Hvordan komme inn og ut av iPhone-gjenopprettingsmodus

Mange problemer med iPhone kan løses ved å starte den på nytt, men noen mer komplekse problemer krever at du setter iPhone i gjenopprettingsmodus. Dette bør ikke være ditt første feilsøkingstrinn, men noen ganger er det det eneste som fungerer.

Denne artikkelen refererer for det meste til iPhone, men du kan bruke gjenopprettingsmodus på alle iOS-enheter.


Hva er iPhone Recovery Mode?

Emilie Dunphy / Web

Gjenopprettingsmodus er et slags siste utvei feilsøkingstrinn du kan ta med en iPhone som har problemer med operativsystemet. Å sette en enhet i gjenopprettingsmodus lar iPhone kjøre og koble til iTunes, mens den ikke starter opp iOS. Dette lar deg oppdatere operativsystemet til en ny, fungerende versjon eller gjenopprette en fungerende sikkerhetskopi på enheten. Det er ikke vanskelig å bruke, men som du kanskje forestiller deg, er det noe du bare bruker når andre ting ikke fungerer.

Hvis du har problemer med iPhone, før du prøver gjenopprettingsmodus, kan du prøve tipsene som er oppført i Hva du skal gjøre når iPhone ikke slås på, eller hvordan du løser en iPhone fast på Apple-logoen.

2: 06

Komme inn og ut av iPhone-gjenopprettingsmodus


Når skal du bruke gjenopprettingsmodus

Du bør bruke iPhone Recovery Mode når du:

  • Installer en iOS-oppdatering, og enheten din blir sittende fast i en kontinuerlig omstartløkke. Dette skjer når noe går galt med oppdateringen, eller når batteriet er ekstremt lavt under installasjonen.
  • Oppdater operativsystemet eller gjenopprett enheten fra sikkerhetskopien, men prosessen mislykkes, og iTunes ser ikke lenger enheten når du kobler den til.
  • Oppgrader fra en betaversjon av iOS, og det er en feil. 
  • Se Apple-logoen eller Koble til iTunes-ikonet på skjermen i noen minutter uten endring.

Ved å gjenopprette iPhone ved hjelp av gjenopprettingsmodus kan du enten oppdatere operativsystemet eller slette alle dataene på enheten. Ideelt sett har du en nylig sikkerhetskopi av dataene dine i iCloud eller i iTunes. Hvis ikke, kan det hende du mister data lagt til mellom den siste sikkerhetskopien og nå.


Hvordan sette en iPhone i gjenopprettingsmodus

eple 

Følg disse trinnene for å sette en iPhone i gjenopprettingsmodus: 

  1. Slå av iPhone ved å holde nede sove / våkne -knappen (på høyre side på iPhone 6 og oppover, øverst på alle andre iPhones). Hold til glidebryteren vises øverst, og sveip deretter glidebryteren. Hvis telefonen ikke svarer, holder du nede sove / våkne -knappen og Hjem-knappen sammen til skjermen blir mørk (hold på iPhone 7-serien volum ned i stedet for Hjem-knappen).

  2. Få en datamaskin med iTunes installert på den. Ideelt sett er dette datamaskinen du synkroniserer med, men enhver datamaskin med iTunes på kan fungere. Forsikre deg om at iTunes-programmet ikke kjører.

  3. Hvilke trinn du følger videre, avhenger av hvilken modell iPhone du har:

    • iPhone 8 og nyere: Koble synkroniseringskabelen til iPhone. Hold sideknappen nede mens du kobler den andre enden av kabelen til datamaskinen.
    • iPhone 7-serien: Koble synkroniseringskabelen til iPhone. Hold nede Volum ned-knappen mens du kobler den andre enden av kabelen til datamaskinen.
    • iPhone 6S-serien og tidligere: Koble synkroniseringskabelen til iPhone. Hold nede Hjem-knappen mens du kobler den andre enden av kabelen til datamaskinen.
  4. Fortsett å holde nede Side, volum nedeller Hjem (avhengig av modell) til Koble til iTunes skjermen vises (det er bildet av kabelen og iTunes-ikonet som vises øverst i denne artikkelen). Telefonen din er nå i gjenopprettingsmodus.

  5. Et vindu dukker opp i iTunes som tilbyr deg det Oppdater or Gjenopprette telefonen. Klikk Oppdater. Dette prøver å løse problemet ved å oppdatere operativsystemet og uten å slette dataene dine.

  6. Hvis oppdateringen mislykkes, setter du iPhone i gjenopprettingsmodus igjen, og klikk denne gangen Gjenopprette.


Slik gjenoppretter du iPhone

Hvis du trenger å gjenopprette iPhone, kan du velge å gjenopprette den til fabrikkstatus eller fra en nylig sikkerhetskopi av dataene dine.

Det er ikke vanlig, men en feil kan noen ganger forhindre deg i å gjenopprette iPhone eller andre iOS-enheter. Hvis du støter på dette problemet, kan du lære hvordan du løser det i Slik løser du iPhone-feil 4013.

Hvordan komme seg ut av iPhone-gjenopprettingsmodus

Hvis gjenoppretting av iPhone lykkes, avslutter telefonen gjenopprettingsmodus når den starter på nytt.

Du kan også avslutte gjenopprettingsmodus uten å gjenopprette telefonen (hvis enheten din fungerte ordentlig før. Hvis ikke, er gjenopprettingsmodus fortsatt det beste alternativet). Å gjøre det:

  1. Koble enheten fra USB-kabelen.

  2. Hold nede sove / våkne -knappen (eller siden, avhengig av modell) til iPhone slås av, og la den gå.

  3. Hold den nede til Apple-logoen dukker opp igjen.

  4. Slipp knappen og enheten starter opp.


Hvis gjenopprettingsmodus ikke fungerer

Hvis du ikke løser problemet ditt med å sette iPhone i gjenopprettingsmodus, kan problemet være mer alvorlig enn du kan løse på egenhånd. I så fall bør du gjøre en avtale på Genius Bar i nærmeste Apple Store for å få hjelp.

Legg igjen en kommentar