU-modus på iPhone

For vanlig bruk av iPhone, iPod touch eller iPad trenger du ikke DFU-modus. Gjenopprettingsmodus er vanligvis det eneste du trenger. Hvis enheten sitter fast i en løkke etter oppdatering av operativsystemet eller har data så ødelagte at den ikke vil kjøre ordentlig, er gjenopprettingsmodus ditt første trinn. Bruk iPhone DFU-modus under de fleste omstendigheter til å:

  • Nedgradere versjonen av iOS som kjører på enheten. Gjør dette hvis en oppgradering til en nyere versjon av en eller annen grunn skadet enheten eller forårsaket at apper ikke fungerer som de skal. Unngå dette hvis mulig, men det kan være nødvendig i noen sjeldne tilfeller.
  • Jailbreak enheten eller un-jailbreak den.
  • Fjern en utløpt betaversjon av iOS.
  • Fiks en iPhone som ikke starter opp etter Apple-logoen.

Å sette enheten i DFU-modus kan være nødvendig for å løse noen situasjoner, men det er viktig å huske at det er potensielt farlig. Bruk av DFU-modus for å nedgradere operativsystemet eller å jailbreake enheten kan skade det og bryte garantien.

Hvis du planlegger å bruke DFU-modus, gjør du det på egen risiko - du tar ansvar for eventuelle negative resultater.


Hvordan gå inn i DFU-modus på iPhone

Å sette en enhet i DFU-modus ligner på gjenopprettingsmodus. Slik gjør du:

  1. Koble iPhone eller en annen iOS-enhet til en datamaskin, og deretter åpne iTunes.
  2. Hold Dvale / Strøm -knappen (plassert på toppen av enheten) for å vise en glidebryter, og dra deretter glidebryteren til høyre for å slå av enheten.

    Hvis enheten ikke slår seg av, fortsetter du å holde nede strøm~~POS=TRUNC knappen og Hjem etter at glidebryteren vises. Til slutt vil enheten slå seg av. Slipp knappene når enheten slås av.

  3. Når enheten er slått av, holder du Dvale / Strøm knappen og Hjem knappen samtidig.

    Hvis du har en iPhone 7 eller nyere, holder du nede Dvale / Strøm knapp og Volum ned -knappen, ikke Hjem-knappen.

  4. Hold disse knappene i 10 sekunder.

    Hvis du holder for lenge, går enheten i gjenopprettingsmodus i stedet for DFU-modus. Apple-logoen vises når enheten går i gjenopprettingsmodus.

  5. Frigjør Dvale / Strøm knappen, men fortsett å holde nede Hjem Knapp (eller Volum ned på en iPhone 7 eller nyere) i 5 sekunder.

    Hvis iTunes-logoen og meldingen vises, holdt du knappen for lenge og må starte på nytt.

  6. Hvis enhetsskjermen er svart, er den i DFU-modus. Hvis iTunes gjenkjenner at iPhone er koblet til, er du klar til å fortsette.
  7. Hvis du ser noen ikoner eller tekst på enhetsskjermen, er den ikke i DFU-modus, og du må starte på nytt.

Hvordan avslutte DFU-modus på iPhone

Slå av enheten for å avslutte iPhone DFU-modus. Hold Dvale / Strøm til glidebryteren vises, og flytt deretter glidebryteren. Eller hvis du holder på Dvale / Strøm og Hjem (eller Volum ned) knapper lenger, enheten slås av, og skjermen blir mørk.

Legg igjen en kommentar