iPhone 5S maskinvare, porter og knapper forklart

Mens iPhone 5S ligner på sin forgjenger, iPhone 5, er den annerledes på en rekke store måter. Mens mange av endringene er under panseret og dermed ikke kan sees - disse inkluderer for eksempel en raskere prosessor og forbedret kamera - det er mange endringer du kan se. Hvis du har 5S og vil få mest mulig ut av det, vil dette diagrammet hjelpe deg å lære hva hver port og knapp på telefonen gjør. 

IPhone 5S er avviklet. Lær om alle iPhone-modeller, inkludert de nyeste modellene, her.


iPhone 5S maskinvare

  1. Ringer / Mute-bryter: Denne lille bryteren på siden av iPhone lar deg sette den i lydløs modus, slik at du kan motta anrop med ringetonen dempet.
  2. antenner: Det er en rekke tynne linjer langs sidene av 5S, for det meste nær hjørner (bare en er merket på diagrammet). Dette er de synlige delene av antennene som iPhone bruker for å koble til mobilnettverk. Som med andre nyere modeller, har 5S to antenner for større samtalepålitelighet.
  3. Foran kamera: Den lille prikken sentrert over skjermen og like over høyttaleren er et av telefonens kameraer. Denne brukes primært til FaceTime-videosamtaler (og selfies!). Det tar 1.2 megapiksler og tar video i 720p HD.
  4. Høyttaler: Rett under kameraet er det en liten åpning der du lytter til lyden fra telefonsamtaler.
  5. Hodetelefonkontakt: Koble hodetelefonene inn her for telefonsamtaler eller for å lytte til musikk. Noen tilbehør som bilstereokassettadaptere er også festet her.
  6. Hold-knapp: Denne knappen på toppen av 5S gjør en rekke ting. Ved å klikke på knappen blir iPhone satt i dvale eller vekket den. Hold knappen nede i noen sekunder, og det vises en glidebryter på skjermen som lar deg slå av telefonen (og - overrask! - slå den på igjen). Hvis iPhone fryser opp, eller du vil ta et skjermbilde, trenger du bare den rette kombinasjonen av Hold-knappen og Hjem-knappen.
  7. Volumknapper: Disse knappene, plassert under Ringer / Mute-bryteren, er for å øke og senke volumet på all lyd som spilles gjennom 5S-hodetelefonkontakten eller høyttalerne.
  8. Hjem-knapp: Denne lille knappen er sentral i mange ting. På iPhone 5S er den viktigste nye funksjonen Touch ID, en fingeravtrykkskanner som låser opp telefonen og autoriserer sikre transaksjoner. I tillegg til det, gir et enkelt klikk deg tilbake til startskjermen fra hvilken som helst app. Et dobbeltklikk avslører multitasking-alternativene og lar deg avslutte apper (eller bruke AirPlay på eldre versjoner av iOS). Det er også en del av å ta skjermbilder, bruke Siri og starte iPhone på nytt.
  9. Lynkontakt: Synkroniser iPhone ved hjelp av denne porten på bunnen av 5S. Lynporten gjør imidlertid mye mer enn det. Det er også måten du kobler iPhone til tilbehør som høyttalerdokk. Eldre tilbehør som bruker den større Dock-kontakten, trenger en adapter.
  10. Høyttaler: Det er to nettdekkede åpninger nederst på iPhone. En av dem er høyttaleren som spiller musikk, samtaler fra høyttalere og varsellyder. Hvis høyttaleren din høres stille eller forvrengt ut, kan du prøve å rengjøre den.
  11. Mikrofon: Den andre åpningen nederst på 5S er at en mikrofon henter stemmen din for telefonsamtaler.
  12. SIM-kort: Dette tynne sporet på iPhone-siden er der SIM-kortet (Subscriber Identity Module) går. Et SIM-kort er en brikke som identifiserer telefonen din når den kobles til mobilnettverk og lagrer noe viktig informasjon, for eksempel telefonnummeret ditt. Et fungerende SIM-kort er nøkkelen til å kunne ringe og bruke mobildata. Den kan fjernes med en "SIM-kortfjerner", bedre kjent som binders. I likhet med iPhone 5 bruker 5S en nanoSIM.
  13. Tilbakekamera: Høyere kvalitet på de to kameraene, som ligger på baksiden av telefonen, tar bilder og video på 8 megapiksler på 1080p HD.
  14. Ryggmikrofon: Nær bakkameraet og kamerablitsen er det en mikrofon designet for å fange lyd når du spiller inn video.
  15. Kamerablits: Bildene blir bedre, spesielt i svakt lys, og farger er mer naturlige takket være den doble blitsen på baksiden av iPhone 5S og ved siden av bakkameraet.

iPhone 5S maskinvare (ikke avbildet)

  1. Apple A7-prosessor: Denne prosessoren er den første 64-bitersbrikken som brukes i en smarttelefon, og var raskere enn A6-brikken som ble brukt i iPhone 5.
  2. 4G LTE-brikke: Som med iPhone 5 inkluderer iPhone 5S 4G LTE-mobilnettverk for raske trådløse tilkoblinger og samtaler av høy kvalitet.
  3. Sensorer: En serie sensorer inne i telefonen - inkludert akselerometer og kompass - brukes til å få telefonen til å svare på hvordan du holder og flytter den, bruker posisjonen din til å gi veibeskrivelse og forslag og mer.

Legg igjen en kommentar